Το εντυπωσιακό επίτευγμα του Σαλάχ: Έχει 128 συμμετοχές σε γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια στο Anfield στην Premier League

Μοχάμεντ Σαλάχ

i

©imago

Το εντυπωσιακό επίτευγμα του Σαλάχ: Έχει 128 συμμετοχές σε γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια στο Anfield στην Premier League

Δημήτρης Χούπης 20:13 - 26.08.2024

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ, αφού ο Αιγύπτιος έχει 128 συμμετοχές σε γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια της Premier League στο Anfield.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ αποτελεί ίσως τον πιο επιδραστικό παίκτη της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια. Ο Αιγύπτιος επιθετικός από την πρώτη κιόλας σεζόν έδειξε στους φίλους των «κόκκινων» ότι έχει έρθει στο Μέρσεϊσαϊντ με... άγριες διαθέσεις, αφού μέτρησε πάνω από σαράντα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Οκτώ χρόνια μετά ο 32χρονος πλέον Σαλάχ συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο αφού έχει ήδη δύο γκολ σε δύο παιχνίδια στην Premier League. Στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Ίπσουιτς ο Αιγύπτιος μοίρασε και ασίστ στον Ζότα, ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ.

Οι μισές ομάδες της Premier League ανήκουν σε Αμερικάνους: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, οι Κινέζοι και οι Άραβες
PREMIER LEAGUE

15:06 - 21.08.2024

Οι μισές ομάδες της Premier League ανήκουν σε Αμερικάνους: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, οι Κινέζοι και οι Άραβες

Μιας και ο Ιρανός ιδιοκτήτης της Έβερτον συζητά με τον Αμερικανό, Τζον Τέξτορ, ο οποίος είναι ο βασικός μέτοχος της Κρίσταλ Πάλας, την πώληση της ομάδας από το Λίβερπουλ, η Premier League είναι έτοιμη να αλλάξει… διοικητικά σύνορα. Ήδη οι 10 από τις 20 ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος έχουν «αφεντικά» από τις ΗΠΑ, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το 2017 έχει μεταφέρει στο Μεγάλο Νησί και το ελληνικό άρωμα.

Με το γκολ του απέναντι στην Μπρέντφορντ την περασμένη Κυριακή λοιπόν, ο Σαλάχ πέτυχε ένα εντυπωσιακό επίτευγμα, αφού σε 128 παιχνίδια στην Premier League έχει 128 συμμετοχές σε γκολ. Πιο αναλυτικά, μετράει 93 γκολ και 35 ασίστ, δείχνοντας τη συνεισφορά του στην ομάδα.

Ο Αιγύπτιος συνολικά με τη φανέλα της Λίβερπουλ έχει 213 γκολ και 90 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, όντας μάλιστα στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ του συλλόγου. Ξεπερνώντας παίκτες όπως ο Στίβεν Τζέραρντ, ο Ρόμπι Φάουλερ, ο Μάικλ Όουεν και ο Κένι Νταλγκλίς.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Παράλληλα έχει καταφέρει να βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Premier League τρεις φορές, σκοράροντας 32, 22 και 23 γκολ αντίστοιχα.