Η συγκλονιστική τοιχογραφία του Μέσι στο Σάντα Φε έχει φτάσει ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της (pics)

Η τοιχογραφία του Μέσι

i

© PrtScr

Η συγκλονιστική τοιχογραφία του Μέσι στο Σάντα Φε έχει φτάσει ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της (pics)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:10 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:13 - 14.08.2024

Η τοιχογραφία με πρωταγωνιστή τον Μέσι και το τρόπαιο του Μουντιάλ έχει μπει στην τελική της μορφή κι αναμένεται να σπάσει πολλά ρεκόρ, ούσα η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ.

Από τα πρώτα του κιόλας επαγγελματικά βήματα στο ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Μέσι συνήθιζε να αποτελεί πηγή έμπνευσης για χιλιάδες ανθρώπους, ωστόσο ο Αντρές Ιγκλέσιας αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παραπέρα. Το περασμένο Δεκέμβρη, ο Pulga έγραψε ιστορία και ολοκλήρωσε το,,, αποθημένο του με την Εθνική Αργεντινής, κατακτώντας το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο

Με αφορμή αυτό το επίτευγμα, ο γνωστός τοιχογράφος από το Σάντα Φε που έχει αφήσει το στίγμα του και με άλλα έργα σε όλα τα μέρη του κόσμου, αποφάσισε να δημιουργήσει μία συγκλονιστική τοιχογραφία αφιερωμένη στον 36χρονο σούπερ σταρ, η οποία θα έχει κι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.

Συγκεκριμένα, ο Αντρές Ιγκλέσιας... ζωγράφισε τον Λιονέλ Μέσι στο κέντρο του Σάντα Φε, δημιουργώντας έτσι τη μεγαλύτερη τοιχογραφία στον πλανήτη προς τιμήν του επτά φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας.

«Προέκυψε από την τρελή ιδέα ενός φίλου που μου είπε: ‘’Θα κάνουμε τη μεγαλύτερη τοιχογραφία της Αργεντινής και του πλανήτη για έναν αθλητή, βρήκα τον τέλειο τοίχο’’. Αυτή η κουβέντα έγινε πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022, όμως, όταν η «αλμπισελέστε» κατέκτησε το τρίτο της αστέρι, ξεκίνησε η προετοιμασία των logistics για την τοιχογραφία, η οποία άρχισε να διαμορφώνεται στα μέσα Μαρτίου του τρέχοντος έτους σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης, λίγα μέτρα από το λιμάνι της Σάντα Φε. 

Η τοιχογραφία θα έχει ύψος 75 μέτρα και πλάτος 40, εκεί που βρίσκεται το φαρδύτερο μέρος του κτιρίου. Με αυτές τις μετρήσεις ξεπερνά την τοιχογραφία του Ροζάριο που βρίσκεται κοντά στο μνημείο, η οποία έχει μήκος 69 μέτρα. Θα είναι στη λεωφόρο Αλέμ και στη διασταύρωση με την οδό Αλβεάρ του Σάντα Φε. Τελειώνω ήδη τη βάση και αυτό αντιπροσωπεύει το 50 τοις εκατό, το υπόλοιπο είναι να δώσω περισσότερη ευκρίνεια και ποιότητα στην εικόνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τοιχογράφος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη τοιχογραφία αναμένεται να εγκαινιαστεί στις 23 Σεπτεμβρίου και το μόνο σίγουρο είναι πως θα καταρρίψει πολλά ρεκόρ.

Οι λεπτομέρειες της τοιχογραφίας του Μέσι: 

75 μέτρα ύψος

40 μέτρα πλάτος

600 λίτρα χρώματος (20 κουτάκια των 30 λίτρων)

1.000 ψεκασμοί

Τη δημιουργία, το σχεδιασμό και τη ζωγραφική του έργου ανέλαβε ο Αντρέ Ιγκλέσιας, με την ομάδα του να αποτελείται από τέσσερα άτομα.