Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Μέσι: Έχει περισσότερα τρόπαια από κάθε ομάδα στην Ευρώπη

Ο Λιονέλ Μέσι με την Ίντερ Μαϊάμι

i

©imago

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Μέσι: Έχει περισσότερα τρόπαια από κάθε ομάδα στην Ευρώπη

Νεφέλη Μπισμπίκη 12:44 - 06.10.2024

Ό,τι και αν κάνει, όπου και αν πάει, γράφει ιστορία και σημειώνει κάθε φορά τρελά νούμερα. Μετά το τρόπαιο που κατέκτησε με την Ίντερ Μαϊάμι, ένα νέο στατιστικό έρχεται στην επιφάνεια και προκαλεί δέος για όσα έχει καταφέρει ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε το Supporters' Shield με την Ίντερ Μαϊάμι, φτάνοντας τα 46 τρόπαια, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία του αθλήματος. Το ενδιαφέρον όμως δεν βρίσκεται μόνο σε αυτόν τον εντυπωσιακό αριθμό, αλλά στο γεγονός πως έχει κερδίσει περισσότερους συλλογικούς τίτλους από το 2004, από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες.

Συγκεκριμένα βρίσκεται ολομόναχος στην κορυφή με 46 τίτλους, ενώ τον ακολουθεί η Μπάγερν Μονάχου με 44 τρόπαια. Αναλυτικά η λίστα:

1. Λιονέλ Μέσι (46)
2. Μπάγερν Μονάχου (44)
3. Μπαρτσελόνα (37)
4. Παρί Σεν Ζερμέν (37)
5. Ρεάλ Μαδρίτης (32)
6. Μάντσεστερ Σίτι (24)
7. Ίντερ (22)
8. Τσέλσι (21)
9. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21)
10. Γιουβέντους (20)

«Triple Crown»: Ποιο είναι το κλειστό κλαμπ θρύλων που ανήκει ο Μέσι κι άλλοι οκτώ παίκτες
REST OF THE WORLD

08:27 - 04.10.2024

«Triple Crown»: Ποιο είναι το κλειστό κλαμπ θρύλων που ανήκει ο Μέσι κι άλλοι οκτώ παίκτες

Ποιο είναι το «Triple Crown» κλαμπ στο οποίο ανήκει ο Λιονέλ Μέσι μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή και απαρτίζεται από μόλις εννέα ποδοσφαιριστές;

Απίστευτα δεδομένα για τον GOAT, ο οποίος μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο δεν σταματάνε να κυνηγούν ρεκόρ, αλλά και να τα καταρρίπτουν. Κι' όμως, υπάρχει κάτι που ο 37χρονος Αργεντίνος δεν έχει καταφέρει ακόμα. Αυτό που θέλει να επιτύχει ο Λιονέλ Μέσι είναι κάτι αρκετά εξιδεικευμένο. Στην αναμέτρηση απέναντι στην Κολόμπους Κρού, πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ του αγώνα, με το ένα να είναι ύστερα από μία τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Μάλιστα, από την συγκεκριμένη φάση, έχει σημειώσει 66 γκολ στην καριέρα του, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της λίστας, αφήνοντας πίσω τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Πελέ με 70 γκολ, ενώ ο κάτοχος τη κορυφής, είναι ο Βραζιλιανος Ζουζίνιο με 77 γκολ.

Ο Μέσι πέτυχε τον πρώτο του στόχο με την Ίντερ Μαϊάμι, υποσχόμενος στους φίλους της ομάδας ακόμα περισσότερες επιτυχίες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την ομάδα. Όπως είπαμε και νωρίτερα μέσα στη σεζόν, ξέραμε ότι έχουμε ανταγωνιστική ομάδα. Αναλάβαμε από την αρχή, γιατί είχαμε παίκτες που μπορούσαν να το κάνουν. Είμαι χαρούμενος που πετύχαμε τον πρώτο στόχο, και τώρα σκεφτόμαστε τι ακολουθεί. Αντέξαμε μέχρι τέλους και αυτό δείχνει την δύναμη της ομάδας μας», ήταν οι δηλώσεις του Αργεντίνου παγκόσμιου πρωταθλητή.