Λουίς Ενρίκε για Ντεμπελέ: «Τον άφησα εκτός...δεν πρόκειται να δημιουργήσω σαπουνόπερα γύρω από αυτό»
i

©imago

Λουίς Ενρίκε για Ντεμπελέ: «Τον άφησα εκτός...δεν πρόκειται να δημιουργήσω σαπουνόπερα γύρω από αυτό»

Νεφέλη Μπισμπίκη 10:35 - 01.10.2024

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ την Τρίτη 1/10 στο «Έμιρεϊτς», ωστόσο η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, θα εμφανιστεί χωρίς τον Ουσμάν Ντεμπελέ, με τον προπονητή να ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

Η Άρσεναλ θα φιλοξενήσει την Παρί Σεν Ζερμέν, το βράδυ της Τρίτης 1/10, για τη League Phase του Champions League. Όπως έγινε γνωστό, ένας σημαντικός παίκτης από την πλευρά των Γάλλων, «κόπηκε» από την αποστολή, με τον προπονητή της ομάδας, Λουίς Ενρίκε, να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους άφησε εκτός τον Ουσμάν Ντεμπελέ.

Μάλιστα προ ημερών, είχε αναφερθεί στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο Γάλλος είχε μία διαφωνία με τον προπονητή του μετά τη νίκη της PSG με 3-1 επί της Ρεν, το βράδυ της Παρασκευής.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο «Έμιρεϊτς» την Δευτέρα, ο Λουίς Ενρίκε θέλησε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, κάνοντας λόγο και για την συμπεριφορά του παίκτη του.

 «Αν κάποιος δεν συμμορφώνεται ή δεν σέβεται τις προσδοκίες της ομάδας, σημαίνει ότι δεν είναι έτοιμος να παίξει. Ο αυριανός αγώνας είναι πολύ σημαντικός και θέλω όλοι οι παίκτες μου να είναι έτοιμοι, γι' αυτό τον άφησα εκτός. Θέλω το καλύτερο για την ομάδα μου και αυτή είναι η δουλειά μου», δήλωσε πριν προχωρήσει σε δεύτερη υπενθύμιση επί του θέματος.

«Αυτές οι συνθήκες είναι δύσκολες και πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις. Αλλά είμαι 100% αφοσιωμένος στην απόφασή μου και 100% σίγουρος. Δεν σημαίνει ότι αυτό είναι μη αναστρέψιμο, αλλά πήρα την καλύτερη απόφαση για την ομάδα και γι' αυτό υπέγραψα εδώ, για να δημιουργήσω μια ομάδα που έχει ισχυρή ταυτότητα και πολύ χαρακτήρα».

«Με προσέλαβαν επίσης για να κερδίσω τίτλους. Δεν μπορώ να το εγγυηθώ. Μπορώ όμως να εγγυηθώ για τα υπόλοιπα. Την ημέρα που δεν θα μπορώ να το κάνω αυτό, θα πάω σπίτι. Έχω την υποστήριξη του προέδρου του συλλόγου και του αθλητικού διευθυντή. Είμαι εδώ για να δημιουργήσω μια ομάδα και στο μέλλον που μπορεί να περιλαμβάνει και τον Ουσμάν Ντεμπελέ, για να είμαι ξεκάθαρος».

Όσον αφορά την σχέση του με τον Ντεμπελέ , ο Ενρίκε πρόσθεσε πως δεν θα δώσει έκταση σε όλο αυτό, ενώ επιβεβαίωσε πως οι σχέσεις τους δεν έχουν επηρεαστεί .

«Είμαι πολύ ειλικρινής και θα είμαι ειλικρινής, αλλά δεν πρόκειται να δημιουργήσω σαπουνόπερα από αυτό. Δεν υπάρχουν προβλήματα μεταξύ μας. Αυτό είναι εντελώς ψευδές. Αυτό αφορά απλώς τις ευθύνες του παίκτη».