Ο «τελευταίος χορός» του Σαλάχ στη Λίβερπουλ

Μοχάμεντ Σαλάχ - Φωτ. IMAGO

Ο «τελευταίος χορός» του Σαλάχ στη Λίβερπουλ

Κώστας Τόπας 13:43 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 03.09.2024

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έριξε τη «βόμβα» πριν από μερικές ημέρες λέγοντας πως αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία του ως παίκτης της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ».

Κανείς δεν περίμενε ότι, μετά από μια ηχηρή νίκη με με 3-0 στο «Ολντ Τράφορντ» επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οπαδοί της Λίβερπουλ θα τελείωναν τη μέρα με μια άσχημη είδηση. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, είδωλο και αστέρι των «Reds» ανακοίνωσε το «αντίο» του από τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ στο τέλος της σεζόν.

«Κανείς δεν μου έχει μιλήσει ακόμη για νέο συμβόλαιο», διαβεβαίωσε στο Sky Sports ο Σαλάχ αφού βοήθησε τους «Reds» να πάρουν άνετη νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με 3-0.

«Οπως γνωρίζετε, είναι η τελευταία μου χρονιά στον σύλλογο. Θέλω απλώς να το απολαύσω, δεν θέλω να το συζητήσω. Κανείς στο σύλλογο δεν μου έχει μιλήσει για νέο συμβόλαιο, οπότε αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν», παραδέχτηκε στη συνέχεια ο «Φαραώ».

Ενας θρύλος του «Άνφιλντ»

Αυτά τα λόγια ήρθαν μετά από νέα εμφάνιση του Αιγύπτιου επιθετικού, ο οποίος έδωσε δύο ασίστ στον Λουίς Ντίας και σφράγισε τη νίκη με ένα γκολ. Άλλη μια αξέχαστη εμφάνιση απέναντι σε έναν από τους ιστορικούς αντιπάλους των «Reds», τους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Σαλάχ έφτασε στη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2017 από τη Ρόμα και με αντάλλαγμα κάτι παραπάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ. Από τότε, ο Αιγύπτιος επιθετικός συνεχίζει να γράφει ιστορία με την ομάδα του Άρνε Σλοτ μέχρι να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ποδοσφαιρική σκηνή.

Θα τον θυμόμαστε ως τον μεγαλύτερο εκφραστή της Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, ολοκληρώνοντας μια ονειρεμένη επιθετική γραμμή δίπλα στον Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο και τον Σαντιό Μανέ. Μέχρι στιγμής, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει παίξει συνολικά 352 παιχνίδια με τη φανέλα της Λίβερπουλ, σκοράροντας 214 γκολ και 92 ασίστ. Θεαματικά νούμερα που τον τοποθετούν ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες που έχουν παίξει στο «Άνφιλντ».

Υπήρξε ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές για την επιστροφή της Λίβερπουλ στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου , αποτελώντας μόνιμο κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες και, κυρίως, ηγέτη στον αγωνιστικό χώρο. Με το πάθος του, τη δύναμή του, τα γκολ και τις ασίστ μετά από οκτώ σεζόν, ο Μοχάμεντ Σαλάχ ετοιμάζεται το επόμενο καλοκαίρι να ανοίξει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Κι αυτό διότι μετά τις δηλώσεις του διεθνή αστέρα με την Αίγυπτο, όλα στοχεύουν στο τέλος της σχέσης του με τη Λίβερπουλ, αποκλείοντας μια τελευταία έκπληξη. Αν και αυτά τα λόγια θα μπορούσαν να κάνουν την διοίκηση να παρουσιάσει πρόταση ανανέωσης, ο Σαλάχ διανύει την τελευταία του χρονιά στο Άνφιλντ. Ένας «τελευταίος χορός» που θα προσπαθήσει να τελειώσει με τη χαρά της κατάκτησης ενός τίτλου.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!