«Ανοιχτά» έχει τα μάτια της η Λίβερπουλ για μεταγραφές το χειμώνα

Γιούργκεν Κλοπ

i

PrtScr

«Ανοιχτά» έχει τα μάτια της η Λίβερπουλ για μεταγραφές το χειμώνα

Στέλιος Βαρδάκης • 15:55 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 14.08.2024

Η Λίβερπουλ «ψάχνεται» για να κινηθεί μεταγραφικά τον Γενάρη χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι θα κάνει πολλές και κοστοβόρες μεταγραφές.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ξεκαθάρισε προ λίγων ημερών ότι η Λίβερπουλ πολύ δύσκολα θα κινηθεί για κεντρικό αμυντικό τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς δεν είναι εύκολο να βρεις έναν ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου σε κανονική τιμή αυτή τη περίοδο. 

Οι «Κόκκινοι» μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μάτιπ (που θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν) έχουν πλέον περιορισμένες επιλογές για τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Φαν Ντάικ, Κονατέ και Γκόμεζ είναι αυτή τη στιγμή οι βασικές επιλογές του Κλοπ (με τους δύο τελευταίους να είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς), καθώς και ο νεαρός Κουάνσα συμπληρώνει την τετράδα των ετοιμοπόλεμων κεντρικών αμυντικών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ των «Ρεντς».

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η Λίβερπουλ δεν θα κινηθεί καθόλου μεταγραφικά τον Γενάρη. Συμφωνα λοιπόν με τη Daily Mail, η ομάδα του Μερσεϊσάιντ, έχει πάντα «ανοιχτές» τις κεραίες της για τυχόν ευκαιρίες την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Η Λίβερπουλ ρίχνει ματιές αρκετά προς τη Πορτογαλική αγορά, με την περίπτωση του Γκονσάλο Ινάσιο της Σπόρτινγκ να φαίνεται πως ενδιαφέρει την αγγλική ομάδα. Ο αμυντικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας υπέγραψε νέο συμβόλαιο το καλοκαίρι για να αυξήσει τη ρήτρα αποδέσμευσής του σε λίγο πάνω από 50 εκατομμύρια λίρες.

Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός, ο οποίος μπορεί να παίξει και ως αριστερός μπακ, έχει ενδιαφέρον και από άλλους συλλόγους της Premier League, με την Άρσεναλ να φέρεται επίσης να ενδιαφέρεται.

Η ομάδα του Κλοπ πάντως, είναι ένας σύλλογος που ανέκαθεν «σκανάρει» τη μεταγραφική αγορά για εύρεση ελκυστικών ευκαιριών την χειμερινή περίοδο, με τα πρόσφατα παραδείγματα των Λουίς Ντίαζ και Χάκπο να το αποδεικνύουν.