Έκλεψε το βαθμό στο φινάλε κόντρα στην Παρί η ψυχωμένη Λιλ
i

Photo by Xavier Laine/Getty Images

Έκλεψε το βαθμό στο φινάλε κόντρα στην Παρί η ψυχωμένη Λιλ

Ιάσονας Τσίλης 23:42 - 17.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 14.08.2024

Η Λιλ κατάφερε να... τη σπάσει στην Παρί Σεν Ζερμέν, παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας, με «buzzer beater» του Ντέιβιντ στις καθυστερήσεις.

Ενώ όλα έδειχναν ότι η Παρί θα καταφέρει να πάρει μια... επαγγελματική νίκη κόντρα στη Λιλ, οι πρωταθλητές του 2021 πήραν στο φινάλε το βαθμό της ισοπαλίας.

Η Λιλ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 15', με το σουτ του Ζεγκρόβα να περνάει δίπλα από το δοκάρι.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο 21', με τον φορμαρισμένο το τελευταίο διάστημα Ουσμάν Ντεμπελέ, να ελίσσεται ωραία μέσα στην περιοχή και να επιχειρεί ένα σουτ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από την εστία.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας, άρχισαν να κυριαρχούν σιγά - σιγά και «άγγιξαν» το γκολ στο 36', με τον Βιτίνια, όμως ο Σεβαλιέ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η Λιλ οπισθοχώρησε αρκετά, έκλεισε τους χώρους και δυσκόλεψε την Παρί, ωστόσο η ομάδα του Λουίς Ενρίκε βρήκε τη λύση, από το σημείο του πέναλτι. Ο Ντιακιτέ υπέπεσε στην παράβαση και ο Εμπαπέ εκτέλεση εύστοχα, δίνοντας το προβάδισμα στους Παριζιάνους.

Στο φινάλε οι πρωταθλητές Γαλλίας έπαθαν... ψυχρολουσία.

Στην τελευταία ουσιαστικά φάση της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν. Ο Ουνάς επιχείρησε ένα σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής και μετά από καραμπόλα, η μπάλα έφτασε στον Ντέιβιντ, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχασε την ευκαιρία να αποσπαστεί επτά βαθμούς από τη δεύτερη Νις, ενώ η Λιλ, ανέβηκε στην 4η θέση της Ligue 1, μόλις στο -2 από την 3η Μονακό.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (17ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ