Ο Λουίς Αλμπέρτο ​​αποκάλυψε τον «σκοτεινό» λόγο που έφυγε από τη Λάτσιο: «Δεν είδα τίποτα καθαρό»

Ο Λουίς Αλμπέρτο με τη φανέλα της Λάτσιο - Φωτ. IMAGO

Ο Λουίς Αλμπέρτο ​​αποκάλυψε τον «σκοτεινό» λόγο που έφυγε από τη Λάτσιο: «Δεν είδα τίποτα καθαρό»

Κώστας Τόπας 13:36 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 21.09.2024

Ο Λουίς Αλμπέρτο ​​αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Λάτσιο το περασμένο καλοκαίρι.

Αφού έπαιξε στη Λάτσιο για οκτώ σεζόν και μάλιστα είχε ανανεώσει για να παίξει μία ακόμη χρονιά, ο Λουίς Αλμπέρτο, έκανε μια μεγάλη αλλαγή στην καριέρα του το περασμένο καλοκαίρι και πήγε στο Κατάρ και συγκεκριμένα στην Αλ Ντουαχίλ. Εναν σύλλογο στον οποίο υπέγραψε μέχρι το 2027 και που η μεταγραφή του κόστισε 11 εκατομμύρια ευρώ.

Τώρα, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Λάτσιο και της Σεβίλλης, μεταξύ πολλών άλλων ομάδων, εξήγησε τον κύριο λόγο για τον οποίο αποφάσισε να φύγει από τους «Λατσιάλι» και όπως ο ίδιος επεσήμανε δεν είχε και το καλύτερο τέλος.

Σε δηλώσεις που αναφέρει η εφημερίδα «As», είπε: «Γιατί έφυγα; Πες μου κάποιον που έφυγε καλά από τη Λάτσιο. Είναι κρίμα γιατί μετά βλέπεις άλλες ομάδες που συμπεριφέρονται διαφορετικά. Μόλις είχα ανανεώσει. Για μένα η ιδέα ήταν να μείνω για μια ζωή, αλλά δεν ήθελα να μείνω σε ένα μέρος όπου δεν έβλεπα τίποτα καθαρό. Ήθελα να νιώθω πιο ήρεμος σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Δεν θα άφηνα ποτέ τη Λάτσιο. Θα είχα μείνει για πάντα. Και το σκέφτομαι συχνά. Ποιος ξέρει αν θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το Scudetto το 2020. Ήμασταν στη μάχη, αλλά μετά ακολούθησε το lockdown. Χωρίς αυτό, θα είχαμε πολεμήσει μέχρι την τελευταία μέρα».

Ο Λουίς Αλμπέρτο αποκάλυψε ότι ήταν χαρούμενος την εποχή των Σιμόνε Ιντζάγκι και Ιγκλί Τάρε, ενώ η αποχώρηση του Μαουρίτσιο Σάρι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την περίοδο του στους Ρωμαίους.

H Λάτσιο είναι ένας ιδιαίτερος σύλλογος, αλλά όχι για τους ανθρώπους μέσα, αλλά για αυτούς που είναι έξω. Έχω πολλούς φίλους που είναι μεταξύ των θαυμαστών. Ήμασταν χαρούμενοι γιατί είχαμε τον Ιντζάγκι και τον Τάρε. Μάλωσα χίλιες φορές με τον Ίγκλι, αλλά ξέραμε ότι ήμασταν δύο καλοί άνθρωποι και πάντα βρίσκαμε μια λύση. Μετά από αυτό το διάστημα, όλα τελείωσαν. Για μένα το σχέδιο ήταν να μείνω για μια ζωή. Αλλά δεν ήθελα να μείνω σε ένα μέρος όπου δεν έβλεπα τίποτα καθαρό.

Δεν έμεινα ποτέ ήσυχος. Ήταν καιρός να φύγω και να βρω μια πιο γαλήνια ατμόσφαιρα. Είπαν ότι έφυγα για λεφτά. Αλλά δεν είναι αλήθεια. Πληρώνομαι περισσότερο τώρα, αλλά κέρδιζα ήδη αρκετά. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η αποχώρηση του Σάρι. Είχε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και το ίδιο κι εγώ. Ήθελα να πάω δανεικός στο Κάντιθ γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος. Επέστρεψα μετά από 10 μέρες στην Ισπανία, ήταν στο διάλειμμα του Μουντιάλ. Εκπαιδεύτηκα σαν τρελός. Το παρατήρησε και είπε "δεν θα πας πουθενά. Αν προπονείσαι έτσι, θα παίξεις οπουδήποτε μαζί μου", μου είχε πει».