Ο Σλοτ πέτυχε ήδη κάτι μοναδικό στη Λίβερπουλ που κανένας άλλος προπονητής δεν κατόρθωσε

Φωτ. IMAGO

Ο Σλοτ πέτυχε ήδη κάτι μοναδικό στη Λίβερπουλ που κανένας άλλος προπονητής δεν κατόρθωσε

Κώστας Τόπας 08:44 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 06.10.2024

Ο Άρνε Σλοτ είδε την ομάδα του, Λίβερπουλ να κερδίζει ξανά αγώνα στην Premier League, αυτή την φορά την Κρίσταλ Πάλας και παράλληλα να καταγράφει ιστορικά ρεκόρ.

Το τελείωμα του Ντιόγκο Ζότα στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης, ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει και τους τρεις βαθμούς για τη Λίβερπουλ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.

Η νίκη αυτή κράτησε την ομάδα του Άρνε Σλοτ στην κορυφή της Premier League, με την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι να ακολουθούν στην δεύτερη θέση με έναν βαθμό λιγότερο από τους «Reds».

Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν η πιο πειστική απόδοση, με τον Άλισον να αποχωρεί τραυματίας σε περίπου 12 λεπτά για τη λήξη, ήταν ένα ευχάριστο απόγευμα για την ομάδα του Σλοτ. Η νίκη ήταν η ένατη για τον Ολλανδό τεχνικό από τότε που ανέλαβε την ομάδα, αριθμός που δεν είχε πετύχει ποτέ κανένας προπονητής της Λίβερπουλ στους πρώτους 10 αγώνες του στο σύλλογο, σύμφωνα με την «Opta».

Η μόνη... κηλίδα στο ρεκόρ του Ολλανδού προπονητή ήταν μια εντός έδρας ήττα από τη Νότιγχαμ τον Σεπτέμβριο, αλλά από τότε, τα αποτελέσματα ήταν τέλεια στην Premier League καθώς και στο Champions League, μετρώντας νίκες εναντίον των Μίλαν και Μπολόνια.

Αν το συγκρίνει κανείς με τον προκάτοχό του Σλοτ, τους πρώτους 10 αγώνες του Γιούργκεν Κλοπ, ο Γερμανός είδε την ομάδα του να κερδίζει έξι παιχνίδια, να έχει τρεις ισοπαλίες και να χάνει ένα ματς, ρεκόρ κατώτερο από αυτό του Σλοτ μέχρι στιγμής.

Κοιτάζοντας ακόμα πιο πίσω στα αρχεία, ακόμη και ο σπουδαίος Μπομπ Πέισλι κέρδισε έξι, έχασε τρία και έφερε ισοπαλία στα πρώτα 10 παιχνίδια πρωταθλήματος ως επικεφαλής της Λίβερπουλ τη σεζόν 1974-75. Αρκετά άλλα στατιστικά εντυπωσίασαν τους οπαδούς το απόγευμα του Σαββάτου (05/10), καθώς η Λίβερπουλ είναι πλέον η μοναδική ομάδα της Premier League που δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ στο πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα αυτή τη σεζόν.

Επιπλέον, ο Σλοτ έγινε μόνο ένας από τους τρεις άλλους προπονητές που κέρδισαν τα πρώτα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια τους ως επικεφαλής ομάδας της Premier League, μαζί με τους Λουίς Φελίπε Σκολάρι, Τζόνι Γκρέγκορι και Μπόμπι Γκουλντ, σε μια ελίτ λίστα.