Τιμωρήθηκε από την FA ο Κλοπ για τη συμπεριφορά του απέναντι στον Τίρνεϊ - Η απάντηση του Γερμανού

Γιούργκεν Κλοπ

i

Ο Γιούργκεν Κλοπ/©Chris Brunskill/Getty Images/Ideal Images

Τιμωρήθηκε από την FA ο Κλοπ για τη συμπεριφορά του απέναντι στον Τίρνεϊ - Η απάντηση του Γερμανού

Κώστας Τσιακλής • 21:12 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:13 - 14.08.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ τιμωρήθηκε από την Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για τη συμπεριφορά και τα σχόλια του απέναντι στον διαιτητή, Πολ Τίρνεϊ. Δείτε την απάντηση του Γερμανού προπονητή της Λίβερπουλ.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, τιμωρήθηκε για τη συμπεριφορά του και τις δηλώσεις που έκανε σε βάρος του διαιτητή της αναμέτρησης με την Τότεναμ, Πολ Τίρνεϊ, στις 30 Απριλίου (4-3).

Ο Γερμανός προπονητής τιμωρήθηκε από την Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FA) με αποκλεισμό από τον αγωνιστικό χώρο για δύο αγωνιστικές αλλά και με χρηματικό πρόστιμο 80 χιλιάδες ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο η μια αγωνιστική είναι υποχρεωτική για να τηρηθεί άμεσα και κάπως έτσι ο Κλοπ θα απουσιάσει από το παιχνίδι με την Άστον Βίλα (20/05), το οποίο θα είναι και το τελευταίο φετινό εντός έδρας της Λίβερπουλ.

Η Αγγλική Ομοσπονδία θα απευθυνθεί στη FIFA προκειμένου η ποινή του Τόνεϊ να έχει ισχύ και εκτός Αγγλίας
PREMIER LEAGUE

19:14 - 18.05.2023

Η Αγγλική Ομοσπονδία θα απευθυνθεί στη FIFA προκειμένου η ποινή του Τόνεϊ να έχει ισχύ και εκτός Αγγλίας

Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα απευθυνθεί στη FIFA προκειμένου η ποινή του Άιβαν Τόνεϊ να επεκταθεί και εκτός Αγγλιας. Δείτε τι θα σημάνει αυτό για τον ποδοσφαιριστή.

Στην αναμέτρηση με την Τότεναμ ο Κλοπ μάλιστα είχε τραυματιστεί στην προσπάθεια του να πανηγυρίσει μπροστά από τον 4ο διαιτητή. Υπενθυμίζουμε και τις δηλώσεις του Γερμανού μετά το τέλος του συγκεκριμένου αγώνα: «Έχουμε την ιστορία μας με τον [Πολ] Τίρνεϊ. Πραγματικά δεν ξέρω τι έχει εναντίον μας. Είπε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Πώς με κοιτάζει, δεν το καταλαβαίνω. Στην Αγγλία κανείς δεν χρειάζεται να ξεκαθαρίσει αυτές τις καταστάσεις, είναι πραγματικά δύσκολο να το καταλάβεις. Αυτό που μου είπε όταν μου έδωσε την κίτρινη κάρτα δεν είναι εντάξει. Δεν θα πω τίποτα. Οι διαιτητές δεν λένε αυτό που λέγεται, οπότε δεν το κάνω κι εγώ».

Ο Κλοπ αντέδρασε άμεσα στην απόφαση και απέστειλε επιστολή προς την Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, στην οποία αναφέρει: «Θέλω να ξεκινήσω αυτήν την υποβολή με το πιο σημαντικό συναίσθημα που πρέπει να εκφράσω. Λυπάμαι. Λυπάμαι για την αντίδρασή μου εκείνη την άμεση στιγμή που έτρεξα προς τον τέταρτο διαιτητή, κ. Μπρουκς και δέχτηκα πλήρως ότι δικαιολογήθηκε η προσοχή.

Το αποδέχτηκα τότε και δέχομαι τώρα ότι μια κίτρινη κάρτα ήταν σωστή. Επίσης, λυπάμαι για τον τόνο και το περιεχόμενο της συνέντευξής μου μετά τον αγώνα. Αν και δεν ήταν πρόθεσή μου, το δέχομαι τώρα, φαίνεται ότι αμφισβήτησα τον κ. Η ακεραιότητα του Τίρνεϊ. Σε στοχασμό, οι λέξεις που χρησιμοποίησα ήταν ακατάλληλες. Και τα δύο αυτά περιστατικά οφείλονταν στο συναίσθημα. Ήμουν υπερβολικά συναισθηματικός σε ορισμένες από τις αποφάσεις που ελήφθησαν, κάτι που στη συνέχεια οδήγησε σε απογοήτευση και αίσθημα αδικίας.

Μεταφέρω αυτό το συναίσθημα στις υποχρεωτικές και ευαίσθητες στο χρόνο δεσμεύσεις του Τύπου μετά τον αγώνα. Σας ζητώ να δείτε τα σχόλια που έκανα στο ακόλουθο πλαίσιο. Είμαστε, ως προπονητές, συμβατικά υποχρεωμένοι να είμαστε διαθέσιμοι έγκαιρα. Αυτό δεν επιτρέπει εύκολα μια πιο μετρημένη προσέγγιση.

Επίσης, τα αγγλικά δεν είναι η κύρια γλώσσα μου και μερικές φορές αυτό που εννοώ να πω και πώς το λέω μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση. Προς αποφυγή αμφιβολιών, προσπαθούσα να εκφράσω πώς ένιωθα ενώ αντιμετώπιζα την απογοήτευση που ένιωθα γύρω από έναν αριθμό των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αν και δεν αποτελεί δικαιολογία, πιστεύω ότι έχουμε παίξει ένα υψηλό ποσοστό των αγώνων του κ. Τίρνεϊ αυτή τη σεζόν; Κάτι στο 20% των αγώνων που έχει διευθύνει έχει συμμετάσχει η ομάδα μου. Δεν το προσφέρω ως άμυνα, μάλλον είναι μια παρατήρηση και θα μπορούσε να είναι ένας λόγος τόσο για τη συσσώρευση απογοήτευση που διέπεται από μια ακούσια συσσώρευση περιστατικών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επρόκειτο για συναισθήματα. Για να είμαι απολύτως σαφής, ξέρω ότι ο κ. Τίρνεϊ, μαζί με όλους τους άλλους διαιτητές, κάνουν τη δουλειά τους χωρίς καμία προκατειλημμένη προκατάληψη.

Ας ελπίσουμε ότι είδατε στην επόμενη συνέντευξη τύπου μου [Τρίτη 2 Μαΐου 2023] προσπάθησα να διευκρινίσω και να διορθώσω τυχόν λάθος συμπεράσματα που προέκυψαν από τις λέξεις που χρησιμοποίησα στη συνέντευξη στο Sky Sports, η οποία έλαβε χώρα λίγα λεπτά μετά από μια ταραχώδη και άκρως δραματική εξέλιξη, με την οποία τελείωσε το παιχνίδι».