ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

i

© Intime

LIVE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:34 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:15 - 14.08.2024

Παρακολουθήστε μέσω του Sportal την εξέλιξη της αναμέτρησης ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, σε σχόλιο Μπάμπη Τσιμπίδα και Διονύση Βερβελέ.

Διονύσης Βερβελές: Αποκαρδιωτικός ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, δεν κατάφερε τίποτα απολύτως. Γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό και πλέον είναι στο -6 από «πράσινους» και ΑΕΚ. Κινδυνεύει για τα καλά για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, όχι μόνο έχασε έδαφος για την κατάκτηση του τίτλου. Λάθη, κατώτερος των περιστάσεων, έχασε και το ματς και τις εντυπώσεις στη χειρότερη εμφάνισή του φέτος στο πρωτάθλημα κατά την άποψή μου.

  • Τέλος το παιχνίδι
  • 89' Κακή απευθείας εκτέλεση του Μάγκνουσον στέλνει την μπάλα άουτ.

Διονύσης Βερβελές: Κατώτερος των περιστάσεων, ό,τι κι αν έγινε από τον πάγκο. Σαν κομπάρσος είναι ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της Λεωφόρου, στην πιο κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος, τα… θαλάσσωσε. Δεν μπορεί καν να μπει στο ματς, να μειώσει, να βρει ευκαιρίες.

  • 77' Σέντρα του Ρέαμπτσιουκ και κεφαλιά του Φορτούνη που κατέληξε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι
  • 72' Κεφαλιά του Σένκεφελντ εκεί όπου μαζεύει εύκολα ο Πασχαλάκης

Μπάμπης Τσιμπίδας: Με τις δύο αλλαγές, ο Γιοβάνοβιτς κάνει πιο επιθετικογενή τον Παναθηναϊκό. Γιατί ο Μαντσίνι αντί του Κουρμπέλη, θα πάει στα άκρα και ο Μπερνάρ θα αγωνιστεί ως “δεκάρι”.

Διονύσης Βερβελές: ΄Ένα τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παναθηναϊκός δεν έχει θέμα. Έχει δώσει την μπάλα στους «ερυθρόλευκους», αλλά χωρίς να απειλείται. Πολλά τα λάθη, αλλού γι’ αλλού οι επιλογές των παικτών του Ολυμπιακού που ψάχνει γκολ για να ξαναμπεί στο ματς, αλλά…

  • 60' Ωραία εκτέλεση του Μπερνάρ, ο Σάντσεθ βρίσκει την μπάλα αλλά τη στέλνει άουτ
  • Πιο δυναμικά έχει μπει ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος

Μπάμπης Τσιμπίδας: O Ολυμπιακός με Μπακαμπού και Μπιελ, θα γίνει πολύ πιο πιεστικός και ενεργητικός. Ο Χάμες και ο Ελ Αραμπί είναι μεγάλοι παίκτες, αλλά πιο στατικοί. Οπότε, οι “πράσινοι” πρέπει να γίνουν πιο γρήγοροι και έξυπνοι για να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους.

Δ. Βερβελές: Αναμενόμενες οι αλλαγές του Ανιγκό. Το αρχικό πλάνο αποδείχθηκε λανθασμένο και μπαίνουν μέσα Μπακαμπού και Μπιέλ. Δύο παίκτες που είναι πιο κοντά στο γκολ. Εκτός ο Ελ Αραμπί και ο Χάμες που αποδείχθηκε ξεκάθαρα ανέτοιμος για ένα τέτοιο ματς. Και νομίζω πως ήταν βασικός λόγος για την κάκιστη εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, συν τα λάθη που έγιναν…

  • Έναρξη στο δεύτερο μέρος

Μπάμπης Τσιμπίδας: O Παναθηναϊκός έχει φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Το έχει εκεί που το θέλει, με προβάδισμα δύο τερμάτων και με στιβαρή απόδοση. Πλέον, απαιτείται ψυχραιμία και σωστή διαχείριση. Να μην επιτρέψει τις ατομικές εξάρσεις των παικτών του Ολυμπιακού και να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους και τα όποια λάθη κάνουν οι “ερυθρόλευκοι”. Τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Διονύσης Βερβελές: Κακή εικόνα του Ολυμπιακού σε αυτό το πρώτο ημίχρονο και μοιραία, 2-0 πίσω στο σκορ. Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, έχει βάλει δύσκολα στους Πειραιώτες που αναζητούν αντίδραση και ιδέες από τον Ανιγκό. Η εντεκάδα που παρέταξε δεν τον δικαίωσε σε αυτά τα 45 λεπτά. Στο -6 αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός και έχει μπροστά του ένα ημίχρονο για να αντιδράσει. Και πολύ δρόμο να ανέβει βέβαια, καθώς η λογική λέει πως θα δώσει δικαιώματα και χώρους.

  • Τέλος στο πρώτο μέρος
  • 42' Δυνατό σουτ του Χάμες το οποίο κατέληξε ψιλά άουτ
  • 39' Διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Χουάνγκ να σουτάρει σε πρώτο χρόνο και εν συνεχεία η κεφαλιά του Μασούρα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπρινιόλι

Διονύσης Βερβελές: Νομίζω πως η συνύπαρξη Χάμες-Φορτούνη αυτή τη στιγμή δεν οδηγεί κάπου. Ο Ολυμπιακός στερείται τρεξιμάτων σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό. Κάτι θα πρέπει να σκεφτεί στο ημίχρονο ο Ανιγκό, αν θέλει η ομάδα του να επιστρέψει στο ντέρμπι των αιωνίων και να διεκδικήσει. Το 2-0 φέρνει εξτρά πίεση στους «ερυθρόλευκους».

  • 36' ΓΚΟΟΛ για τον Παναθηναϊκό με την κεφαλιά του Κουρμπέλη να κοντράρει στον Ελ Αραμπί και από εκεί στα δίχτυα

Μπάμπης Τσιμπίδας: Έστω και ανορθόδοξα, ο Παναθηναϊκός προηγείται στο σκορ. Ο Σπόραρ στην τρίτη και φαρμακερή, πλάσαρε άψογα τον Πασχαλάκη και άνοιξε το σκορ. Τώρα, απαιτείται σωστή διαχειρίση. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι επιρρεπείς στο λάθος και με πίεση, θα δώσουν και άλλες προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ.

  • 35' Διπλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Πασχαλάκη να φωνάζει «παρών»

Διονύσης Βερβελές: Το λάθος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου βγάζει τετ α τετ τον Σπόραρ που ανοίγει το σκορ! Απίστευτο λάθος του στόπερ των Πειραιωτών, που πλέον είναι στα… σχοινιά για τα καλά και καλούνται να βγάλουν αντίδραση. 

  • 28' ΓΚΟΟΟΟΛ! Λάθος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και ο Σπόραρ το εκμεταλλεύεται για το 1-0 του Παναθηναϊκού.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Ο Μπερνάρ παραμένει εκτός παιχνιδιού, ενώ τα κοντρόλ των Σπόραρ και Παλάσιος δεν είναι καθόλου καλά. Οι τελικές κινήσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού χωρίζουν τον Παναθηναϊκό από το γκολ.

Διονύσης Βερβελές: Λογικό να μην είναι ικανοποιημένος ως τώρα ο Ανιγκό, που με συνεχείς οδηγίες προσπαθεί να κάνει τους παίκτες του πιο ενεργούς. Η πρώτη τελική με το σουτ του Χάμες στο 18’ είναι το πρώτο δείγμα γραφής του Ολυμπιακού απόψε…

  • 18' Απαντάει ο Χάμες με σουτ που μπλοκάρει ο Μπρινιόλι
  • 16' Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με την κεφαλιά του Παλάσιος να περνάει εκτός εστίας

Μπάμπης Τσιμπίδας: O Παναθηναϊκός περιμένει από τον Σπόραρ να εκμεταλλευτεί αυτές τις φάσεις που παρουσιάζονται. Το να χάνει ένα εύκολο κοντρόλ και στην ευκαιρία που του παρουσιάζεται από το τσαφ του Μπα, να σουτάρει τόσο αδύναμα, δεν αρμόζουν σε έναν επιθετικό της αξίας του.

  • Αποχωρεί τραυματίας στο 14ο λεπτό ο Σάρλια δίνοντας τη θέση του στον Μάγκνουσον
  • Χωρίς κλασσική ευκαιρία το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα

Διονύσης Βερβελές: "Μουδιασμένο" ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό με πολλά λάθη. Αδυνατεί να κρατήσει μπάλα και δίνει το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να μπει καλύτερα...

Μπάμπης Τσιμπίδας: Το δίδυμο των Χάμες και Ελ Αραμπί στον επιθετικό “άξονα” του Ολυμπιακού προσθέτει μεγαλύτερη ποιότητα, προσωπικότητα, κλάση. Από την άλλη, οι δύο παίκτες δεν έχουν την ένταση, την ταχύτητα και το νεύρο άλλων συμπαικτών του. Κάτι κερδίζει ο Παναθηναϊκός στην ανάπτυξη, λιγότερο πρέσεινγκ στον Ρούμπεν, κάτι παραπάνω πρέπει να προσέξει αμυντικά.

  • Έναρξη στο ματς

Μπάμπης Τσιμπίδας: O Γιοβάνοβιτς αποφασίζει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Μπερνάρ, παρότι ο Βραζιλιάνος δεν τον δικαίωσε στα προηγούμενα ντέρμπι. Ο Μπερνάρ παίζει αριστερός εξτρέμ, στο χώρο που καταξιώθηκε και όχι ως “δεκάρι”. Απέναντι από τον συμπατριώτη του, Ροντινέι, έχει την ευκαιρία να ανταποδώσει την επένδυση του Παναθηναϊκού στο πρόσωπο του.

Διονύσης Βερβελές: Καλησπέρα σας κι από εμένα! Ας ελπίσουμε να δούμε ένα καλό ντέρμπι, χωρίς γκρίνιες και τη διαιτησία στην πρώτη γραμμή αυτή τη φορά! Μίνι-έκπληξη από τον Ανιγκό η χρησιμοποίηση του Ελ Αραμπί αντί του Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης. Προφανώς θέλει να κρατήσει πιο πίσω τους στόπερ των "πρασίνων" ο Ανιγκό

  • Λίγα λεπτά απομένουν για την έναρξη της αναμέτρησης της Λεωφόρου
  • Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε με βοηθούς τους Αγιούσε και Γκονζάλες, ενώ στο VAR θα βρίσκεται ο Χερνάντες. Τέταρτος ορίστηκε ο Γιάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας και AVAR θα είναι ο Κώστας Ψαρρής του συνδέσμου Ζακύνθου.
  • Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

    Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης, Μασούρας, Χάμες, Αραμπί.
    Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος, Σπόραρ.
  • Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τριών βαθμών στη βαθμολογία της Stoiximan Super League και από κοινού βρίσκονται στο παιχνίδι της διεκδίκησης της κορυφής του πρωταθλήματος.
  • Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τίθεται αντιμέτωποι στη Λεωφόρο με φόντο ένα τρίποντο ζωτικής σημασίας και για τους δύο, στο ματς για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League.