Στη Λίβερπουλ δεν λείπει πλέον ο Κλοπ και ο λόγος είναι ένας

Ο Άρνε Σλοτ με τον Κώστα Τσιμίκα - Φωτ. IMAGO

Στη Λίβερπουλ δεν λείπει πλέον ο Κλοπ και ο λόγος είναι ένας

Κώστας Τόπας 13:30 - 05.10.2024

Η Λίβερπουλ έχει ξεκινήσει θεαματικά τόσο στην Premier League όσο και στο Champions League, με τον Άρνε Σλοτ να έχει κάνει τους πάντες στο Μέρσεϊσαϊντ να ξεχάσουν το όνομα του Γιούργκεν Κλοπ.

Ένα τραυματικό «αντίο» επουλώνεται μόνο με το χρόνο... και με μια αντικατάσταση που ταιριάζει. Στη Λίβερπουλ αυτή η στιγμή ήρθε με την ανακοίνωση της αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ στο τέλος της περασμένης σεζόν. Οι «σκοτεινές» εποχές ήταν προ πυλών του «Άνφιλντ», αφού ο προπονητής που είχε αποκαταστήσει την ομάδα στη δόξα αποφάσισε να εγκαταλείψει το πλοίο μετά από εννέα σεζόν ως μοναδικός «καπετάνιος».

Ωστόσο, μία νέα ηλιαχτίδα ήρθε στην πόλη του Λίβερπουλ και μαζί του ένα νέο κύμα χαράς που έκανε να ξεχάσουν άπαντες, κόντρα σε κάθε περίπτωση, την απουσία του Γερμανού στον πάγκο. Ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την ανάκτηση της χαμένης ελπίδας - που κράτησε μόνο μερικούς μήνες - κατέληξε να είναι ο άνθρωπος που είναι σήμερα ένα νέο είδωλο στο «Άνφιλντ». Ο Άρνε Σλοτ.

Ο Ολλανδός προπονητής βρήκε την ευκαιρία να ηγηθεί μιας ομάδας όπως η Λίβερπουλ σε μια από τις πιο περίπλοκες στιγμές στην πρόσφατη ιστορία του συλλόγου. Το κενό που άφησε η αποχώρηση του Κλοπ ήταν πρακτικά αδύνατο να καλυφθεί και οι δυσκολίες για να γυρίσει μια ομάδα ήδη προσαρμοσμένη στα γούστα του Γερμανού ήταν άπειρες. Ωστόσο, ο Άρνε Σλοτ είναι άνθρωπος με χαρακτήρα και αν κάτι λείπει από τον Ολλανδό, αυτό είναι το θάρρος.

Ένα θεαματικό ξεκίνημα

Οποιεσδήποτε πιθανές αμφιβολίες που μπορεί να υπήρχαν σε σχέση με τη παρουσία του Ολλανδού τεχνικού στον πάγκο των «Reds», διαλύθηκαν μετά από τρεις σερί νίκες στο ξεκίνημα της διοργάνωσης. Ο ενθουσιασμός προκλήθηκε επίσης μετά τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», μια θεαματική νίκη με 3-0 που εκτόξευσε την ομάδα του Άρνε Σλοτ στα ύψη. Μόνο μια οπισθοδρόμηση - αξιοσημείωτη φυσικά - στο «Άνφιλντ» κόντρα στη Νότιγχαμ στερεί από τη Λίβερπουλ να κάνει το εννέα στα εννέα στην αρχή της σεζόν στις τρεις διοργανώσεις.

Τα στοιχεία είναι, επιπλέον, ενθαρρυντικά. Με μόλις τέσσερα γκολ παθητικό, η Λίβερπουλ είναι η ομάδα με τα λιγότερα γκολ σε όλη την Ευρώπη. Τα πράγματα βελτιώνονται αν συγκρίνει κανείς την απόδοση της ομάδας με την περσινή σεζόν. Η ομάδα έκλεισε την έβδομη αγωνιστική με 16 από τους 21 πιθανούς βαθμούς, ρεκόρ που η ομάδα του Άρνε Σλοτ μπορεί πλέον να ξεπεράσει αν κερδίσει την Κρίσταλ Πάλας αυτό το Σάββατο (05/10, 14:30), επιβεβαιώνοντας ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου. Και στο Λίβερπουλ δεν λείπει σε κανέναν ο Κλοπ... προς το παρόν.