Λορέν Μορόν: Έτσι κράτησε ο Άρης το «βαρύ πυροβολικό»
i

Μορόν©intime

Λορέν Μορόν: Έτσι κράτησε ο Άρης το «βαρύ πυροβολικό»

Αλέξης Σαββόπουλος 09:42 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 09.10.2024

Το Sportal εξηγεί πώς Άρης και Μορόν έφτασαν σε οριστική συμφωνία, με τις απολαβές του Ισπανού επιθετικού να τριπλασιάζονται!

Δεν ήταν μια εύκολη διαπραγμάτευση με τον Μορόν. Έπρεπε να ξεπεραστούν αρκετά εμπόδια μέχρι να επέλθει η οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές, αλλά κυρίως έπρεπε να γίνει μια ακόμη οικονομική υπέρβαση από μέρους του Άρη και της ιδιοκτησίας, για να συνεχίσει ο παίκτης να φοράει τα κιτρινόμαυρα ως το καλοκαίρι του 2027. Το ευτύχημα είναι ότι η υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Ισπανού στράικερ δεν… έγινε λάστιχο. Δεν έγινε σήριαλ και δεν πρόλαβε καν να κακοφορμίσει.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και όταν πλέον έγινε αντιληπτό ότι δεν πρόκειται να έρθει πρόταση στα χρήματα που είχε κοστολογήσει τον παίκτη το club, έθεσε αμέσως σε εφαρμογή το Plan B.

Να επεκτείνει το συμβόλαιο του Μορόν, γνωρίζοντας ότι έμπαινε στον δεύτερο και τελευταίο χρόνο του στον Άρη, με ό, τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό. Πόνταρε στην καλή επαφή που διατηρεί ο ίδιος προσωπικά με τον παίκτη, την επιθυμία του να τον κρατήσει στην ομάδα και να τον επιβραβεύσει για τις επιδόσεις του την περσινή χρονιά και φυσικά στο γεγονός ότι και ο Μορόν δεν ήταν αρνητικός, αναγνωρίζοντας στον Άρη, το ότι τον βοήθησε να… σώσει την καριέρα του που ήταν σε φθίνουσα πορεία.

Τον τελευταίο ένα με ενάμιση μήνα οι δυο πλευρές ήταν σε ανοικτή γραμμή και την προηγούμενη εβδομάδα, η πρόταση έγινε και πιο συγκεκριμένη. Νέο τριετές κλιμακωτό συμβόλαιο με απολαβές, 700+800+900.000 ευρώ, συν φυσικά κάποια μπόνους. Υπήρχε διαφωνία κυρίως για το τρέχον έτος, αλλά και για τα επόμενα δυο χρόνια αφού ο Μορόν αξίωνε παραπάνω χρήματα. Ίσως γιατί άρχισαν να τον… πλευρίζουν κι άλλες ελληνικές ομάδες βλέποντας την εντυπωσιακή εκκίνηση που έχει κάνει στη σεζόν.

Αυτό ανάγκασε την πλευρά του Άρη να καταθέσει μια νέα αρκετά βελτιωμένη πρόταση που θα αποφέρει στον παίκτη καθαρές απολαβές για τρία χρόνια, κάτι λιγότερο από 3εκ ευρώ. Νούμερο που θα ξεπεράσει τα 3εκ ευρώ, αν φυσικά ο παίκτης πάρει και τα μπόνους που έχουν συμπεριληφθεί, όπως 100.000 ευρώ να βγει και φέτος πρώτος σκόρερ, εξόδου στην Ευρώπη κτλ. Και που φυσικά θα τον καταστήσει από τη νέα σεζόν τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του κιτρινόμαυρου ρόστερ, αυξάνοντας και τις απαιτήσεις από τον ίδιο.

Με την παραμονή του Μορόν, ο Αρης κρατάει στο δυναμικό του, τον καλύτερο φορ του ελληνικού πρωταθλήματος και όταν σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμος και ο Κουάισον, ο Μάντζιος θα έχει να καυχιέται ότι διαθέτει στο οπλοστάσιό του ένα από τα καλύτερα δίδυμα επιθετικών στη χώρα, όταν στην πρώτη θητεία του στον κιτρινόμαυρο πάγκο, μόλις και μετά βίας είχε έναν και σε καμία περίπτωση του ίδιου βεληνεκούς.