Τι συμβαίνει με τη Λίνα Σουλούκου και τους οπαδούς της Ρόμα που απειλούν την οικογένειά της

Η Λίνα Σουλούκου στη Ρόμα - Φωτ. IMAGO

Τι συμβαίνει με τη Λίνα Σουλούκου και τους οπαδούς της Ρόμα που απειλούν την οικογένειά της

Κώστας Τόπας 11:34 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:32 - 22.09.2024

Η Λίνα Σουλούκου βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία, μετά την απομάκρυνση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι από τον πάγκο της Ρόμα και τον ξεσηκωμό των οπαδών των «τζαλορόσι». Η εισήγηση για Μοντεστό, οι κακές σχέσεις με τον Ιταλό τεχνικό και το αβέβαιο μέλλον της πρώην γενικής διευθύντριας του Ολυμπιακού, στους Ρωμαίους.

Η Ρόμα ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Κυριακή (22/09, 19:00) την Ουντινέζε και το κλίμα στο «Ολίμπικο» δεν θα είναι καθόλου καλό. Κι αυτό λόγω της απομάκρυνσης του Ντανιέλε Ντε Ρόσι από την τεχνική ηγεσία των «Ρωμαίων».

Το κεφάλαιο της Ρόμα στην καριέρα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι τελείωσε απότομα. Το πρωί της Τετάρτης (18/09), η σχέση μεταξύ του πρώην προπονητή των «τζιαλορόσι» και της αμερικανικής ιδιοκτησίας της οικογένειας Φρίντκιν επιδεινώθηκε ραγδαία, με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο, Λίνα Σουλούκου να παίζει καθοριστικό ρόλο στη λύση της συνεργασίας με τον Ιταλό τεχνικό.

Στο πλευρό της Σουλούκου η Σένσι: «Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στην CEO της Ρόμα, ξέρω πως είναι να ζεις υπό προστασία»
SERIE A

08:19 - 22.09.2024

Στο πλευρό της Σουλούκου η Σένσι: «Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στην CEO της Ρόμα, ξέρω πως είναι να ζεις υπό προστασία»

Στο πλευρό της Λίνας Σουλούκου μετά τις απειλές που δέχθηκε από τους οπαδούς των «τζιαλορόσι», στάθηκε η πρώην πρόεδρος της Ρόμα, Ροζέλα Σένσι.

Μια απόλυση που έχει κάνει έξαλλους τους οπαδούς της Ρόμα και θα αποδεχθεί και στο ματς με την Ουντινέζε. Εκεί όπου οι ultras θα εμφανιστούν στις θέσεις τους μισή ώρα μετά την έναρξη του ματς, καλώντας και τους υπόλοιπους φιλάθλους να πράξουν το ίδιο.

«Η διαμαρτυρία που η Curva Sud καλεί να επεκταθεί σε όλες τις θύρες προκύπτει από τα τελευταία γεγονότα στη Ρόμα, μια διοίκηση απούσα που ποτέ δεν πήρε θέση για να υπερασπιστεί τους οπαδούς της και που φαίνεται να έχει γίνει συνέχεια της διοίκησης του Παλότα, από το… οικόσημο του οποίου δεν μπορούμε ακόμα να ελευθερωθούμε. Περιμένουμε τη μέγιστη δέσμευση από τους παίκτες. Δεν είναι θέμα νίκης ή ήττας αλλά να δώσουν τα πάντα για τους ανθρώπους που τους ακολουθούν κάνοντας μεγάλες θυσίες. ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΛΕΠΤΑ, ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΜΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της Ρόμα.

«Λίνα είσαι το κακό της Ρόμα»

Η CEO της Ρόμα, Λίνα Σουλούκου, κατηγορήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους διοικούντες για την απομάκρυνση του Ντε Ρόσι. Μάλιστα, όχι μόνο δέχτηκε διαδικτυακές λεκτικές επιθέσεις αλλά κρεμάστηκε και πανό με στόχο την ίδια έξω από το αθλητικό κέντρο της ομάδας.

«Λίνα είσαι το κακό της Ρόμα», αναφέρεται το μήνυμα που αναγράφεται στο σχετικό πανό των «τζιαλορόσι». Η διευθύνουσα σύμβουλος  κατέληξε στο μάτι του κυκλώνα και θεωρείται η κύρια υπεύθυνη για την απομάκρυνση του Ντε Ρόσι και την απόφαση να αναρτηθεί το συγκεκριμένο πανό από τους οργανωμένους των Ρωμαίων. Η σχέση των δυο τους δεν απογειώθηκε ποτέ και το καλοκαίρι είχαν εμπλακεί σε κάποιες έντονες διαμάχες. 

Αυτό βέβαια δεν ήταν τίποτα μπροστά στις απειλές που δέχθηκε η ίδια και η οικογένειά της. Όπως ήταν λογικό, χρειάστηκε η παρέμβαση της ιταλικής αστυνομίας, με την κ. Σουλούκου να βρίσκεται πλέον υπό προστασία εδώ και 48 ώρες τόσο η ίδια όσο και τα δύο παιδιά της (ηλικίας 3 και 8 ετών) κατά τις μετακινήσεις τους στα σχολεία.

«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στην Σουλούκου, ξέρω πως είναι να ζεις υπό προστασία»

Η πρώην πρόεδρος της Ρόμα, Ροζέλα Σένσι, η οποία επίσης αναγκάστηκε να ζει υπό προστασία το 2008, θέλησε να εκφράσει όλη της την αλληλεγγύη στη Σουλούκου: «Η διαμαρτυρία είναι νόμιμη, όπως η κριτική και η διαφωνία. Ποτέ δεν είναι βία που δεν ανήκει στους υπέροχους θαυμαστές μας, αλλά μόνο σε μερικά σάπια μήλα. Ξέρω καλά αυτή την αίσθηση του φόβου, θυμάμαι τις πέτρες που πέταξαν προς το σπίτι μου με την κόρη μου που ήταν μόλις 25 ημερών.

Έζησα υπό προστασία και δεν εύχομαι σε κανέναν να υποστεί αυτή την αίσθηση απογοήτευσης. Για αυτό εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου στη Λίνα Σουλούκου. Ελπίζω, αλλά είμαι σίγουρος, ότι οι διαμαρτυρίες θα παραμείνουν εμφύλιες και ποτέ δεν επικεντρώνονται στην ιδιωτική ζωή ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να ζουν ελεύθερα και χωρίς φόβο».

Ο φόβος αυτή τη στιγμή, όπως γράφει η Σένσι, είναι αναπόφευκτος για όσους φοβούνται όχι μόνο για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για την ασφάλεια των παιδιών τους. Για τον λόγο αυτό, αμφισβητείται η παρουσία της Σουλούκου στην κερκίδα στον απογευματινό αγώνα με την Ουντινέζε, όπου αναμένεται διαμαρτυρία των φιλάθλων προς τους ιδιοκτήτες και τη διοίκηση.

Γι' αυτό «ράγισε» το γυαλί μεταξύ Σουλούκου και Ντε Ρόσι

Ντανιέλε Ντε Ρόσι

Στον απόηχο της απόφασης του συλλόγου των «τζιαλορόσι» με την απομάκρυνση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι, που προκάλεσε φασαρία στις τάξεις των Ρωμαίων, ήρθαν στο φως λεπτομέρειες για τις σχέσεις μεταξύ του πρώην προπονητή και της διευθύνουσας συμβούλου Λίνας Σουλούκου. Οι οποίες φαινόταν να είχαν φθαρεί από καιρό. Το κλίμα μεταξύ ιδιοκτησίας, διοίκησης και του Ιταλού προπονητή ήταν τεταμένο εδώ και καιρό και γι' αυτό οδήγησε στην λύση της συνεργασίας.

Μεταξύ των αιτιών της διχόνοιας ήταν η χρησιμοποίηση του Πάουλο Ντιμπάλα. Σύμφωνα με τη «La Repubblica», η διευθύνουσα σύμβουλος Λίνα Σουλούκου είχε προσπαθήσει να περιορίσει τη χρήση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, προτείνοντας στον Ντε Ρόσι να παίξει λιγότερο για να αποτρέψει τον Αργεντινό να φτάσει τις 14 εμφανίσεις που απαιτούνται για να ενεργοποιηθεί η αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του. 

Η «La Stampa» αποκάλυψε ότι ήδη από το καλοκαίρι η Σουλούκου ήθελε να αντικαταστήσει τον Ντε Ρόσι με τον Ραφαέλ Παλαντίνο, νυν προπονητή της Φιορεντίνα, καθώς δεν ήταν θετική στην παραμονή του πρώην πλέον προπονητή της Ρόμα και τη νέα σεζόν. Σύμφωνα και πάλι το με το εν λόγω δημοσίευμα, είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της προς τους ιδιοκτήτες του συλλόγου, την οικογένεια Φρίντκιν. 

Η προσπάθεια με Μοντεστό

Φρανσουά Μοντεστό & Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό/©Intime

Ο Παλαντίνο δεν ήταν το μόνο όνομα στη λίστα της Λίνας Σουλούκου. Η διευθύνουσα σύμβουλος είχε επίσης στο μυαλό της να φέρει στη Ρώμη τον αθλητικό διευθυντή Φρανσουά Μοντέστο, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος επιλέχθηκε για να αναλάβει την κληρονομιά του Τιάγκο Πίντο, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα των «τζιαλορόσι» από την 1η Φεβρουαρίου. 

Παρά τις πιέσεις από τη Σουλούκου, οι Φρίντκινς επέλεξαν να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στον Ντε Ρόσι, μια απόφαση που εξόργιζε την CEO. Σήμερα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα, το μέλλον της Λίνα Σουλούκου στα διοικητικά της Ρόμα είναι αβέβαιο...