Πώς ο Μέσι θα μπορούσε να έχει 15 Χρυσές Μπάλες αν αντέγραφε τη στρατηγική του Κριστιάνο

Λιονέλ Μέσι & Κριστιάνο Ρονάλντο

Πώς ο Μέσι θα μπορούσε να έχει 15 Χρυσές Μπάλες αν αντέγραφε τη στρατηγική του Κριστιάνο

Κώστας Τόπας 10:18 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:18 - 11.08.2024

Ο Λιονέλ Μέσι θα μπορούσε να είχε μέχρι και 15 τίτλους Χρυσής Μπάλας αν είχε αντιγράψει μια στρατηγική που χρησιμοποιούσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην καριέρα του, σύμφωνα με τον Πατρίς Εβρά.

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο κυριαρχούν στην κατάταξη της Χρυσής Μπάλας τα τελευταία 15 χρόνια, με τον Αργεντινό αστέρα να συγκεντρώνει οκτώ βραβεία ρεκόρ. Ο Πορτογάλος, εν τω μεταξύ, κέρδισε το βραβείο σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, με το 2023 να είναι η πρώτη φορά που απέτυχε να είναι μεταξύ των υποψηφίων για 20 χρόνια.

Οι μέρες που το δίδυμο παλεύει για τη Χρυσή Μπάλα φαίνεται να έχει τελειώσει, με τον Μέσι να αγωνίζεται για την Ίντερ Μαϊάμι στο MLS και τον Κριστιάνο να αγωνίζεται για την ομάδα της Σαουδικής Αραβικής Λίγκας, Αλ Νασρ. Οι ατομικοί τους αριθμοί εξακολουθούν να είναι απίστευτοι - και ο Μέσι έχει κερδίσει τρία διεθνή τρόπαια με την Αργεντινή και μια Χρυσή Μπάλα από τον Δεκέμβριο του 2022 και ο Ρονάλντο ήταν ο πρώτος σκόρερ του 2023 σε επιλεγμένες κορυφαίες κατηγορίες του κόσμου.

Αλλά με τους Κιλιάν Εμπαπέ, Τζουντ Μπέλιγχαμ και Έρλινγκ Χάαλαντ να «εγκαινιάζουν» μια νέα εποχή, οι Μέσι και Κριστιάνο φαίνεται να «παραχωρούν» τη θέση τους. Είναι δύσκολο να κατηγορήσουμε τις καριέρες του Αργεντινού ή του Πορτογάλου, δεδομένης της κυριαρχίας τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο σε μεγάλο μέρος του τρέχοντος αιώνα.

Ωστόσο, το σύμβολο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πατρίς Εβρά, πιστεύει ότι ο Αργεντινός θα μπορούσε να είχε κερδίσει ακόμη περισσότερες Χρυσές Μπάλες κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του - αν έμοιαζε λίγο περισσότερο με τον μεγάλο του αντίπαλο.

Αφού είπε στον Ρίο Φέρντιναντ ότι προτιμούσε τον πρώην συμπαίκτη του Ρονάλντο από τον Μέσι, ο Εβρά εξήγησε στο κανάλι FIVE στο YouTube: «Θέλω να εξηγήσω γιατί λέω Ρονάλντο κάθε φορά. Δεν είναι επειδή είναι αδερφός μου. Είναι επειδή είμαι ερωτευμένος με την εργασιακή ηθική.

Αισθάνομαι σαν τον Μέσι, ο Θεός του έδωσε ένα ταλέντο και ο Κριστιάνο έπρεπε να δουλέψει γι' αυτό. Είχε το ταλέντο, αλλά έπρεπε να δουλέψει γι' αυτό. Αν ο Μέσι είχε την ίδια εργασιακή ηθική με τον Ρονάλντο, πιθανότατα θα είχε 15 Χρυσές Μπάλες σήμερα. Είμαι απλά ερωτευμένος με τους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά, γι' αυτό επιλέγω τον Ρονάλντο από τον Μέσι».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!