Ασταμάτητος Λιβάι Γκαρσία: Οι αριθμοί που προκαλούν ίλιγγο και η απίστευτη συνεισφορά του στην επίθεση της ΑΕΚ (vids)

Λιβάι Γκαρσία

i

©Intime

Ασταμάτητος Λιβάι Γκαρσία: Οι αριθμοί που προκαλούν ίλιγγο και η απίστευτη συνεισφορά του στην επίθεση της ΑΕΚ (vids)

Κώστας Τόπας 11:20 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 14.08.2024

Τα 11 γκολ σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος και τα εντυπωσιακά νούμερα του Λιβάι Γκαρσία σε σύγκριση με την περυσινή σεζόν.

Μετά τη νίκη επί της Κηφισιάς με 3-0 και σε συνδυασμό την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ πέρασε για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης. Η Ένωση είχε σε τρομερή φόρμα γι' ακόμη ένα παιχνίδι τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος λίγο έλειψε να πετύχει χατ-τρικ, αν ο Αναγνωστόπουλος δεν είχε «διαβάσει» σωστά τον 26χρονο επιθετικό των «κιτρινόμαυρων» από το σημείο το πέναλτι. 

Παρά την άστοχη εκτέλεση, ο διεθνής επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο δεν κατέβασε ρυθμό και κατάφερε μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών να πετύχει δύο τέρματα και να βάλει σε ρόλο οδηγού την ομάδα του για ένα εύκολο απόγευμα Κυριακής (18/02). Με τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στην Κηφισιά, ο Λιβάι Γκαρσία έφτασε τα 11 γκολ σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος, ένα λιγότερο από τον πρώτο σκόρερ της Stoiximan Super League, Λορέν Μορόν.

Δέκα σερί ματς ως βασικός με ασίστ ή γκολ

Είναι γεγονός ότι ο Λιβάι Γκαρσία αποτελεί το βαρύ «πυροβολικό» της ΑΕΚ και τη φετινή σεζόν. Ο 26χρονος επιθετικός έχει καταφέρει σε δέκα σερί ματς που έχει αγωνιστεί ως βασικός με τη φανέλα της Ένωσης είτε να σκοράρει είτε να δώσει κάποια ασίστ. Συγκεκριμένα, στα 10 τελευταία ματς που έχει τοποθετηθεί στο βασικό σχήμα της ομάδας του, μετράει 12 γκολ και δύο ασίστ.

Φουλ για νέο ρεκόρ

Από την άλλη τα 11 γκολ σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος, αποτελεί ένα ιστορικό ρεκόρ για τον Λιβάι Γκαρσία. Κι αυτό αν αναλογιστεί κανείς ότι την περυσινή σεζόν, ο 26χρονος επιθετικός είχε πετύχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων, αλλά σε 23 αναμετρήσεις της Stoiximan Super League. Συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε η σεζόν 2023/24 με απολογισμό 11 τέρματα και τέσσερις ασίστ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ στα Play Offs πέτυχε ακόμη τρία γκολ και δύο ασίστ.

Λιβάι Γκαρσία ©Intime

Αν αναλογιστεί κανείς τη γενικότερη εικόνα του Λιβάι Γκαρσία τη φετινή σεζόν, τότε μπορεί να διαπιστώσει ότι σε όλες τις διοργανώσεις έχει αγωνιστεί σε 18 αναμετρήσεις κι έχει πετύχει 12 γκολ και τρεις ασίστ. Ενώ πέρυσι, έχοντας παίξει 37 παιχνίδια, μέτρησε 18 τέρματα και επτά ασίστ. Αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, τότε ο 26χρονος επιθετικός δεν αποκλείεται να ξεπεράσει την περυσινή του επίδοση και να γράψει νέο ρεκόρ.

Ο Λιβάι Γκαρσία για δεύτερη σεζόν στη σειρά φτάνει διψήφιο αριθμό γκολ στο πρωτάθλημα (14 πέρσι και 11 ως τώρα φέτος). Προηγούμενος παίκτης της ΑΕΚ που είχε κάνει κάτι τέτοιο ήταν ο Ισμαέλ Μπλάνκο (20 γκολ το 2007-08 και 17 το 2008-09)!

🔴Baladeros LIVE: Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και φώναξε παρών στη μάχη του τίτλου!