Το ντεμπούτο του Μέσι στο MLS μπορεί να καθυστερήσει λόγω γραφειοκρατίας

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Ibrahim Ezzat/Anadolu Agency via Getty Images/Ideal Images

Το ντεμπούτο του Μέσι στο MLS μπορεί να καθυστερήσει λόγω γραφειοκρατίας

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:13 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:13 - 14.08.2024

Μπορεί το ντεμπούτο του Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι να έχει προγραμματιστεί ανεπίσημα για τις 21/7, ωστόσο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε το «μπαμ» μετά την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν κι επέλεξε την Ίντερ Μαϊάμι για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο 35χρονος αστέρας έχει εξασφαλίσει τη μεταγραφή στην ομάδα του Μπέκαμ και πλέον αυτό που απομένει είναι το ντεμπούτο του. Μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι πληροφορίες να ανέφεραν πως αυτό είναι προγραμματισμένο έστω κι ανεπίσημα για τις 21 Ιουλίου, ωστόσο κατά πάσα πιθανότατα θα υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση.

«Ο Μέσι θα συμμετάσχει για πρώτη φορά με την ομάδα στις 21 Ιουλίου, όταν θα αντιμετωπίσει την Κρουζ Αζούλ του Μεξικού στο Λιγκ Καπ, που θα φιλοξενηθεί από την Ίντερ Μαϊάμι», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Χόρχε Μας, ο οποίος μάλιστα εξήγησε ότι η επίσημη υπογραφή με τον Αργεντινό αστέρα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς απομένουν οι τελευταίες πινελιές, αλλά η αμερικανική ιστοσελίδα ανέφερε ότι η πιθανή διάρκεια του συμβολαίου είναι δυόμισι χρόνια, για 50 με 60 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, με επιλογή ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο.

Η Ίντερ Μαϊάμι εξακολουθεί να στοχεύει σε αυτήν την ημερομηνία (21/7), ωστόσο κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες ίσως σταθούν εμπόδιο και καθυστερήσουν το ντεμπούτο του Pulga. Τη συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαίωσε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Κρις Χέντερσον, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε ό,τι αφορά τον Λέο, οι όροι έχουν συμφωνηθεί, αλλά εργαζόμαστε για τη γραφειοκρατία με τη Major League Soccer, οπότε θα χρειαστεί χρόνος για να ολοκληρωθούν. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια στιγμή στα τέλη Ιουλίου που θα είναι έτοιμος να παίξει, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα ολοκληρώσει όλη τη γραφειοκρατία».

Το περιβόητο... «Messi effect» και τα sold out

Η Ίντερ Μαϊάμι δεν έχει ανακοινώσει κι επίσημα τη μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους οπαδούς της να εξαντλήσουν όλα τα εισιτήρια για τα εντός και εκτός έδρας ματς μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.