Ολική εκκαθάριση στη Λίβερπουλ: Κάπως έτσι ξεκινά το έργο του Σλοτ μετά την «εποχή Κλοπ»

Οι παίκτες της Λίβερπουλ

i

© Photo by Jan Kruger/Getty Images

Ολική εκκαθάριση στη Λίβερπουλ: Κάπως έτσι ξεκινά το έργο του Σλοτ μετά την «εποχή Κλοπ»

Παύλος Κουστέρης 09:32 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:59 - 15.06.2024

Συνολικά έντεκα ποδοσφαιριστές θα φύγουν από το Άνφιλντ μετά τον ερχομό του Άρνε Σλοτ. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει ήδη στη λίστα του ποδοσφαιριστές προκειμένου η Λίβερπουλ να ενισχυθεί και να ξεκινήσει η νέα εποχή στους «Reds» μετά το τέλος του Γιούργκεν Κλοπ.

Η «εποχή» του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ τελείωσε. Τώρα είναι η σειρά του Άρνε Σλοτ και με την άφιξή του θα υπάρξουν αναχωρήσεις αυτό το καλοκαίρι. Ως εκ τούτου, ο νέος προπονητής των «Reds» θα πρέπει να βγει στην αγορά για να αναζητήσει παίκτες για να αναπληρώσει τις πολλές απώλειες που ήδη έχει η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Οι Τιάγκο Αλκαντάρα και Ζοέλ Ματίπ είναι επικεφαλής της λίστας με τους ποδοσφαιριστές που δεν θα συνεχίσουν στη Λίβερπουλ την επόμενη σεζόν. Και των δύο τα συμβόλαια ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου και δεν θα παρατείνουν τη μακροχρόνια περιπέτειά τους στο Άνφιλντ, όπως στην περίπτωση των παρακάτω οκτώ παικτών, οι οποίοι ήταν στη δεύτερη ομάδα.

Δεν είναι ούτε η Λίβερπουλ ούτε η Μάντσεστερ Σίτι: Η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς στην Εθνική Αγγλίας
EURO 2024

21:04 - 06.06.2024

Δεν είναι ούτε η Λίβερπουλ ούτε η Μάντσεστερ Σίτι: Η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς στην Εθνική Αγγλίας

Η Εθνική Αγγλίας έκανε γνωστή την τελική της αποστολή για το Euro 2024, ωστόσο η ομάδα που έχει τους περισσότερους διεθνείς στα «Τρία Λιοντάρια» δεν είναι καμία από αυτές που φανταζόμαστε.

Άνταμ Λιούις (24 ετών), Μέλκαμου Φράουεντορφ (20 ετών), Ματέους Μουσιαλόφσκι (20 ετών), Λουκ Χιούιτσον (19 ετών), Νίαλ Όσμπορν (19 ετών), Νέιθαν Γκίμπλιν (18 ετών), Φράνσις Γκιμά (17 ετών) και ο Κόντι Πένινγκτον (17 ετών) δεν θα είναι στο ρόστερ την επόμενη σεζόν.

Τι γίνεται με Σαλάχ και Νιούνιες

Θα υπάρξουν όμως κι άλλες αλλαγές. Ο δεξιός μπακ, Κάλβιν Ράμσεϊ (20 ετών), θα αποχωρήσει από την ομάδα και θα πάει δανεικός στη League One για λογαριασμό της Γουίγκαν, ομάδα στην οποία ήταν ήδη δανεικός την περασμένη σεζόν.

Στον αέρα είναι και το μέλλον του Μοχάμεντ Σαλάχ και του Ντάργουιν Νούνιες. Ο Αιγύπτιος ήταν ένας από τους ανέγγιχτους του Κλοπ, ο οποίος απέρριψε πρόταση 175 εκατομμυρίων λιρών για αυτόν από την Αλ Ιτιχάντ (100 εκατομμύρια συν 75 εκατομμύρια σε μπόνους) την τελευταία μέρα της χειμερινής αγοράς. Χωρίς αμφιβολία, παραμένει ένα από τα καλύτερα ατού του συλλόγου, αλλά η Αραβία θα επιστρέψει με τα πάντα για αυτόν, καθώς τον θεωρούν τέλειο παίκτη για το πρωτάθλημα για αθλητικούς και θρησκευτικούς λόγους.

Σε περίπτωση που η Λίβερπουλ αποφασίσει να βγάλει τον «Φαραώ» στο «σφυρί» τότε αυτό θα γέμισε τα ταμεία με εκατομμύρια και θα έδινε τη δυνατότητα στον Άρνε Σλοτ να δημιουργήσει από την αρχή μια ομάδα με ποδοσφαιριστές κορυφαίου επιπέδου. Διαφορετικά, οι «Reds» θα μπορούσαν να κρατήσουν τον Σαλάχ για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη και να αναζητήσουν την ανανέωσή του, μιας και το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου 2025.

Όσο για τον Ουρουγουανό επιθετικό, ο οποίος δεν είχε μια εντελώς εύκολη σεζόν παρόλο που είναι ένας από τους καλύτερους στην ομάδα σε συγκεκριμένα τμήματα, συνεχίζει να τίθεται υπό αμφισβήτηση από ορισμένους οπαδούς και είναι περισσότερο εκτός ρόστερ για τη νέα σεζόν, παρά εντός. Βέβαια για να αποχωρήσει, η Λίβερπουλ θέλει 80 εκατομμύρια ευρώ, το λιγότερο...

Η πρώτη επιλογή του Σλοτ

Όπως είναι αναμενόμενο, αν υπάρξουν αποχωρήσεις, και κάποιες σημαντικές, θα πρέπει να γίνουν και μεταγραφές. Ο πρώτος από αυτούς, ο Όλι Γουάτκινς, επιθετικός της Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι, ο οποίος πρέπει να πουλήσει παίκτες πριν από τις 30 Ιουνίου για να φέρει σε τάξη τα οικονομικά του συλλόγου. Ο 28χρονος Άγγλος επιθετικός, με συμβόλαιο μέχρι το 2028, υπήρξε η μεγάλη επιθετική αναφορά της ομάδας με 27 γκολ και 13 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Μετά από ρητή απαίτηση του Άρνε Σλοτ, όπως λένε από την Αγγλία, η Λίβερπουλ θα κάνει προσπάθεια για τον Γουάτκινς. Σύμφωνα με το «Transfermartk», η αξία του είναι περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ και η αβεβαιότητα συμμόρφωσης με τους οικονομικούς κανόνες του πρωταθλήματος μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της Λίβερπουλ.