Ανακοίνωσε Παπαδόπουλο η Λουγκάνο μέσα σε... σκάφος (vid)
i

Fclugano

Ανακοίνωσε Παπαδόπουλο η Λουγκάνο μέσα σε... σκάφος (vid)

Sportal newsroom 21:49 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:49 - 05.06.2024

Η Λουγκάνο έκανε δικό της, τον 24χρονο αμυντικό, Αντώνη Παπαδόπουλο και ανακοίνωσε την απόκτηση του με ευφάνταστο τρόπο.

Σε μία σημαντική μεταγραφική κίνηση προχώρησε η Λουγκάνο με... ελληνικό άρωμα! Συγκεκριμένα, η ελβετική ομάδα έκανε γνωστό πως απέκτησε τον 24χρονο αμυντικό Αντώνη Παπαδόπουλο, που την περσινή σεζόν ήταν παίκτης της Ντόρτμουντ.

Μάλιστα, η Λουγκάνο βρήκε έναν άκρως ευφάνταστο τρόπο να ανακοινώσει την απόκτηση του Παπαδόπουλου, αφού στο βίντεο που δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της στο «Χ» (πρώην Twitter) ο Ελληνογερμανός άσος φαίνεται να κάνει βόλτα μέσα σε ένα σκάφος.

Με τη φανέλα των Βεστφαλών την περσινή σεζόν ο Παπαδόπουλος κατέγραψε 2 συμμετοχές. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε για 26 λεπτά στο παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν, ενώ έβγαλε όλο το 90λεπτο στο ματς με την Άουγκσμπουργκ.

Η ανακοίνωση της Λουγκάνο

«Πρώτη κίνηση στην αγορά μεταγραφών ενόψει της σεζόν 2024/25 της Credit Suisse Super League για την Λουγκάνο. Ο σύλλογος υπέγραψε τον 24χρονο κεντρικό αμυντικό Αντώνιο Παπαδόπουλο από την Μπορούσια Ντόρτμουντ με τριετές συμβόλαιο (μέχρι τις 30 Ιουνίου 2027).

Με διπλό -γερμανικό και ελληνικό- διαβατήριο, γεννημένος στη Στουτγάρδη στις 10 Σεπτεμβρίου 1999, ο Παπαδόπουλος μπορεί να υπερηφανεύεται για 5 συνολικά συμμετοχές στην Bundesliga και 2 στο Champions League με τους κιτρινόμαυρους που ήταν πρόσφατα φιναλίστ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ο 24χρονος σέντερ μπακ αγωνίστηκε ως επί το πλείστον στη γερμανική τρίτη κατηγορία (Dritte Liga) με τη φανέλα της BvB II, όπου πραγματοποίησε 140 συμμετοχές και σημείωσε 7 γκολ.

Κάρλος Ντα Σίλβα, αθλητικός διευθυντής Λουγκάνο: "Με χαρά καλωσορίζουμε τον “Πάπα” στην Λουγκάνο, τον συγκεκριμένο μεταγραφικό μας στόχο. Είναι πολύ ικανός παίκτης στις μονομαχίες, με στιβαρή ποδοσφαιρική παιδεία πίσω του. Απέκτησε εμπειρία στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας, καθώς έχει παίξει κάποιους αγώνες με την πρώτη ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, στην Bundesliga και στο Champions Lague. Ο φυσικός του ρόλος είναι ο κεντρικός αμυντικός. Μπορεί να παίξει σε άμυνα τριών ή τεσσάρων, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί και ως «εξάρι» στη μεσαία γραμμή. Χαιρόμαστε που καταφέραμε να τον πείσουμε για την εγκυρότητα του έργου μας. Τον καλωσορίζουμε θερμά εδώ στο Λουγκάνο, θα είναι μια ενίσχυση για την ομάδα του Mattia Croci-Torti".

Η Λουγκάνο καλωσορίζει τον Αντώνιο με μεγάλο ενθουσιασμό και του εύχεται την καλύτερη επαγγελματική και προσωπική ικανοποίηση στη μεγάλη οικογένεια μας».