Μέσι- Ρονάλντο 1-1: Ο Αργεντινός «έπιασε» τον Κριστιάνο στα χατ-τρικ
i

©imago

Μέσι- Ρονάλντο 1-1: Ο Αργεντινός «έπιασε» τον Κριστιάνο στα χατ-τρικ

Νεφέλη Μπισμπίκη 13:31 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:47 - 17.10.2024

Η μάχη μεταξύ των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, φαίνεται πως δεν έχει τέλος. Αυτή τη φορά ο Λιονέλ Μέσι «ισοφάρισε» με τον Ρονάλντο στα χατ τρικ και όχι μόνο με την εθνική του ομάδα, μετά την αναμέτρηση με την Βολιβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τι και αν τους χωρίζουν χιλιόμετρα, παίζοντας σε διαφορετικά πρωταθλήματα, η κόντρα μεταξύ Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο φαίνεται πως θα είναι αιώνια, ιδίως σε αγωνιστικό επίπεδο. Το γεγονός πως ο ένας είναι 37 και ο άλλος 39, παίζουν και κάνουν απίστευτα πράγματα, είναι από μόνο του αξιοσημείωτο, αποδεικνύοντας πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Άξιο αναφοράς όμως, είναι και ότι έκανε ο Λιονέλ Μέσι με την οικοδέσποινα Αργεντινή, απέναντι στην Βολιβία τα ξημερώματα της Τετάρτης, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το σκορ ήταν το συντριπτικό 6-0, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να αντιδράσουν. Ο Αργεντινός GOAT, όχι μόνο σημείωσε χατ τρικ, μοίρασε και δύο ασίστ.

Μετά από αυτά τα μαγικά κατορθώματα του σταρ της Ίντερ Μαϊάμι, από δέκα χατ-τρικ έχει ο Μέσι και άλλα τόσα ο Ρονάλντο με τις Εθνικές τους Ομάδες. Δεν έχουν έρθει όμως μόνο εκεί ισοπαλία. Σε 188 παιχνίδια με την Αργεντινή, ο Μέσι έχει 112 γκολ και 57 ασίστ, ενώ ο CR7 σε 216 ματς με την Πορτογαλία, από 133 γκολ και 36 ασίστ.

Τόσο για τον Ρονάλντο όσο και για τον Μέσι, το άθροισμα των γκολ και ασίστ που έχουν είναι 169, πράγμα που σημαίνει πως αυτή τη στιγμή, η αναμέτρηση μεταξύ των δύο αιώνιων αντιπάλων, είναι και πάλι στα ίσα. Μάλιστα, ήταν το πρώτο χατ τρικ του Αργεντινού με την Εθνική του ομάδα από τις από τις 28 Μαρτίου 2023.

Την «χρυσή» πεντάδα με τους κορυφαίους διεθνείς, συμπληρώνουν οι Νεϊμάρ με σύνολο 138 σε γκολ και ασίστ, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με 118 και ο Λουίς Ζουάρες με 108.