Ο Κάριους αναζητά τη λύτρωση: Γάντια βασικού σε τελικό Κυπέλλου μετά από δύο χρόνια χωρίς να παίξει! (vids)
i

Λορίς Κάριους/©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Ο Κάριους αναζητά τη λύτρωση: Γάντια βασικού σε τελικό Κυπέλλου μετά από δύο χρόνια χωρίς να παίξει! (vids)

Κώστας Τόπας 15:03 - 25.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:44 - 20.08.2024

Ο Λoρίς Κάριους αναζητάει τη λύτρωση, καθώς ετοιμάζεται να πάρει θέση κάτω από τα γκολπόστ της Νιουκάστλ στον μεγάλο τελικό του Λιγκ Καπ, κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Την Κυριακή (26/02) στις 18:30 διεξάγεται στο «Γουέμπλεϊ» ο μεγάλος τελικός του Λιγκ Καπ μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Νιούκαστλ. Η εν λόγω αναμέτρηση θα είναι ξεχωριστή για τον πορτιέρε των «καρακαξών», Λορίς Κάριους.

Ο τελικός στο Κίεβο που τον στοιχειώνει

Ο λόγος; Οτι ο 29χρονος Γερμανός κίπερ αναμένεται να πάρει γάντια βασικού, έπειτα από δύο χρόνια αγωνιστικής απραξίας και κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους», ο Κάριους αναζητάει την λύτρωσή του! Το τελευταίο του παιχνίδι με αγγλικό σύλλογο ήταν στον τελικό του Champions League του 2018. Στο Κίεβο, εκεί που έκανε δύο λάθη που άνοιξαν το δρόμο για την Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτήσει την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά». Η αναμέτρηση κόντρα στους Μαδριλένους στοιχειώνει ακόμα τα όνειρα του Κάριους, για τον οποίοι οι οπαδοί της Λίβερπουλ βράζουν κάθε φορά που το όνομά του ηχεί στα αυτιά τους.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος από την Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2022 και η Νιούκαστλ τον απέκτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Νωρίτερα είχε μετακινηθεί στην Ουνιόν Βερολίνου, ως δανεικός, καταγράφοντας μόλις πέντε συμμετοχές. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν στις 28 Φεβρουαρίου 2021 κόντρα στην Χόφενχαϊμ. Από τότε δεν έχει εμφανιστεί ξανά σε αγωνιστικό χώρο...

Στη δράση μετά από δύο χρόνια

Με τις «καρακάξες» δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα κάποια συμμετοχή. Ωστόσο, το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του αναμένεται να το κάνει στον τελικό του Carabao Cup, καθώς ούτε ο δεύτερος τερματοφύλακας της ομάδας έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα. Βέβαια, υπάρχει και ο τρίτος τερματοφύλακας, Μαρκ Γκιλέσπι, ο οποίος κι αυτός δεν έχει λάβει μέρος σε επίσημη αναμέτρηση για σχεδόν δύο χρόνια, αλλά οι πιθανότητες για να πάρει θέση κάτω από τα γκολπόστ, είναι ελάχιστες.

Συγκεκριμένα, ο Μάρτιν Ντουμπράβκα τον οποίο απέκτησε η Νιούκαστλ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά μέχρι τότε είχε προλάβει να αγωνιστεί στους «16» της διοργάνωσης με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Γι' αυτό τον λόγο δεν μπορεί να αγωνιστεί κόντρα στην πρώην ομάδα του το απόγευμα της Κυριακής (26/02)

Ευκαιρία να ξαναγεννηθεί

Ο Λορίς Κάριους έχει την ευκαιρία να ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του. Είναι ξεκάθαρο πως ο Έντι Χάου βίσκεται στο πλευρό του, προκειμένου να τον εμψυχώσει για το μεγάλο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Θα ήταν μια υπέροχη ευκαιρία για εκείνον να ξαναγράψει την ιστορία της καριέρας του. Υπήρξαν πολλές ιστορίες στο ποδόσφαιρο κατά τις οποίες συνέβησαν περίεργα πράγματα. Υπάρχει μια άλλη ιστορία στην καριέρα του Κάριους. Αλλη σελίδα ή κεφάλαιο για να γράψει, και ποιος ξέρει πώς θα εξελιχθεί αυτό το κεφάλαιο; Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Ποτέ δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί. Αυτή το απρόβλεπτο είναι που το κάνει κάτι τόσο απίστευτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο Κάριους καλείται να διαχειριστεί την πίεση και το άγχος που ενδεχομένως να τον έχει καταβάλλει και να βρει τον τρόπο να σώσει την ομάδα του, κόντρα σε μία από τις φορμαρισμένες στην Ευρώπη. Διότι, αυτή τη φορά πέρα από τα όνειρα των οπαδών της Νιουκάστλ, στα χέρια του 29χρονου πορτιέρε βρίσκεται και η φήμη του. Πάντως, μία νίκη για τις «καρακάξες» διασφαλίζει στον σύλλογο το πρώτο τρόπαιο στον 21ο αιώνα (εξαιρουμένων των δύο τίτλων της δεύτερης κατηγορίας).