Τιάγκο και Ματίπ αποχωρούν από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν

Τιάγκο Αλκάνταρα

i

©Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Τιάγκο και Ματίπ αποχωρούν από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν

Δημήτρης Χούπης 11:49 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:35 - 29.05.2024

Η Λίβερπουλ έκανε γνωστό ότι ο Τιάγκο Αλκάνταρα και ο Ζοέλ Ματίπ θα αποχωρήσουν στο τέλος της σεζόν, αφού τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται.

Μετά τον Γιούργκεν Κλοπ η Λίβερπουλ θα πει «αντίο» και ακόμα δύο παίκτες στο τέλος της σεζόν. Συγκεκριμένα, οι «κόκκινοι» έκαναν γνωστό πως ο Τιάγκο Αλκάνταρα και ο Ζοέλ Ματίπ θα αποχωρήσουν με την ολοκλήρωση της χρονιάς, μιας και τα συμβόλαιά τους λήγουν και δεν υπάρχει πρόθεση να ανανεώσουν.

Ο Καμερουνέζος στόπερ πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ το καλοκαίρι του 2016, η οποία τον απέκτησε από τη Σάλκε. Με τη φανέλα της Λίβερπουλ μετράει 201 συμμετοχές, έντεκα τέρματα και έξι ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει κατακτήσει τα πάντα, μεταξύ άλλων το Champions League και την Premier League.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έβγαλε την τελευταία φωτογραφία με τους συνεργάτες που είχε στα 9 χρόνια στη Λίβερπουλ
PREMIER LEAGUE

09:11 - 17.05.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ έβγαλε την τελευταία φωτογραφία με τους συνεργάτες που είχε στα 9 χρόνια στη Λίβερπουλ

Ο Γιούργκεν Κλοπ περνάει τις τελευταίες του μέρες στη Λίβερπουλ και ο Γερμανός δεν ξέχασε τους συνεργάτες του με τους οποίους έβγαλε μια τελευταία φωτογραφία στις κερκίδες του Άνφιλντ.

«Όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο δεν ξέρω αν έχω βρει κάποιον τόσο αγαπητό όσο τον Ζοέλ Ματίπ. Δεν είμαι σίγουρος αν θα ήταν πιθανό να πω κάτι αρνητικό γι' αυτόν. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και ένας θαυμάσιος άνθρωπος, τον οποίο ήμασταν τυχεροί που τον είχαμε μαζί μας. Του ευχόμαστε καλή τύχη για το μέλλον του», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Κλοπ για τον 32χρονο.

Από την άλλη ο Ισπανός μέσος μετακόμισε στην Αγγλία το καλοκαίρι του 2020, με τη Λίβερπουλ να τον αποκτά από την Μπάγερν. Με τους «κόκκινους» μετράει 98 συμμετοχές, έντεκα γκολ και είκοσι ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει κατακτήσει δύο Carabao Cup και ένα FA Cup.

«Τεχνικά είναι τόσο καλός. Ένα ταλέντο, το οποίο θα μπορούσε να παίξει σε κάθε ομάδα στον κόσμο και ήταν προνόμιο που ήταν τον είχαμε μαζί μας. Ήξερα ήδη πολλά γι' αυτόν πριν έρθει εδώ, τι έκανε στην Μπαρτσελόνα και στην Μπάγερν. Δεν θα μπορούσα να ήμουν πιο χαρούμενος, όταν αποφάσισα να τον πάρω σε αυτή την πρόκληση που είχαμε», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Κλοπ για τον Τιάγκο.