Γιατί οι τερματοφύλακες της Λίβερπουλ φοράνε μαύρα γυαλιά στην προπόνηση (vid)

Λίβερπουλ

Γιατί οι τερματοφύλακες της Λίβερπουλ φοράνε μαύρα γυαλιά στην προπόνηση (vid)

Κώστας Τόπας 08:54 - 20.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:01 - 20.07.2024

Ο Άρνε Σλοτ εργάζεται για πρώτη φορά στη Λίβερπουλ και μια ματιά στις προπονήσεις των «Reds» δημιούργησε μια ιδιαίτερη εικόνα. Οι τερματοφύλακες φοράνε μαύρα γυαλιά και παρακάτω είναι η εξήγηση...

Η Λίβερπουλ γι' ακόμη μία φορά πρωτοπορεί. Συγκεκριμένα στο κανάλι των «Reds» στο YouTube, φαίνεται ο Μαρσέλο Πιταλούγκα να προπονείται με ένα αξεσουάρ πάνω του, το οποίο του το έχει τοποθετήσει ο Όττε, ο οποίος διαδέχθηκε τον Τζον Άχτεμπεργκ, ως προπονητής τερματοφυλάκων αυτό το καλοκαίρι.

Ο Γερμανός είναι υποστηρικτής της καινοτομίας στο ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με το Athletic, ο Όττε ζήτησε από τον Πιταλούγκα να φορέσει μαύρα προπονητικά γυαλιά. Στις εικόνες, ο προπονητής τερματοφυλάκων των «Reds» ενθαρρύνει τον 21χρονο Βραζιλιάνο πορτιέρε να αναζητήσει τις γωνίες και να συνεχίσει να σαρώνει το οπτικό του πεδίο.

Ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων της Λίβερπουλ το κάνει αυτό επειδή τα γυαλιά περιορίζουν την περιφερειακή όραση. Αυτό είναι το μέρος της όρασης που βρίσκεται έξω από το κεντρικό, εστιασμένο βλέμμα ενός πορτιέρε. Πώς είναι χρήσιμη αυτή η μέθοδος σε έναν τερματοφύλακα; Αυτά τα γυαλιά έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν τον συντονισμό χεριού-ματιού και τις τεχνικές δεξιότητες.

Αυτό γίνεται περιορίζοντας την αισθητηριακή είσοδο κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης συνεδρίας. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι τέτοιες ασκήσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης θα πρέπει να διευκολύνουν την εφαρμογή τέτοιων ενεργειών στον αγώνα. Η χρήση του βασίζεται σε επιστημονικές αρχές.

Ολα αυτα γίνονται έπειτα από εντολή του Άρνε Σλοτ, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στο «Άνφιλντ» φαίνεται πως θέλει να περάσει την δική του φιλοσοφία στην ομάδα.

Η Λίβερπουλ πάντως «ξεμούδιασε» με προπονητικό φιλικό απέναντι στην Πρέστον γνωρίζοντας την ήττα με 1-0. Η ομάδα του Σλοτ- για την οποία πήραν λεπτά συμμετοχής 25 παίκτες - δημιούργησε αρκετές ελπιδοφόρες ευκαιρίες, ιδίως κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρήκαν το μοναδικό γκολ, με τον Ρόμπι Μπρέιντι να σκοράρει με εξαιρετική προσπάθεια από απόσταση.