Ο Μέσι απέφυγε το χειρουργείο αλλά μένει εκτός επ' αόριστον (vid)

Λιονέλ Μέσι

i

PrtScr

Ο Μέσι απέφυγε το χειρουργείο αλλά μένει εκτός επ' αόριστον (vid)

Κώστας Τόπας 09:18 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:20 - 17.07.2024

Η Ίντερ Μαϊάμι επιβεβαίωσε τον βαθμό τραυματισμού που υπέστη ο Λιονέλ Μέσι και ξεκαθάρισε πως ο Αργεντινός αστέρας δεν θα υποβληθεί σε επέμβαση αλλά θα χρειαστεί να μέινει εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα.

Ο σούπερ σταρ της Ίντερ ΜαϊάμιΛιονέλ Μέσι, θα μείνει εκτός επ' αόριστον λόγω τραυματισμού στον σύνδεσμο στον δεξιό αστράγαλο, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση η ομάδα του. Ο «Pulga» πέστη τον τραυματισμό κατά τη νίκη της Αργεντινής με 1-0 επί της Κολομβίας την Κυριακή στον τελικό του Κόπα Αμέρικα στο Μαϊάμι.

«Μετά από ιατρική αξιολόγηση, διαπιστώθηκε ότι ο Λέο Μέσι υπέστη συνδεσμικό τραυματισμό στον δεξιό αστράγαλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Η διαθεσιμότητα του αρχηγού μας θα καθοριστεί από περιοδικές αξιολογήσεις και την πρόοδο της αποθεραπείας του».

Μέσι: «Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να είμαι ξανά στο γήπεδο»
REST OF THE WORLD

08:16 - 17.07.2024

Μέσι: «Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να είμαι ξανά στο γήπεδο»

Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για την κατάκτηση του Copa America και δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για το γεγονός ότι η Αργεντινή συνεχίζει να έχει επιτυχίες. Παράλληλα, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στάθηκε και στον τραυματισμό του.

Ο προπονητής της Ίντερ Μαϊάμι Χεράρντο «Τάτα» Μαρτίνο δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη, πριν από τα αποτελέσματα των δοκιμών, ότι ο Μέσι αναμένεται να χάσει τουλάχιστον δύο παιχνίδια.

«Έσπασε τον αστράγαλό του και ο τραυματισμός είναι παρών, επομένως χρειάζονται εξετάσεις και πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα», είπε ο Μαρτίνο στους δημοσιογράφους.

«Είχα την ευκαιρία να δω και άλλες εικόνες. Θα γίνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Ενημερωνόμαστε πάντα μέσω του κινησιολόγου μας Γουόλτερ Ινσαουράλντε, ο οποίος είναι και κινησιολόγος της ομάδας. Είναι πολύ προσεκτικός στο να δώσει μια τελική διάγνωση πριν έρχονται τα αποτελέσματα».

Πάντως, τα καλά νέα για τον Μέσι είναι ότι δεν υπέστη τραυματισμό στα οστά στον αστράγαλο και παρόλο που δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες για τον χρόνο αποθεραπείας του, επιβεβαιώνεται ότι δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Φυσικά, ο χρόνος αποθεραπείας θα είναι σίγουρα μεγάλος, αν και η ομάδα δεν εξήγησε πόσο καιρό θα είναι εκτός δράσης.

Η Ίντερ Μαϊάμι βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Ανατολικής Περιφέρειας με 47 βαθμούς και στο -1 από την πρωτοπόρο Σινσινάτι. Από την πλευρά του, ο Μέσι, στα 37 του πλέον, έχει καταγράψει 12 γκολ και 13 ασίστ σε 12 αγώνες του MLS αυτή τη σεζόν, την πρώτη πλήρη σεζόν του οκτώ φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας.