Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να τακτοποιήσει τα χρέη της προς τον Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι.

i

©intime

Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να τακτοποιήσει τα χρέη της προς τον Μέσι

Γιώργος Σακελλαρίου 20:12 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:16 - 12.10.2024

Η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ θα εξοφλήσει τον Λιονέλ Μέσι το 2025.

Ο Λιονέλ Μέσι, ο Τζόρντι Άλμπα, ακόμα και ο Σέρχιο Μπουσκέτς κάνουν ό,τι μπορούν για να διευκολύνουν οικονομικά την Μπαρτσελόνα.

Οι τρεις παίκτες είχαν συμφωνήσει σε παράταση της πληρωμής των οφειλομένων, στη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 και διαπραγματεύονται συνεχώς με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην εμποδίσουν τις ταμειακές ροές της Μπαρτσελόνα.

Ο καταλανικός σύλλογος σχεδιάζει να εξοφλήσει πλήρως τα χρέη της προς τους τρεις παίκτες, το 2025, σύμφωνα με την «AS».

Ο Λιονέλ Μέσι εξακολουθεί να εμφανίζεται στο μπάτζετ της Μπαρτσελόνα, τρία και πλέον χρόνια μετά την αποχώρησή του. Στην ανάλυση στην «AS», τονίζεται ότι ο οικονομικός απολογισμός του συλλόγου θα υποβληθεί επίσημα στις 19 Οκτωβρίου, στην επόμενη γενική συνέλευση.

Ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής, όπως και άλλοι παίκτες (Σέρχιο Μπουσκέτς, Τζόρντι Άλμπα, Φράνκι ντε Γιονγκ), είχαν στην πραγματικότητα συμφωνήσει να παραιτηθούν από την άμεση καταβολή των χρημάτων τους τη χρονιά της πανδημίας του Covid-19. Ο στόχος; Να μην προκαλέσουν μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα στην ομάδα.

Ζημιές 91 εκατ. η Μπαρτσελόνα

Σε αυτήν την οικονομική έκθεση, η Μπαρτσελόνα θα εξηγεί ότι μπορεί να τακτοποιήσει το τελευταίο μέρος της πληρωμής των χρεών της κατά το έτος 2025, χάρη σε διάφορες χορηγίες (ανανέωση του συμβολαίου με τη Nike, πρόσθετα έσοδα χάρη στην επιστροφή της στο Camp Nou). Κι αυτό, παρά τις ζημιές απώλειες 91 εκατ. ευρώ, που υπήρξαν την περασμένη σεζόν.