Ο σπαρακτικός λόγος που ο Λίνγκαρντ αποφάσισε να απέχει από το ποδόσφαιρο

Ο Τζέσι Λίνγκαρντ

Ο σπαρακτικός λόγος που ο Λίνγκαρντ αποφάσισε να απέχει από το ποδόσφαιρο

Κώστας Τόπας 08:53 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:54 - 13.10.2024

Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζέσι Λίνγκαρντ, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να απέχει από την αγωνιστική δραστηριότητα.

Ο Τζέσι Λίνγκαρντ πέρασε από την ακαδημία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στα πρώτα του βήματα στους «κόκκινους διαβόλους» έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κεφάλαιο για την ομάδα του.

Ο 31χρονος επιθετικός θα έχει όμορφες αναμνήσεις από την εποχή του στην «κόκκινη» πλευρά του Μάντσεστερ, με πιο αξιοσημείωτη την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας εναντίον της Κρίσταλ Πάλας το 2016.

Τρομερή επίθεση του προπονητή στον κορυφαίο ποδοσφαιρίστή του: «Καλύτερα να πάει να παίξει με τους παλαίμαχους»
REST OF THE WORLD

18:00 - 31.03.2024

Τρομερή επίθεση του προπονητή στον κορυφαίο ποδοσφαιρίστή του: «Καλύτερα να πάει να παίξει με τους παλαίμαχους»

Επίθεση στον ποδοσφαιριστή του, Τζέσι Λίνγκαρντ, εξαπέλυσε ο νυν προπονητής του στη Σεούλ, τονίζοντας πως είναι προτιμότερο να παίξει με τους παλαίμαχους βάσει εικόνας.

Ωστόσο, ένας συνδυασμός τραυματισμών και κακής φόρμας τον οδήγησε να αποτύχει να εκπληρώσει τις δυνατότητές του με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Μετά από πέντε περιόδους δανεισμού κατά τη διάρκεια της καριέρας του στους «κόκκινους διαβόλους», τελικά υπέγραψε μια μόνιμη συμφωνία στη Νότιγχαμ Φόρεστ το 2022 – αλλά το συμβόλαιο διήρκεσε για ένα μόνο έτος προς έκπληξη πολλών.

Τελικά στο τέλος της σεζόν 2022/23, ο Λίνγκαρντ πήρε μια απόφαση και δεν υπέγραψε σε επαγγελματική ομάδα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024. Τότε, εντάχθηκε στην κορεατική ομάδα, Σεούλ.

Οι λόγοι για την αποχή του από κάθε αθλητική δραστηριότητα ήταν μυστήρια, αλλά τελικά ο λόγος αποκαλύφθηκε.

«Πίσω από κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει μια ιστορία που το κοινό δεν γνωρίζει και θα ήθελα να μάθετε τη δική μου. Μπορεί να εξηγήσει πώς έφτασα εδώ – και να βοηθήσει άλλους παίκτες που ταλαιπωρούνται από προσωπικές διαμάχες.

Όταν έληξε το συμβόλαιό μου, η γιαγιά μου αρρώστησε. Ήταν μια καταπληκτική γυναίκα — η Πάμελα Λίνγκαρντ — και αυτή και ο παππούς μου με μεγάλωσαν αφού, για μεγάλα χρονικά διαστήματα της παιδικής μου ηλικίας, η μαμά μου πάλευε με την κατάθλιψη.

Κατά τη διάρκεια εκείνου καλοκαιριού, η κατάστασή της δυσκόλεψε πάρα πολύ. Έμπαινε και έβγαινε από το νοσοκομείο, και παρόλο που προπονούμουν σκληρά και μου έλειπε να είμαι σε έναν σύλλογο, ένιωθα ότι το σχέδιο του Θεού ήταν η λήξη του συμβολαίου μου: “Δεν πρόκειται να σου δώσω ομάδα αυτή τη στιγμή, πρέπει να μείνεις σπίτι και να είσαι με την οικογένειά σου”.

Αυτό έκανα λοιπόν. Πέρασα όσο περισσότερο χρόνο μπορούσα μαζί τους μέχρι τον Νοέμβριο, όταν η γιαγιά μου έφυγε από τη ζωή. Μετά μπορούσα να βρω ομάδα».

Από τότε που μετακόμισε στη Νότια Κορέα, ο Λίνγκαρντ βρίσκεται μακριά από το βλέμμα των βρετανικών ΜΜΕ και των οπαδών του ποδοσφαίρου. Εχει καταγράψει 21 εμφανίσεις στην K-League 1 και έχει σκοράρει πέντε γκολ για τη νέα του ομάδα. Οι συνεισφορές του βοήθησαν τη Σεούλ να τερματίσει στην πέμπτη θέση στην κορυφαία κατηγορία της Κορέας.

Δεν είναι σαφές εάν ή πότε ο Λίνγκαρντ θα μπορούσε να επιστρέψει στην Αγγλία. Υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον σύλλογο, το οποίο αναμένεται να τον δεσμεύσει με τη Σεούλ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025.