Πότε αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο Ντέγιαν Λόβρεν

Λόβρεν

i

© Imago

Πότε αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο Ντέγιαν Λόβρεν

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:38 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:16 - 12.09.2024

Ο Ντέγιαν Λόβρεν είναι έτοιμος να φορέσει τον Δικέφαλο στο στήθος.

Με... buzzer beater ο ΠΑΟΚ έκανε το «μπαμ» κι έντυσε στα ασπρόμαυρα τον Ντέγιαν Λόβρεν. Ο πολύπειρος Κροάτης στόπερ θα γίνει κάτοικος Τούμπας για την επόμενη τουλάχιστον διετία και θα πλαισιώσει τον Τόμας Κεντζιόρα στη θέση του δεξιού στόπερ, λύνοντας έτσι τα χέρια του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Όσον αφορά στην άφιξή του, ο πρώην αμυντικός της Λίβερπουλ αναμένεται να πάρει το αεροπλάνο με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, αύριο, Παρασκευή (13/9), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έγινε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει στην πόλη μέσα στην Πέμπτη (12/9).

Ποιος είναι ο Ντέγιαν Λόβρεν

Ο 35χρονος γεννήθηκε στη Βοσνία και σε ηλικία μόλις τριών ετών έφυγε από τη χώρα λόγω του πολέμου για να μετακινηθεί στη Γερμανία. Εκεί έγιναν και τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο, όπου έπαιξε σε μια τοπική ομάδα του Μονάχου, τη Σέντλινγκ. Όταν μετακόμισε στην Κροατία έπαιξε αρχικά σε τοπικές ομάδες όπως η NK Ilovac και η ΝΚ Κάρλοβατς, πριν πάρει μεταγραφή στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ το 2004.

Το 2006 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, στην οποία έκατσε έξι χρόνια, παίζοντας μία σεζόν δανεικός στην Ίντερ Ζάπρεσιτς. Συνολικά με την κροατική ομάδα μέτρησε 57 συμμετοχές με τρία γκολ και μία ασίστ και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Κροατίας.

Το 2010 έκανε το βήμα παραπάνω παίρνοντας μεταγραφή στη Λυών, με την οποία επίσης σύνδεσε την καριέρα του. Αφού με τον γαλλικό σύλλογο βελτιώθηκε και ως ποδοσφαιριστής, μετρώντας συνολικά 134 παιχνίδια, τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ. Αλλά και μόλις ένα Κύπελλο Γαλλίας.

Τρία χρόνια μετά φεύγει για την Αγγλία για λογαριασμό της Σαουθάμπτον, με την οποία έπαιξε μία σεζόν μέχρι η Λίβερπουλ να δώσει στους «άγιους» πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Ο Κροάτης αμυντικός στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ αγαπήθηκε από το κοινό του συλλόγου, το οποίο θα τον θυμάται πάντα για το γκολ απέναντι στην Ντόρτμουντ το 2016. Το οποίο είχε δώσει την πρόκριση στη Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Europa League.

Μετά από έξι χρόνια στη Λίβερπουλ ο Λόβρεν πήρε μεταγραφή στη Ζενίτ, ενώ την περασμένη σεζόν επέστρεψε στη Λυών. Με την εθνική ομάδα της Κροατίας ο 35χρονος αποτέλεσε μέλος της αποστολής που έφτασε μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ το 2018, αλλά και αυτής που κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.