Μέσι vs. Κριστιάνο Ρονάλντο: Συμμετείχαν σε 2.283 γκολ - Η απόλυτη σύγκριση και τα γκολ που θέλει ο Αργεντινός για να πιάσει τον Πορτογάλο

Μέσι vs. Κριστιάνο Ρονάλντο: Συμμετείχαν σε 2.283 γκολ - Η απόλυτη σύγκριση και τα γκολ που θέλει ο Αργεντινός για να πιάσει τον Πορτογάλο

Γιώργος Σακελλαρίου 14:47 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:39 - 14.08.2024

Ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε δύο γκολ με την Αργεντινή κόντρα στο Περού και συνεχίζει το κυνήγι του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η συζήτηση θα υπάρχει μέχρι ν’ αποφασίσουν ότι δεν έχουν κάτι άλλο να δώσουν στο ποδόσφαιρο.

Μέχρι να διαπιστώσουν οι ίδιοι ότι το σώμα τους έφτασε στα όριά του. Έως τότε θα μοιράζονται με τους ποδοσφαιρόφιλους και τους συμπαίκτες τους, τους προπονητές τους, το ταλέντο που τους χαρίστηκε απλόχερα. Λιονέλ Μέσι vs Κριστιάνο Ρονάλντο.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες «αντιπαλότητες» στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Σε ό,τι αφορά την ελίτ του αθλήματος παγκοσμίως. Για σχεδόν δύο δεκαετίες Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο πρωταγωνιστούν. Για μία δεκαετία ήταν αντίπαλοι στο ίδιο πρωτάθλημα. Μία σύγκρουση που ήταν παραγωγική και για τους δύο. Ο ένας έσπρωχνε τον άλλον ν’ ανεβάσει τον δικό του πήχη. Να αγγίξει τα όριά του. Να πηγαίνει πάντα για το περισσότερο και να μην συμβιβάζεται με όσα έχει ήδη πετύχει.

Αν και σήμερα δεν είναι πλέον τα πρόσωπα των δύο μεγαθηρίων της Ισπανίας και του πλανήτη, της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης, μάχονται με τους συλλόγους τους, την Ίντερ Μαϊάμι ο Μέσι και την Αλ Νασρ ο Ρονάλντο, μαζί με τις εθνικές τους ομάδες), για τον ίδιο στόχο. Να διατηρήσουν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ασφαλώς σε προνομιακό σημείο βρίσκεται ο Κριστιάνο. Ο Πορτογάλος επιθετικός έχει συνολικά 858 γκολ. Τα σημείωσε σε 21 χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας, όπου μετράει αισίως 1.188 παιχνίδια.

Ο Μέσι, όμως, κάνει τα πάντα για να τον πλησιάσει. Μετά και τα δύο γκολ με την Αργεντινή κόντρα στο Περού, μετράει 821 γκολ. Υπάρχει διαφορά 37 τερμάτων. Ο Αργεντινός σταρ έχει δύο λιγότερα χρόνια εμπειρίας και λιγότερους αγώνες. Έχει παίξει σε 1.044 ματς.

Σε ό,τι αφορά τις ασίστ παρατηρείται αισθητή υπεροχή του Μέσι που έχει 361 έναντι 243 του Πορτογάλου. Δηλαδή, έχει διαφορά 118 ασίστ. Ο Κριστιάνο συμμετείχε συνολικά σε 1.101 γκολ στην καριέρα του και ο Μέσι σε 1.182. Μαζί δηλαδή έχουν συμμετοχή σε 2.283 γκολ!

Ο Αργεντινός θεωρητικά έχει ένα πλεονέκτημα. Είναι δύο χρόνια νεότερος 36 ετών έναντι 38 του Ρονάλντο και θα μπορούσε να επεκτείνει την καριέρα του περισσότερο από τον Πορτογάλο.

Και οι δύο, λοιπόν, έχουν ήδη αφήσει πίσω τους τον Τσεχοαυστριακό Μπίτσαν, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν επικεφαλής στην κατάταξη. Ο αείμνηστος φορ, που μεταξύ άλλων έπαιξε σε Ραπίντ Βιέννης, Σλάβια Πράγας, σημείωσε 805 γκολ μεταξύ των δεκαετιών του 1930 και του 1950 και από το 1955 που αποσύρθηκε, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, κατείχε το ρεκόρ.

Τον πίνακα με τους πρώτους σκόρερ της ιστορίας συμπληρώνουν ο Βραζιλιάνος Ρομάριο και ο Βραζιλιάνος «Βασιλιάς», ο Πελέ, ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του αθλήματος, που σημείωσε σύμφωνα με τη FIFA 757 γκολ. Οι Φέρεντς Πούσκας και Γκερντ Μίλερ ακολουθούν με 746 και 734 γκολ, αντίστοιχα.

Η κορυφή του Μέσι, η πτώση του Κριστιάνο και η άνοδος του Αντετοκούνμπο: Η λίστα με τους πιο εμπορικούς αθλητές στον κόσμο
REST OF THE WORLD

13:24 - 18.10.2023

Η κορυφή του Μέσι, η πτώση του Κριστιάνο και η άνοδος του Αντετοκούνμπο: Η λίστα με τους πιο εμπορικούς αθλητές στον κόσμο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υποχωρεί, ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει ακάθεκτος και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει σπουδαία βήματα ανόδου στη λίστα με τους πιο εμπορικούς αθλητές παγκοσμίως.

Αναλυτικά η κατάταξη των σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου:

Κριστιάνο Ρονάλντο: 858 γκολ σε 1188 αγώνες

Λιονέλ Μέσι: 821 σε 1044 αγώνες

Γιόσεφ Μπίτσαν: 805 σε 530 αγώνες

Ρομάριο: 772 σε 963 αγώνες

Πελέ: 757 σε 812 αγώνες