Η Λίβερπουλ ετοιμάζει «βόμβα» για το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου

Ο Άρνε Σλοτ και ο Μοχάμεντ Σαλάχ - Φωτ. IMAGO

Η Λίβερπουλ ετοιμάζει «βόμβα» για το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου

Κώστας Τόπας 11:04 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 19.10.2024

Η Λίβερπουλ του Άρνε Σλοτ φαίνεται πως ετοιμάζει μία ηχηρή μεταγραφική κίνηση, ενόψει Ιανουαρίου.

Μετά την αναπάντεχη αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ, η Λίβερπουλ προσέλαβε τον Άρνε Σλοτ και έκανε σπουδαίο ξεκίνημα στην Premier League. Είναι στην κορυφή της κατάταξης μετά από οκτώ αγωνιστικές, με 18 βαθμούς.

Ενώ οι «Reds» προετοιμάζονται για το ντέρμπι της Κυριακής (20/10, 18:30) με την Τσέλσι στο «Άνφιλντ», προέκυψε η «βόμβα» που ετοιμάζουν στο μεταγραφικό παζάρι, τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Νησί, η ομάδα του Σλοτ θέλει να συνεχίσει να ενισχύει τη μεσαία γραμμή και γι' αυτό είναι πολύ κοντά στο να προχωρήσει σε μία σημαντική δαπάνη κοντά στα 80 εκατομμύρια ευρώ για τον 27χρονο μέσο της Ιντερ, Νικολό Μπαρέλα, ο οποίος αγωνίζεται και στην Εθνική Ιταλίας με την οποία κατέκτησε τον τίτλο στο Euro 2021.

Ο Μπαρέλα, αναδυόμενος από την Κάλιαριέφτασε στην Ίντερ στα μέσα του 2019 και γρήγορα καθιερώθηκε ως μια από τις φιγούρες της μεσαίας γραμμής, καθοριστικός για την απόκτηση της Serie A του 2021, της οποίας επιλέχθηκε ως ο MVP στη θέση του. Το 2024, κέρδισε επίσης δύο φορές το Κύπελλο Ιταλίας, τρεις φορές το Super Cup Ιταλίας και έφτασε στον τελικό του Champions League του 2023.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιταλός διεθνής συνδέεται με μεταγραφή στο Άνφιλντ, αφού προηγουμένως είχε αναφερθεί ως μεταγραφικός στόχος το 2023. Η ποιότητα και η εμπειρία του 27χρονου είναι αδιαμφισβήτητη. Έχει σταθερά μέσο όρο πάνω από 1,5 βασικές πάσες ανά παιχνίδι για την Ίντερ και την Ιταλία από το 2020 και έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 350 εμφανίσεις σε υψηλόβαθμο επίπεδο σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο από το ντεμπούτο του στη Serie A για την Serie A (2014-15).

Ωστόσο, μια κίνηση από τη Λίβερπουλ δεν είναι απίθανη τον Ιανουάριο. Αν και οι «Reds» έχουν μια ποικιλία επιλογών στη μεσαία γραμμή στην ομάδα τους, συμπεριλαμβανομένων των Αλέξις ΜακΆλιστερ και του ριζικά βελτιωμένου, Ράιαν Χράφενμπερχ, η απόκτηση του Μπαρέλα αποτελεί αναβάθμιση για το ρόστερ του Άρνε Σλοτ.