Ο Σαλάχ «καθάρισε» για τη Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Τσέλσι και την έστειλε στην κορυφή
i

©imago

Ο Σαλάχ «καθάρισε» για τη Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Τσέλσι και την έστειλε στην κορυφή

Δημήτρης Χούπης 20:36 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:39 - 20.10.2024

Η Λίβερπουλ πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στην Τσέλσι με 2-1 με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να σκοράρει και να βγάζει ασίστ στο γκολ του Κέρτις Τζόουνς.

Η Λίβερπουλ με πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ επικράτησε με 2-1 της Τσέλσι στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Premier League και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Σαλάχ σκόραρε για το 1-0, ο Τζάκσον ισοφάρισε και ο Κέρτις Τζόουνς έβαλε το γκολ της νίκης για τους «κόκκινους».

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν γρήγορος, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες. Στο 26ο λεπτό οι «κόκκινοι» κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κόλγουιλ στον Τζόουνς, με τον Σαλάχ να το εκτελεί στο 29' και να κάνει το 1-0 για τη Λίβερπουλ. Λίγο μετά οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο τέρμα με τον Χάκπο, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους η Τσέλσι ισοφάρισε με τον Νίκολας Τζάκσον, ο οποίος βγήκε τετ α τετ και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1. Το γκολ εκλέχθηκε από το VAR και τελικά μέτρησε. Ωστόσο δύο λεπτά μετά η ομάδα του Άρνε Σλοτ πήρε ξανά το προβάδισμα με τον Τζόουνς, ο οποίος μετά από ωραία ασίστ του Σαλάχ έκανε το 2-1 με εξ επαφής πλασέ.

Στη συνέχεια οι παίκτες της Τσέλσι πίεσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, η άμυνα της Λίβερπουλ δεν τους άφησε και πήρε τη νίκη με 2-1.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Η επόμενη αγωνιστική

Η βαθμολογία