«Καρφιά» Λοτίτο για Τούντορ: «Ηθελε να διώξει οκτώ βασικούς παίκτες»

Ιγκόρ Τούντορ

i

PrtScr

«Καρφιά» Λοτίτο για Τούντορ: «Ηθελε να διώξει οκτώ βασικούς παίκτες»

Κώστας Τόπας 11:59 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 07.06.2024

Ο Κλαούντιο Λοτίτο, πρόεδρος της Λάτσιο, εξήγησε την αποχώρηση του Ίγκορ Τούντορ μετά από μόλις τρεις μήνες στην τεχνική ηγεσία των «λατσιάλι».

Μόλις τρεις μήνες μετά την άφιξή του, ο Ίγκορ Τούντορ άφησε τη θέση του ως προπονητής της Λάτσιο. Η απομάκρυνση του έγκειται σε μια απόκλιση απόψεων σχετικά με την αθλητική πολιτική του συλλόγου, όπως αναγνώρισε ο πρόεδρος Κλαούντιο Λοτίτο, ο οποίος μίλησε στο ιταλικό πρακτορείο τύπου Ansa.

«Μας ζήτησε να αλλάξουμε οκτώ παίκτες, κάτι που είναι πάρα πολλοί για ένα ρόστερ που θεωρούμε ισότιμο, αλλά έφυγε ως άτομο με σεβασμό, θέλω να το πω», είπε ο Κλαούντιο Λοτίτο.

Ο άνθρωπος που είναι κοντά στον Σάρι απάντησε σε φίλους του Παναθηναϊκού με αινιγματικό ποστ και ένα... τσιγάρο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:34 - 06.06.2024

Ο άνθρωπος που είναι κοντά στον Σάρι απάντησε σε φίλους του Παναθηναϊκού με αινιγματικό ποστ και ένα... τσιγάρο

Ο Αλφρέντο Πεντούλα, ο άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στο περιβάλλον του Μαουρίτσιο Σάρι απάντησε σε φίλους του Παναθηναϊκού με ένα αινιγματικό ποστ για το μέλλον του Ιταλού τεχνικού.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο 46χρονος Κροάτης τεχνικός, που έφυγε από τη Μαρσέιγ μετά από μόλις μία σεζόν τον Ιούνιο του 2023, δεν ήθελε πλέον να έχει στην ομάδα του τον Γάλλο μέσο, Ματέο Γκεντουζί, έναν παίκτη που θέλουν πάση θυσία οι ιθύνοντες της Λάτσιο να κρατήσουν στο ρόστερ, μετά από μια επιτυχημένη πρώτη σεζόν μετά την αποχώρησή του από τους Μασσαλούς, όπου ο Τούντορ τον είχε παραγκωνίσει στον πάγκο.

Υπό την ηγεσία του Τούντορ, ο οποίος έφτασε στα μέσα Μαρτίου για να αντικαταστήσει τον Μαουρίτσιο Σάρι, η Λάτσιο έχει υποστεί μόνο μία ήττα στο πρωτάθλημα για πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Τερμάτισε στην 7η θέση της Serie A και κατέκτησε την 7η θέση που την οδήγησε στην έξοδο της Ευρώπης για την Ευρώπη.

Νέος προπονητής της Λάτσιο θα πρέπει να είναι ο Ιταλός Μάρκο Μπαρόνι, που ήταν επικεφαλής της Ελλάς Βερόνα την περασμένη σεζόν (13η στη Serie A). Αν και ο ιταλικός Τύπος είναι καταφατικός για αυτό το θέμα, ο Κλαούντιο Λοτίτο δεν θέλησε να επιβεβαιώσει: «Θα μάθετε σύντομα, έχουμε ξεκάθαρες ιδέες, αλλά δεν έχω υπογράψει ακόμη κάποιο συμβόλαι με κάποιον».