Ο Σλοτ έχει ήδη πετύχει κάτι που κανένας προηγούμενος προπονητής της Λίβερπουλ δεν κατάφερε ποτέ

Ο Άρνε Σλοτ με τον Κώστα Τσιμίκα - Φωτ. IMAGO

Ο Σλοτ έχει ήδη πετύχει κάτι που κανένας προηγούμενος προπονητής της Λίβερπουλ δεν κατάφερε ποτέ

Κώστας Τόπας 09:50 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 24.10.2024

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Άρνε Σλοτ, έχει κάνει ένα απίστευτο ξεκίνημα στη νέα του ζωή στο «Άνφιλντ».

Εκτός από ένα στραβοπάτημα εντός έδρας από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, η Λίβερπουλ του Άρνε Σλοτ ήταν σχεδόν άψογη μέχρι στιγμής, κάτι που είναι ένα επίτευγμα δεδομένης της τεράστιας πίεσης για την αντικατάσταση ενός θρύλου του συλλόγου στον Γιούργκεν Κλοπ.

Πολλοί οπαδοί της Λίβερπουλ θα ήταν ανήσυχοι μετά την αποχώρηση του Γερμανού τεχνικού, αλλά ο Άρνε Σλοτ μπήκε αμέσως στα βαθιά και για την ώρα κάνει φανταστική δουλειά.

Η Λίβερπουλ κέρδισε με 1-0 εκτός έδρας τη Λειψίας το βράδυ της Τετάρτης (23/10), για να συνεχίσει το δυνατό ξεκίνημά της στη διοργάνωση, και από πολλές απόψεις φαίνεται σαν μια καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη ομάδα από ό,τι στην τελευταία σεζόν του Γιούργκεν Κλοπ ως επικεφαλής.

Πλέον, έχει κερδίσει τα πρώτα έξι εκτός έδρας παιχνίδια της σε μια σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, ενώ είναι η πρώτη ομάδα της Premier League που το κάνει μετά τη Μάντσεστερ Σίτι το 2017-18.

Ενώ είναι ακόμα σχετικά νωρίς για τη σεζόν 2024/25, φαίνεται ότι αυτή η ομάδα της Λίβερπουλ έχει σοβαρές δυνατότητες για την κατάκτηση τόσο της Premier League όσο και του Champions League. Ο Σλοτ έχει μια δύσκολη πρόκληση στη συνέχεια καθώς η Λίβερπουλ ταξιδεύει στην Άρσεναλ στο «Εμιρεϊτς» (27/10, 18:30) αλλά η εξαιρετική της εκτός έδρας φόρμα σημαίνει ότι μπορεί να πάει σε αυτό το παιχνίδι γεμάτος αυτοπεποίθηση.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο διορισμός του Σλοτ μοιάζει με ένα πραγματικό αριστούργημα από τους «Reds», οι οποίοι έδειξαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πώς τα καταφέρνει όσον αφορά την οικοδόμηση για το μέλλον μετά την αποχώρηση ενός θρυλικού προπονητή.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση από τότε που αποσύρθηκε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με ένα πλήθος κακών προπονητικών διορισμών που την βλέπουν να απομακρύνεται πολύ από εκεί που ήταν παλιά. Η Λίβερπουλ, αντίθετα, βρήκε γρήγορα τον ιδανικό προπονητή για να βασιστεί σε αυτό που έκανε ο Κλοπ και ίσως να τους κάνει ακόμα καλύτερους.