Λιούμπιτσιτς: «Η ΑΕΚ ήταν ακριβώς το σωστό βήμα, είναι τρελοί οι οπαδοί μας»

Λιούμπιτσιτς

i

Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς/©intime

Λιούμπιτσιτς: «Η ΑΕΚ ήταν ακριβώς το σωστό βήμα, είναι τρελοί οι οπαδοί μας»

Κώστας Τσίλης 14:05 - 02.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:00 - 14.08.2024

Για την απόφαση του να πιέσει για την μεταγραφή στην ΑΕΚ αλλά και για τις πρώτες του μέρες στο ελληνικό πρωτάθλημα, μίλησε ο Λιούμπιτσιτς

Είναι αλήθεια πως μεγάλο ρόλο ώστε να καταφέρει η ΑΕΚ να κλείσει το δύσκολο deal με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την απόκτηση του Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς, έπαιξε η στάση του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Πίεσε πολύ ο 25χρονος μέσος, καθώς είχε αποφασίσει πως αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή για την καριέρα του. Και τώρα, περίπου έναν μήνα μετά την μετακόμιση του στην ΑΕΚ, ο Λιούμπιτσιτς παραδέχεται πως αυτό ήταν το πιο σωστό βήμα. Ο 25χρονος μίλησε στην αυστριακή έκδοση του Kicker για την μεταγραφή του, αλλά και για την εμπειρία του μέχρι τώρα με τα κιτρινόμαυρα.

Οι αποφάσεις του Αλμέιδα στο ματς με τον ΠΑΣ, φανέρωσαν και την προσέγγιση που έχει για τον Άρη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:09 - 01.03.2024

Οι αποφάσεις του Αλμέιδα στο ματς με τον ΠΑΣ, φανέρωσαν και την προσέγγιση που έχει για τον Άρη

Οι επιλογές που έκανε ο Αλμέιδα για την ενδεκάδα του παιχνιδιού της ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη με τον ΠΑΣ, δείχνουν και το πως πρόκειται να διαχειριστεί ο Αργεντινός τεχνικός και το ματς με τον Άρη την Κυριακή

«Έχω αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση εδώ. Το σημαντικό είναι ότι μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα αμέσως. Κόντρα στα Γιάννινα καταφέραμε με «φρέσκα» πρόσωπα από τον πάγκο να γυρίσουμε το ματς. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι φανταστικοί, οι οπαδοί μας εδώ είναι... τρελοί. Η ΑΕΚ παίζει πολύ γρήγορο, τεχνικό ποδόσφαιρο, το είχα δει όταν παίξαμε με την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League με Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αυτό μου ταιριάζει. Μπορώ να εξελιχθώ εδώ. Η μετακόμιση στην ΑΕΚ ήταν ακριβώς το σωστό βήμα».

Ο Λιούμπιτσιτς για μια ακόμα φορά αναφέρθηκε στην θέση που τον βολεύει καλύτερα και μάλιστα επ’ αυτού είχε μιλήσει και με τον Αλμέιδα. «Η θέση μου είναι στην μεσαία γραμμή. Εκεί βλέπω τις μεγαλύτερες δυνατότητες εξέλιξης μου. Τώρα θέλω να συνεχίσω να επιταχύνω, όπως έκανα πάντα, και να κατακτήσω τίτλους με την ΑΕΚ».

Φυσικά στο μυαλό του Λιούμπιτσιτς βρίσκεται πάντα και η εθνική ομάδα της Κροατίας, την οποία και επέλεξε αντί αυτής της Αυστρίας. «Οι παίκτες της ομάδας μας παίζουν όλοι σημαντικούς ρόλους σε μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού. Το μεγαλύτερο όνειρό μου θα ήταν να παίζω με τη "Χρυσή Γενιά" της Κροατίας. Με σπουδαίους παίκτες όπως ο Λούκα Μόντριτς ή ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς που έχουν κάνει τόσα πολλά για τη χώρα μας».