Η μόνιμη ανοιχτή γραμμή της ΑΕΚ με... Τρινιντάντ και η «πληγή» της εθνικής για τον Γκαρσία

Λιβάι Γκαρσία

i

©Intime

Η μόνιμη ανοιχτή γραμμή της ΑΕΚ με... Τρινιντάντ και η «πληγή» της εθνικής για τον Γκαρσία

Κώστας Τσίλης 14:30 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 06.06.2024

Η ΑΕΚ περιμένει νεότερα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για την κατάσταση του Γκαρσία, αλλά σταθερά οι διεθνείς υποχρεώσεις είναι σταθερά ένα ζήτημα και για την ομάδα και για τον παίκτη

Είναι δεδομένο πως ο Ματίας Αλμέιδα έχει καρδιοχτύπι για όλους τους παίκτες της ΑΕΚ που φεύγουν για διεθνείς υποχρεώσεις. Άλλωστε με τραυματισμό από την εθνική τους ομάδα, έχουν γυρίσει ουκ ολίγοι. Όμως με την περίπτωση του Λιβάι Γκαρσία και το Τρινιντάντ, τα πράγματα είναι πολύ ιδιαίτερα.

Στην ΑΕΚ για μια ακόμα φορά τώρα έχουν βρεθεί σε μια κατάσταση να προσπαθούν να διαπιστώσουν, τι ακριβώς συμβαίνει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τραυματισμό του Γκαρσία. Δεν είναι η πρώτη φορά. Έχει ξανασυμβεί και πριν από μερικούς μήνες. Στην ΑΕΚ είναι πάντα σε... ανοιχτή γραμμή με το Τρινιντάντ, κάθε φορά που ταξιδεύει εκεί ο Γκαρσία.

Ετσι τραυματίστηκε ο Λιβάι Γκαρσία - Τα χτυπήματα στη μέση και η αναγκαστική αλλαγή (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:08 - 06.06.2024

Ετσι τραυματίστηκε ο Λιβάι Γκαρσία - Τα χτυπήματα στη μέση και η αναγκαστική αλλαγή (vid)

Ο λόγος της αποχώρησης του Λιβάι Γκαρσία από τον αγώνα του Τρινιντάντ & Τομπάγκο με τη Γρενάδα, φαίνεται πως είναι τα δύο χτυπήματα που δέχθηκε στη μέση, ο επιθετικός της ΑΕΚ.

Οι λόγοι έχουν να κάνουν με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σ' αυτές τις διεθνείς υποχρεώσεις του Λιβάι. Αφενός πέφτει πολύ και άγαρμπο ποδοσφαιρικό ξύλο στα παιχνίδια. Όπως τώρα, που ο Γκαρσία έχει φάει δυο πολύ γερές στην μέση του αλλά και μια χαμηλά στο πόδι. Και πιθανότατα αυτό είναι το ζήτημα και όχι κάποιο μυϊκό, αλλά μένει να διευκρινιστεί αργότερα μέσα στην μέρα, καθώς υπάρχει και η διαφορά της ώρας.

Όμως γενικώς είναι πρόβλημα, το πως αντιμετωπίζεται ο Γκαρσία, ως προς τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων του. Κυρίως λόγω και του χαμηλού επιπέδου των παιχνιδιών που δίνει. Επίσης υπάρχει και ζήτημα και με τους κάκιστους αγωνιστικούς χώρους που γίνονται τα ματς αλλά συνολικά και όλες τις συνθήκες. Σίγουρα είναι το πιο ακατάλληλο περιβάλλον, για έναν παίκτη με τόσο μεγάλη χρηματιστηριακή αξία.

Φυσικά ο Γκαρσία το αντιλαμβάνεται αυτό. Κατανοεί πως είναι μια "πληγή". Από την άλλη μεριά, ο Λιβάι αγαπάει πολύ την εθνική του ομάδα. Τον περασμένο Μάρτιο έκανε ολόκληρο ταξίδι για να παίξει μόλις ένα ματς και να επιστρέψει. Δύσκολα θα της γυρίσει την πλάτη. Πιθανότατα τώρα, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δεν θα παίξει στο δεύτερο ματς που έχει μπροστά του. Αλλά γενικώς, στην εθνική του θέλει να παίζει.

Επομένως επί της ουσίας στην ΑΕΚ δεν έχουν πολλά που να μπορούν να κάνουν. Εκτός από το να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή μαζί του και με τους ανθρώπους της εθνικής Τρινιντάντ, επί της ουσίας κάθε φορά που υπάρχουν διεθνή παιχνίδια. Και να προσπαθούν να βγάλουν άκρη και να συμβουλέψουν τον Γκαρσία για το πως θα χειριστεί προβλήματα που προκύπτουν. Όπως έχει συμβεί τώρα.