Η απίθανη σύμπτωση για Ρονάλντο και Μέσι - Οι τραυματισμοί στους τελικούς και η κατάκτηση του τροπαίου
i

©intime

Η απίθανη σύμπτωση για Ρονάλντο και Μέσι - Οι τραυματισμοί στους τελικούς και η κατάκτηση του τροπαίου

Sportal newsroom 22:08 - 15.07.2024

Η Αργεντινή κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα έστω και χωρίς τον Μέσι που είχε τραυματιστεί, κάτι που είχε καταφέρει και η Πορτογαλία το 2016 χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μία απίθανη σύμπτωση σημειώθηκε κατά την διάρκεια του τελικού του Κόπα Αμέρικα. Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε το τρόπαιο ενώ λίγο πριν είχε αποχωρήσει τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και το κοντινό 2016 στον τελικό του Euro όταν τότε ο Κριστάνο Ρονάλντο κατέκτησε την κούπα ενώ και εκείνος είχε αποχωρήσει τραυματίας από τον αγώνα.

Τότε η ομάδα της Πορτογαλίας με αρχηγό τον Κριστιάνο Ρονάλντο νίκησε στον τελικό του τη Γαλλία με 1-0 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Ρονάλντο όντας πανευτυχής σήκωνε στον ουρανό το τρόπαιο της διοργάνωσης, όμως τα πράγματα δεν είχαν εξελιχθεί ιδανικά εκείνη την νύχτα για εκείνον.

Τι είναι το Finalissima που ο Μέσι θα αντιμετωπίσει το ποδοσφαιρικό του... βαφτιστήρι
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

14:16 - 15.07.2024

Τι είναι το Finalissima που ο Μέσι θα αντιμετωπίσει το ποδοσφαιρικό του... βαφτιστήρι

Ισπανία και Αργεντινή κατέκτησαν Euro 2024 και Copa America, αντίστοιχα και θα τεθούν αντιμέτωπες στο Finalissima 2025. Ο Λιονέλ Μέσι θα κοντραριστεί με το ποδοσφαιρικό του... βαφτιστήρι, Λαμίν Γιαμάλ.

Συγκεκριμένα μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης είχε μια σύγκρουση με τον Παγέ και το γήπεδο αμέσως «πάγωσε». Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έμεινε στο έδαφος να σφαδάζει από τον πόνο, ξεσπώντας σε κλάματα, ενώ το ιατρικό επιτελείο της Πορτογαλίας μπήκε άμεσα στον αγωνιστικό χώρο για να του δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Τα νέα για τον αρχηγό της Πορτογαλίας μόνο καλά δεν ήταν, δεν μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι και έπρεπε να αντικατασταθεί άμεσα. Εκείνος με δάκρυα στα μάτια και υπερπροσπάθειά έμεινε στον αγωνιστικό χώρο όσο άντεξε για να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα σε μία τόσο σημαντική βραδιά.

Στο 24ο λεπτό αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και παρακολούθησε την προσπάθεια της ομάδας του από τον πάγκο. Τέλος καλό όλα καλά όμως, αφού τελικά η Πορτογαλία κατάφερε να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο έστω και χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο χορτάρι.

Φτάνοντας στο σήμερα και τον τελικό του Κόπα Αμέρικα, όπου η ιστορία έρχεται να επαναληφθεί. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής όμως ήταν ο Λιονέλ Μέσι.

Στο 63ο λεπτό του τελικού του Κόπα Αμέρικα μεταξύ Αργεντινής και Κολομβίας, ο Λιονέλ Μεσι μετά από υπερπροσπάθεια πέφτει στον αγωνιστικό χώρο πιάνοντας το πόδι του και αμέσως έκανε νόημα να σταματήσει το παιχνίδι. Γρήγορα όλοι κατάλαβαν ότι ο εμβληματικός αρχηγός την Αργεντινής θα έπαιρνε το δρόμο προς τον πάγκο.

Χωρίς τον Λιονέλ Μέσι στον αγωνιστικό χώρο, η Αργεντινή κατάφερε να κερδίσει τελικά στην παράταση του αγώνα χάρη στο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 112ο λεπτό. Ο επιθετικός της Ίντερ έδωσε έτσι το κύπελλο στην «Αλμπισελέστε» και... λύτρωσε τον Λίο ο οποίος είδε τη δουλειά να γίνεται και χωρίς αυτόν.