Γκατούζο: «Ο Γκρόσο θα μπορούσε να χάσει το μάτι του» - Ο Κοντόγκμπια αποθέωσε την ατμόσφαιρα με την ΑΕΚ κι ένιωσε αηδία με τη Λυών

Γκατούζο: «Ο Γκρόσο θα μπορούσε να χάσει το μάτι του» - Ο Κοντόγκμπια αποθέωσε την ατμόσφαιρα με την ΑΕΚ κι ένιωσε αηδία με τη Λυών

Γιώργος Σακελλαρίου 16:49 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:17 - 14.08.2024

Η συνέντευξη Τύπου των Γκατούζο, Κοντογκμπιά για τα όσα έγιναν με τη Λυών και το ματς με τη Λιλ.

Ο τεχνικός της Μαρσέιγ Τζενάρο Γκατούζο και ο μέσος της ομάδας Ζοφρί Κοντογκμπιά μίλησαν για τα επεισόδια με τη Λυών και το επερχόμενο ματς με τη Λιλ. Ο Κοντογκμπιά, μάλιστα, έκανε αναφορά και στην ατμόσφαιρα του αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο Γκατούζο μιλώντας για τα επεισόδια στο ματς με τη Λυών και τον τραυματισμό του προπονητή της και συμπατριώτη του Φάμπιο Γκρόσο στάθηκε στα εξής σημεία:

Στην αντιμετώπιση της βίας: «Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη Γαλλία, αλλά και στην Ιταλία κι αλλού στον κόσμο. Αν σκεφτούμε τη Θάτσερ σε σχέση με τους χούλιγκανς στην Αγγλία, οι νόμοι της είχαν λειτουργήσει. Οπότε αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχουν ειδικά προσαρμοσμένοι νόμοι, γιατί πρέπει να περιμένουμε μέχρι να συμβεί ένα ατύχημα. Η ευρωπαϊκή ένωση έχει χώρες που ίσως έχουν ήδη μέτρα σχετικά με αυτό. Ίσως χρειαζόμαστε πολύ συγκεκριμένους κανόνες γι’ αγώνες υψηλού κινδύνου. Βοηθήστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Αυτοί οι οπαδοί θα πρέπει ν’ ακολουθούν τους κανόνες».

Για τη ζωή του στη Μασσαλία: «Καταλαβαίνω τη νοοτροπία και τη γλώσσα στο 70%-80%. Η ομιλία είναι ακόμα περίπλοκη. Έχω μάθημα το απόγευμα με τον δάσκαλό μου. Αλλά νιώθω καλά εδώ, άνετα. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνουμε. Εγώ και οι συνεργάτες μου νιώθουμε χαρούμενοι. Είναι καλό εργασιακό περιβάλλον, γι’ αυτό και με λυπεί αυτό που συμβαίνει. Όταν μπαίνεις στο Βελοντρόμ βλέπεις το πάθος των οπαδών. Είναι κρίμα που θυμόμαστε μόνο τις αρνητικές πτυχές».

Για τους Βιτίνια, Ομπαμεγιάνγκ: «Έχουμε δύο επιθετικούς που είναι γρήγοροι. Για μένα δεν είναι πρόβλημα να έχω αυτούς τους δύο παίκτες. Για μένα, είτε παίζουν οι παίκτες 30 είτε 70 λεπτά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει αντίκτυπο. Δεν θέλω να δημιουργήσω μονομαχία μεταξύ τους. Τον Βιτίνια, τον βλέπω ήρεμο, έπαιξε 70 λεπτά με την ΑΕΚ. Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που προπονούνται οι Βιτίνια και Ομπαμεγιάνγκ. Για τους αγώνες, εξαρτάται από εμένα. Αυτό που βλέπω από αυτούς είναι ότι υπάρχει μεγάλος σεβασμός».

Για την ασφάλεια των αποστολών στα παιχνίδια: «Είμαι προπονητής, όχι δήμαρχος ή νομάρχης. Δεν θέλω να λέει ο κόσμος ότι κάνω μαθήματα. Η απόσταση μεταξύ του Hôtel de Lyon και του σταδίου είναι έξι λεπτά με το λεωφορείο. Αν πρέπει να κλείσουμε έναν δρόμο για πέντε λεπτά, δεν πρέπει να δημιουργεί πρόβλημα. Κανονικά, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί σε εφαρμογή η ασφάλεια. Εάν υπάρχει αγώνας υψηλού κινδύνου θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Είτε στη Μασσαλία είτε αλλού».

Για την αναβολή του αγώνα: «Είναι καλύτερα ν’ ανταποκριθεί ο σύλλογος. Δεν πρόκειται απαραίτητα να πω όλα όσα σκέφτομαι, είναι καλύτερα να μιλάνε ο σύλλογος, ο πρόεδρος ή οι εκπρόσωποί του. Συνέβη έξω από το γήπεδο, αλλά ελπίζω ότι μπορούμε να παίξουμε στο γήπεδό μας και με τους φιλάθλους μας».

Για τον τραυματισμό του Γκρόσο: «Μιλήσαμε με βιντεοκλήση την επόμενη μέρα. Δεν μίλησα πολύ μαζί του αμέσως μετά τον αγώνα. Την επόμενη μέρα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για όλα. Λυπάμαι πραγματικά γι’ αυτόν. Υποτίθεται ότι ήταν ένα πάρτι, οπότε είχαμε μια κακή εμπειρία. Με τον Γκρόσο μιλήσαμε για το πόσο τυχερός ήταν. Για λίγα εκατοστά θα μπορούσε να είχε χάσει ένα μάτι. Δεν είχα δει τις πρώτες εικόνες του Γκρόσο με το ματωμένο πρόσωπό του. Νομίζαμε ότι δεν ήταν τόσο σοβαρό. Τον είδα μιάμιση ώρα αργότερα. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν τυχερός, τα 15 ράμματα στο πρόσωπό του δεν είναι ασήμαντα. Το ότι ο αγώνας αναβλήθηκε είναι δίκαιο.

Ο αγώνας με τη Λυών είναι μια ήττα για όλους, για την ομάδα μου, για τη Λυών. Όταν βλέπουμε παιδιά να κλαίνε στο Βελοντρόμ, επειδή δεν μπορούσε να παιχτεί ο αγώνας, είναι προφανώς πολύ δύσκολο να το αποδεχθούμε. Είναι μια ήττα για το ποδόσφαιρο γενικά. Είμαι λυπημένος που συμβαίνει αυτό στη Μασσαλία».

Για το ματς με τη Λιλ: «Είναι μια πολύ γρήγορη ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Η ερμηνεία του αγώνα θα πρέπει να είναι άψογη. Θα χρειαστεί μια εξαιρετική εμφάνιση από εμάς κι αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό. Μπορούμε επίσης να τους βάλουμε σε δύσκολη θέση αν παίξουμε με θάρρος και προσωπικότητα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις αμυντικές μεταβάσεις, να μην χάσουμε την μπάλα όταν βρισκόμαστε στην περιοχή τους. Δεν θέλουμε να είμαστε εξαιρετικά επιθετικοί, μερικές φορές πρέπει να περιμένουμε».

Ο Κοντογκμπιά, παράλληλα, είπε: «Σε ό,τι με αφορά, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Τα προβλήματα τραυματισμών μ’ εμπόδισαν να παίξω μια σειρά από αγώνες. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ. Ο Γκατούζο, επίσης, είναι δυναμικός και ξέρει πώς να μας ανεβάσει ψυχολογικά. Έχει πραγματικά αυτή την ικανότητα, είναι σημαντικό για έναν παίκτη σήμερα. Γνωρίζει πως να μας δώσει πίσω την αυτοπεποίθησή μας».

Σοκάρει οπαδός για το Μαρσέιγ - Λυών: «Νόμιζα θα πεθάνω, χαιρετούσαν ναζιστικά κι έδειχναν διαβατήρια φωνάζοντας “βρώμικοι Άραβες”»
LIGUE 1

15:36 - 01.11.2023

Σοκάρει οπαδός για το Μαρσέιγ - Λυών: «Νόμιζα θα πεθάνω, χαιρετούσαν ναζιστικά κι έδειχναν διαβατήρια φωνάζοντας “βρώμικοι Άραβες”»

Ένας οπαδός της Λυών περιέγραψε όσα έζησε στο Βελοντρόμ από την επίθεση των οπαδών της Μαρσέιγ κι αναφέρθηκε σε ρατσιστική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων.

Για όσα έγιναν στο ματς με τη Λυών, ο έμπειρος μέσος είπε: «Φυσικά και είμαστε συγκεντρωμένοι, αυτά τα πράγματα είναι αξιοθρήνητα, απαράδεκτα, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροσταλα.

Ήταν ένα εφιαλτικό βράδυ, που δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Ένιωσα απογοήτευση και αηδία. Είδαμε μία σούπερ εικόνα την Πέμπτη με την ΑΕΚ. Το γήπεδο είναι πάντα sold out, έχουμε κόσμο κάθε φορά, υπέροχους οπαδούς. Ήταν έξω από το γήπεδο, αλλά είναι ακόμα απαράδεκτο για εμάς».