Ο Σλοτ άλλαξε εντελώς την τακτική στη σέντρα της Λίβερπουλ για να διορθώσει το «λάθος» του Κλοπ

Λίβερπουλ

i

PrtScr

Ο Σλοτ άλλαξε εντελώς την τακτική στη σέντρα της Λίβερπουλ για να διορθώσει το «λάθος» του Κλοπ

Κώστας Τόπας 11:44 - 13.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:44 - 13.08.2024

Ο Άρνε Σλοτ άλλαξε εντελώς τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες της Λίβερπουλ ξεκινάνε το παιχνίδι στη σέντρα.

Ο Άρνε Σλοτ βάζει ήδη τη δική του σφραγίδα στη Λίβερπουλ και οι οπαδοί έχουν παρατηρήσει μια άμεση αλλαγή στην τακτική πριν την έναρξη κάθε αναμέτρησης.

Αν και οι οπαδοί έχουν μείνει απογοητευμένοι από την έλλειψη κίνησης στη μεταγραφική αγορά και την αποτυχία να εξασφαλίσουν τον κορυφαίο στόχο Μαρτίν Θουμπιμέντι, η Λίβερπουλ έχει εντυπωσιάσει στην προετοιμασία της έως τώρα.

Οι «Reds» κέρδισαν τη Σεβίλλη με 4-1 σε φιλικό την περασμένη Κυριακή, πριν η δεύτερη ομάδα φέρει ισόπαλη 0-0 εναντίον της Λας Πάλμας αργότερα στο «Άνφιλντ».

Το στυλ παιχνιδιού του Άρνε Σλοτ είναι ήδη ξεκάθαρο και φαίνεται να είναι μια αλλαγή από το ποδόσφαιρο του «heavy metal» που ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν γνωστό ότι απαιτούσε από την ομάδα του.

Και μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι ο τρόπος με τον οποίο η Λίβερπουλ ξεκινάει τα παιχνίδια της στη σέντρα, χάρη σε μια δραστικά διαφορετική προσέγγιση. Κόντρα στη Σεβίλλη, στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Κώστα Τσιμίκα ήταν στη σέντρα και γυρνούσε υπομονετικά την μπάλα, αναγκάζοντας τους αντιπάλους της να βγουν μπροστά.

Τελικά μετά από αρκετές πάσες, μπάλα έφτασε στον νεαρό Τρέι Νιόνι, ο οποίος έκανε μια ωραία προσπάθεια και γέμισε την αντίπαλη περιοχή. Αλλά η όλη στρατηγική στη σέντρα ήταν μια τεράστια αλλαγή από αυτή του Κλοπ, όπου η Λίβερπουλ έπαιζε την μπάλα πίσω στους μπακ κι εκείνοι την προωθούσαν με μακρινές μεταβιβάσεις.

Και οι οπαδοί της Λίβερπουλ είναι υπέρ αυτής της νέας προσέγγισης.

 «Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον πώς ξεκινήσαμε έτσι εναντίον της Σεβίλλης. Τις προηγούμενες σεζόν συνήθως ξεκινάμε κλωτσώντας την μπάλα σε έναν στόπερ που στη συνέχεια την εκτοξεύει σε μια γωνία του γηπέδου, ώστε να έχουμε μεγάλες πιθανότητες να ρίξουμε μεγάλη μπαλιά στην αντίπαλη περιοχή», σχολίασε χαρακτηριστικά ένας οπαδός των «Reds».

Ένας δεύτερος πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα μου αρέσει πολύ το πώς θα ξεκινάμε κάθε αγώνα με αυτόν τον τρόπο. Ήταν απλώς ένα δώρο στον αντίπαλο αυτό που κάναμε με τον Κλοπ παλιά».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!