Ο λόγος για τον οποίο οι οπαδοί της Λίβερπουλ αποδοκίμασαν τον ύμνο του Champions League
i

©imago

Ο λόγος για τον οποίο οι οπαδοί της Λίβερπουλ αποδοκίμασαν τον ύμνο του Champions League

Νεφέλη Μπισμπίκη 14:57 - 03.10.2024

Η Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Μπολόνια το βράδυ της Τετάρτης στο Άνφιλντ, στο πρώτο της παιχνίδι εντός έδρας στο Champions League, αλλά οι οπαδοί της αποδοκίμασαν έντονα τον ύμνο της διοργάνωσης.

Ο ύμνος του Champions League πάντα προκαλεί δέος, αλλά αυτή τη φορά ακούστηκε με δυσκολία πριν την έναρξη της αναμέτρησης μεταξύ των Λίβερπουλ και Μπολόνια. Οι οπαδοί των «Reds», εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους, φωνάζοντας καθ' όλη την διάρκεια όπου ηχούσε ο ύμνος από τα ηχεία του Άνφιλντ, ενώ αμέσως μετά, οι αποδοκιμασίες μετατράπηκαν σε συνθήματα υποστήριξης προς την ομάδα, όταν οι παίκτες πήραν τις θέσεις τους για να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Η αιτία όλης αυτής της αναστάτωσης, προέρχεται από τον πανικό που είχε προκληθεί πριν δύο χρόνια, στον τελικό του Champions League στο Παρίσι, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στην Λίβερπουλ. Πριν την έναρξη του αγώνα, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε με 40 λεπτά καθυστέρηση, έξω από το γήπεδο επικράτησε πανικός κι αρκετός κόσμος εγκλωβίστηκε σε στενούς χώρους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, αρκετοί να μπουν στο γήπεδο με πλαστά εισιτήρια ή χωρίς να τα έχουν καν στην κατοχή τους.

Η Λίβερπουλ έκανε το 2/2 στο Champions League - Ισόπαλη ματσάρα ανάμεσα σε Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Μονακό με... buzzer beater
CHAMPIONS LEAGUE

00:01 - 03.10.2024

Η Λίβερπουλ έκανε το 2/2 στο Champions League - Ισόπαλη ματσάρα ανάμεσα σε Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Μονακό με... buzzer beater

Η Λίβερπουλ του Τσιμίκα πήρε τη νίκη κόντρα στην Μπολόνια του Λυκογιάννη, ενώ η Ντινάμο Ζάγκρεμπ «αυτοκτόνησε» κόντρα στη Μονακό, με την μπίλια να κάθεται στο «Χ».

Πολλοί οπαδοί της Λίβερπουλ, έκαναν λόγο για οργανωτικό χάος και πως έζησαν σε εκείνον τον τελικό, μία εφιαλτική βραδιά. Συγκεκριμένα, η UEFA ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς της αγγλικής ομάδας, επιστρέφοντας τότε, τα χρήματα που προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια.

«Κανένας ποδοσφαιρόφιλος δεν πρέπει να τεθεί σε αυτήν την κατάσταση και δεν πρέπει να ξανασυμβεί αυτό. Η UEFA επιθυμεί να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη από όλους τους θεατές που είχαν βιώσει και ήταν μάρτυρες των τρομακτικών και οδυνηρών γεγονότων στην προετοιμασία του τελικού του UEFA Champions League στο Stade de France στις 28 Μαΐου 2022 στο Παρίσι, σε μια νύχτα που θα έπρεπε να ήταν γιορτή του ευρωπαϊκού συλλογικού ποδοσφαίρου», ήταν η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.