Σφοδρή κριτική των New York Times για τη συμμετοχή της Ίντερ Μαϊάμι του Μέσι στο Παγκόσμιο Συλλόγων - «Είναι γελοίο»
i

©IMAGO

Σφοδρή κριτική των New York Times για τη συμμετοχή της Ίντερ Μαϊάμι του Μέσι στο Παγκόσμιο Συλλόγων - «Είναι γελοίο»

Γιώργος Σακελλαρίου 23:05 - 21.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:11 - 21.10.2024

Η Ίντερ Μαϊάμι κέρδισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Συλλόγων του 2025, λόγω Λιονέλ Μέσι και στους New York Times υπάρχει έντονη κριτική.

Η 31η από τις 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Συλλόγων επιβεβαιώθηκε.

Θα είναι οριστικά η Ίντερ Μαϊάμι του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είναι σε εκπληκτική κατάσταση και πέτυχε δύο σερί χατ τρικ με τον σύλλογό του και την εθνική Αργεντινής.

Η ομάδα του Μέσι, λοιπόν, θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2025 και πλέον είναι γνωστές οι 31 από τις 32 ομάδες. Απομένει μία από τη ζώνη της Λατινικής Αμερικής και θα την καταλάβει η κάτοχος του Libertadores, που θα κριθεί στο τέλος Νοεμβρίου.

Η Ίντερ Μαϊάμι εξασφάλισε τη θέση της ως ομάδα από τη διοργανώτρια χώρα, τις ΗΠΑ, λόγω της 1ης θέσης στην κανονική περίοδο στο MLS. Ένα κριτήριο, που πάντως, δεν είχε γίνει γνωστό πριν από την έναρξη της σεζόν.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των New York Times, που ουσιαστικά θεωρούν ότι η Ίντερ Μαϊάμι μπήκε από το… παράθυρο στη διοργάνωση, εξαιτίας του Μέσι, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Αν και η παρουσία του παίκτη από το Ροζάριο στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ, προσθέτει μια αδιαμφισβήτητη έλξη για τη διοργάνωση, ο τρόπος με τον οποίο ο σύλλογος εξασφάλισε τη θέση του πυροδότησε κριτική.

Μέσω των New York Times, ο δημοσιογράφος Τιμ Σπίερς, ανέφερε: «Η παρουσία του Λιονέλ Μέσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων είναι λογική, αλλά το πώς έφτασε εκεί είναι γελοίο».

«Messi Impact»: Ένα φαινόμενο που δεν έχει ξαναδεί η ιστορία
REST OF THE WORLD

12:51 - 20.10.2024

«Messi Impact»: Ένα φαινόμενο που δεν έχει ξαναδεί η ιστορία

Από την άφιξη του Λιονέλ Μέσι, η Ίντερ Μαϊάμι έχει καταφέρει να γράψει ιστορία στο MLS, πετυχαίνοντας ρεκόρ βαθμών στη κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Η επίδραση του «Pulga» συνεχίζεται χωρίς όρια...

Ο Αμερικανός αρθρογράφος αμφισβητεί εάν ο τίτλος του MLS, που αποκτήθηκε σε μεγάλο βαθμό χάρη στην επίδραση του Αργεντινού αστέρα, είναι αρκετή αξία για να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ σε ένα τουρνουά τέτοιου μεγέθους. «Ο πρόεδρος της FIFA είπε ότι είναι “ένας από τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο”. Αλήθεια, Τζιάνι Ινφαντίνο;

Μπορεί να έχουν κάποιους θρύλους Στην ομάδα, αλλά δεν είναι εγγυημένο ότι θα κερδίσουν, για παράδειγμα, εναντίον της Κρίσταλ Πάλας, αν παίξουν αύριο».