Η Λίβερπουλ έχει μια νέα περίεργη ρουτίνα στα κόρνερ υπό τον Άρνε Σλοτ

Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ έχει μια νέα περίεργη ρουτίνα στα κόρνερ υπό τον Άρνε Σλοτ

Κώστας Τόπας 08:22 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:22 - 12.08.2024

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ έχουν προσέξει την περίεργη ρουτίνα του κόρνερ που χρησιμοποίησε ο Άρνε Σλοτ στον αγώνα προετοιμασίας με τη Σεβίλλη.

Ο πρώτος αγώνας του Άρνε Σλοτ στο «Άνφιλντ» από τότε που έγινε προπονητής της Λίβερπουλ τον Μάιο ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου εναντίον της Σεβίλλης.

Ο αγώνας έληξε 4-1 υπέρ των «Reds», με αρκετούς παίκτες να εντυπωσιάζουν, συμπεριλαμβανομένου του Λουίς Ντίας, ο οποίος σημείωσε ένα δύο τέρματα, και των Ντιόγκο Ζότα και Τρέι Νιόνι που σημείωσαν τα άλλα δύο γκολ για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Και κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι οπαδοί παρατήρησαν την περίεργη νέα ρουτίνα του κόρνερ που εφαρμόστηκε από τον νέο προπονητή.

Όπως επισήμανε ο δημοσιογράφος, Λιούις Στιλ στο X, η ρουτίνα ξεκινά με όλους τους παίκτες να μαζεύονται μαζί γύρω από την πίσω γωνία της περιοχής, από την πλευρά από την οποία θα έρθει το κόρνερ.

Στη συνέχεια, μόλις εκτελεστεί το κόρνερ, όλη η ομάδα ορμάει στη μικρή περιοχή, δημιουργώντας ελεγχόμενο χάος που αφήνει τους αντίπαλους αμυντικούς αβέβαιους για το ποιον να μαρκάρουν. Αν γίνει με επιτυχία, αρκετοί βασικοί παίκτες θα μείνουν σχεδόν εντελώς αμαρκάριστοι, δίνοντάς τους μια καλή ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την μπάλα και να σκοράρουν από τη φάση.

Αυτό ακριβώς το σενάριο λίγο έλειψε να εκτελεστεί στον αγώνα με τη Σεβίλλη, καθώς ένα κόρνερ στο 60ο λεπτό χρησιμοποίησε αυτή τη ρουτίνα και επέτρεψε στον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος ίσως έχει την καλύτερη κεφαλιά στην ομάδα, να βρει την μπάλα μετά από αυτό.

Ενώ σε αυτήν την περίπτωση, ο αρχηγός της Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να σκοράρει από τη γωνία, η ομάδα θα συνεχίσει να αναπτύσσει αυτή τη ρουτίνα και είναι πιθανό να βελτιωθεί καθώς συνεχίζει να τη χρησιμοποιεί σε όλη την επερχόμενη σεζόν της Premier League.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!