Η Λίβερπουλ βλέπει τον Αντεγιέμι ως αντικαταστάτη του Σαλάχ, την ώρα που ο Αιγύπτιος σπάει ένα ακόμα ρεκορ
i

©imago

Η Λίβερπουλ βλέπει τον Αντεγιέμι ως αντικαταστάτη του Σαλάχ, την ώρα που ο Αιγύπτιος σπάει ένα ακόμα ρεκορ

Νεφέλη Μπισμπίκη 17:30 - 03.10.2024

H Λίβερπουλ προετοιμάζεται για την πιθανή αποχώρηση ένος από τους πιο σημαντικούς παίκτες της, τον Μοχάμεντ Σαλάχ, στοχεύοντας στον Καρίμ Αντεγιέμι, το νεαρό αστέρι της Ντόρτμουντ.

Το συμβόλαιο του Μοχάμεντ Σαλάχ, ενός από τους πολυτιμότερους παίκτες της Λίβερπουλ, λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Πολλά έχουν ακουστεί, με τον ίδιο τον «Μο» να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, χωρίς να επιβεβαιώνει ακόμα την πιθανή αποχώρησή του. Έτσι, η ομάδα του Άρνε Σλοτ, πρέπει να εξασφαλίσει από τώρα τον επόμενο διάδοχό του, έναν αντάξιο του επιπέδου του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Bild», εξετάζεται η περίπτωση του Καρίμ Αντεγιέμι, του 22χρονου παίκτη της Ντόρτμουντ, ο οποίος έχει κλέψει τις εντυπώσεις στην Bundesliga. Οι «Reds», λέγεται πως είναι διατεθειμένοι να δώσουν 50 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν τον Γερμανό, ο οποίος υπέγραψε στην Ντόρτμουντ πριν από δύο χρόνια και το συμβόλαιό του τον δεσμεύει έως το 2027.

Ο Σάκα θεωρεί πως αυτή θα είναι η χρονιά όπου η Άρσεναλ θα εκθρονίσει την Μάντσεστερ Σίτι
PREMIER LEAGUE

16:12 - 02.10.2024

Ο Σάκα θεωρεί πως αυτή θα είναι η χρονιά όπου η Άρσεναλ θα εκθρονίσει την Μάντσεστερ Σίτι

Η Άρσεναλ πήρε μία μεγάλη νίκη με 2-0, απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League, ωστόσο ο Μπουκάγιο Σάκα, ένας από τους σκόρερ του αγώνα, πιστεύει πως η ώρα να κατακτήσει η ομάδα του την Premier League, έχει έρθει.

Από τη δική του πλευρά, μέχρι να αποχωρήσει ο Μοχάμεντ Σαλάχ, αν γίνει δηλαδή αυτό, δεν σταμτάει να δείχνει πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Η Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Μπολόνια το βράδυ της Τετάρτης στο Άνφιλντ, στο πλαίσιο της League Phase του Champions League, με τους Ιταλούς να δέχονται την ήττα με 0-2 και να παραμένουν χωρίς νίκη στις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Το πρώτο χτύπημα από τους «Reds» ήρθε νωρίς στο ματς, καθώς από το 11' ο ΜακΆλιστερ, έπειτα από ασίστ του Σαλάχ, πέτυχε το πρώτο γκολ του αγώνα. Επειδή το 1-0 είναι σχεδόν πάντα «εύθραυστο» , εύκολο να αλλάξει και η Λίβερπουλ δεχόταν απειλές κατά διαστήματα από τους παίκτες της Μπολόνια, ήθελε και ένα δεύτερο γκολ. Και το πέτυχε με τον Σαλάχ.

O Kαρίμ Αντεγιέμι

O «βασιλιάς της Αιγύπτου», όπως τον αποκαλούν, έδειξε την σημασία του, πόσο τον χρειάζεται η Λίβερπουλ, δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος. Με ένα πολύ όμορφο γκολ, διαμόρφωσε το 2-0 χαρίζοντας τη νίκη, αλλά και την ανακούφιση στην ομάδα του Άρνε Σλοτ. Δεν ήταν όμως ένα απλό γκολ για τον ίδιο. Ο 32χρονος επιθετικός, έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης των «Reds», που σκοράρει σε πέντε συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια στο Champions League.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει σκοράρει και έχει δώσει ασίστ σε εννέα διαφορετικούς αγώνες στο Champions League, τον ​​μεγαλύτερο αριθμό από κάθε παίκτη σε αγγλική ομάδα, ενώ κανένας Αφρικανός παίκτης δεν το έχει κάνει περισσότερες φορές στη διοργάνωση.