Αυτά ανέφερε η Λυών στην πρώτη της ανακοίνωση μετά την επίθεση στον Γκρόσο: «Κάθε χρόνο συμβαίνουν αυτά στη Μασσαλία»

O τραυματίας Γκρόσο

Αυτά ανέφερε η Λυών στην πρώτη της ανακοίνωση μετά την επίθεση στον Γκρόσο: «Κάθε χρόνο συμβαίνουν αυτά στη Μασσαλία»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:32 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:22 - 14.08.2024

Οργισμένη ήταν η ανακοίνωση της Λυών για την επίθεση που δέχθηκε το πούλμαν της, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Φάμπιο Γκρόσο, υποστηρίζοντας πως αυτά γίνονται συνέχεια στη Μασσαλία.

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Λυών δεν ξεκίνησε ποτέ, αφού το πούλμαν της δεύτερης δέχθηκε επίθεση στη Μασσαλία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Φάμπιο Γκρόσο, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να βρεθεί στον πάγκο της ομάδας του. Η τελευταία, λοιπόν, εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, κάνοντας επίθεση στις αρχές για το γεγονός πως δεν προστάτεψαν το πούλμαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λυών:

«Το απόγευμα της Κυριακής, στην είσοδο του Βελοντρόμ, διάφοροι επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας μας, στο οποίο βρίσκονταν παίκτες και προσωπικό. Επιπλέον, έξι λεωφορεία στα οποία επέβαιναν οπαδοί της ομάδας μας δέχθηκαν επίσης επίθεση. Και αν στο παρελθόν έχουμε δεχθεί τέτοιου είδους επιθέσεις, σήμερα φτάσαμε στα χειρότερα. Τα παράθυρα του λεωφορείου μας έσπασαν από διάφορα βαριά αντικείμενα, τα οποία ήταν άγνωστης προσέλευσης. 

Τα ίδια αυτά αντικείμενα έφτασαν και στο εξωτερικό του λεωφορείου μας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο προπονητής, Φάμπιο Γκρόσο και ο βοηθός του, Ραφάλ Λόνγκο. Παρόντες μαζί τους στο λεωφορείο, οι παίκτες και το προσωπικό, οι οποίοι επηρεάστηκαν από τη βιαιότητα αυτής της επίθεσης, την οποία και καταδικάζει η Λυών. Ορμώμενοι από την ένταση, οι παράγοντες της ομάδας μας ήθελαν να γίνει κανονικά αυτό το ματς. Όμως μόλις έμαθαν την κατάσταση του Γκρόσο, αρνήθηκαν να αγωνιστούν θεωρώντας πως είναι αδύνατον. Όπως ήταν λογικό, με δεδομένη την κατάσταση, ο διαιτητής αποφάσισε πως ο αγώνας ήταν αδύνατο να διεξαχθεί. 

«Τέλος, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναφέρουμε πως αυτά γίνονται κάθε χρόνο στη Μασσαλία και καλούμε επιτέλους της αρχές να πάρουν στα σοβαρά αυτά τα περιστατικά, πριν συμβεί κάποια πιο μεγάλη τραγωδία».