Η Λίβερπουλ μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση του σύγχρονου ποδοσφαίρου

Μοχάμεντ Σαλάχ - Φωτ. IMAGO

Η Λίβερπουλ μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση του σύγχρονου ποδοσφαίρου

Κώστας Τόπας 15:46 - 08.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:04 - 08.09.2024

Ο Άρνε Σλοτ και οι παίκτες της Λίβερπουλ καλούνται να βγάλουν εις πέρας την μεγαλύτερη πρόκληση του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Το νέο έργο του Άρνε Σλοτ δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο. Η ομάδα του Ολλανδού τεχνικού, ξεκίνησε τη σεζόν στην Premier League με τρεις νίκες στα τρία πρώτα παιχνίδια, κόντρα σε Ίπσουιτς, Μπρέντφορντ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ στο πρωτάθλημα.

Μηδέν γκολ κατά και επτά γκολ υπέρ. Ένα στατιστικό που μιλάει πολύ καλά για τη δουλειά του νέου προπονητή, ο οποίος είχε τη δύσκολη πρόκληση να «ξεχαστεί» από τον κόσμο ο Γιούργκεν Κλοπ. Σε αμυντικό επίπεδο, η άμυνα έχει ενισχυθεί, με επικεφαλής τον Φαν Ντάικ, με τους Χράφενμπερχ - Μακ Άλιστερ να κάνουν εξαιρετική δουλειά στον άξονα και μπροστά οι Σαλάχ και Λουίς Ντίας να «μαγεύουν» τις αντίπαλες άμυνες.

Μετά την κλήρωση για το Champions League και στη συνέχεια το καλεντάρι, οι «Reds» θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε ένα ιστορικό στάδιο όπως το «Σαν Σίρο», όπου θα αντιμετωπίσουν τη Μίλαν του Πάουλο Φονσέκα. Ακόμα κι έτσι, αυτό δεν θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που θα έχει η ομάδα του Σλοτ.

Και οι παίκτες του Σλοτ θα έχουν μια εβδομάδα «θανάτου» στα τέλη Νοεμβρίου. Μια εβδομάδα στην οποία θα αντιμετωπίσουν σήμερα τους δύο καλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Πρώτον, η Λίβερπουλ θα φιλοξενήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα το Σαββατοκύριακο για την Premier League.

Ως εκ τούτου, η Λίβερπουλ θα έχει μπροστά της τη μεγαλύτερη τρέχουσα πρόκληση στο ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Σλοτ πέτυχε κάτι που μόνο δύο άλλες ομάδες στην ιστορία της Premier League πέτυχαν, η Τσέλσι του Μουρίνιο (2004) και η Σίτι το 2007. Κερδίζοντας τα τρία παιχνίδια τους χωρίς να δεχτούν γκολ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!