Αυτά ούτε στο FIFA: Η απίθανη γκάφα του κίπερ της Λιντς που χάρισε από το... πουθενά τον βαθμό στη Σάντερλαντ

Η στιγμή που ο Ίλαν Μελιέ δέχεται το γκολ από τη Σάντερλαντ

i

PrtScr

Αυτά ούτε στο FIFA: Η απίθανη γκάφα του κίπερ της Λιντς που χάρισε από το... πουθενά τον βαθμό στη Σάντερλαντ

Κώστας Τόπας 12:28 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 05.10.2024

Ενα απίστευτο γκολ δέχτηκε η Λιντς από τη Σάντερλαντ, με τον κίπερ των «παγωνιών», Ιλάν Μελιέ να προσφέρει απλόχερα ένα ασύλληπτο buzzer beater ισοφάρισης για τις «μαυρόγατες».

Η Λιντς έφτασε πολύ κοντά στο να γευτεί τη χαρά της νίκης στην εκτός έδρας αναμέτρησης κόντρα στη Σάντερλαντ, αλλά την τελευταία στιγμή ο τερματοφύλακας των «παγωνιών» χάρισε στις «μαυρόγατες» την ισοφάριση για το τελικό 2-2.

Συγκεκριμένα στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, με το σκορ στο 2-1 υπέρ της Λιντς, τα «παγώνια» είδαν την μπάλα να χτυπά στο κεφάλι του Φίρπο μετά ένα γέμισμα έξω από την περιοχή και, ενώ κατευθυνόταν στην αγκαλιά του Μελιέ, εκείνος την άφησε με κάποιον ανεξήγητο τρόπο να περάσει από δίπλα του και να καταλήξει στα δίχτυα!

Με αυτόν τον τρόπο, η Σάντερλαντ έφυγε από την έδρα της Λιντς με τον βαθμό της ισοπαλίας, για να παραμείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος, με 19 βαθμούς και στο +3 από την αντίπαλό της.

Βέβαια, μετά το τελευταίο σφύριγμα, ο κίπερ της Λιντς, Ιλάν Μελιέ και ο προπονητής της Σάντερλαντ, Ρεγκίς Λε Μπρις, μοιράστηκαν μια ζεστή αγκαλιά μετά τον χρόνο τους μαζί στη Λοριάν. Ο Γάλλος τερματοφύλακας φαινόταν να χαμογελά και να αστειεύεται με πρώην προπονητή, κάτι που εξόργισε τους οπαδούς, συμπεριλαμβανομένων πολλών οπαδών της Λιντς.

«Είμαι απογοητευμένος για αυτόν», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο ο Λε Μπρις για τον Μελιέ. «Όλοι στο γήπεδο μπορούν να κάνουν λάθος. Για έναν τερματοφύλακα και έναν επιθετικό, όταν κάνεις ένα μεγάλο λάθος, οι συνέπειες είναι πολύ σημαντικές. Συνέβη σήμερα, είμαστε χαρούμενοι για το τελικό αποτέλεσμα γιατί ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια δυνατή ομάδα».

Ο 48χρονος τεχνικός πρόσθεσε: «Είναι δύσκολο γιατί όταν κάνεις τέτοιο λάθος είσαι απογοητευμένος γι' αυτόν. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Απλώς μιλήσαμε για τη δράση και είπαμε ότι η μπάλα άλλαξε κατεύθυνση όταν άγγιξε το έδαφος και ήταν έκπληξη για μένα αλλά όχι τόσο καλό για εκείνον».