Ο Λουίς Ενρίκε κλείνει την «υπόθεση Ντεμπελέ»: «Οταν ένας παίκτης δεν συμμορφώνεται εγώ πρέπει να είμαι σκληρός μαζί του»

Ο Λουίς Ενρίκε με τον Ουσμάν Ντεμπελέ - Φωτ. IMAGO

Ο Λουίς Ενρίκε κλείνει την «υπόθεση Ντεμπελέ»: «Οταν ένας παίκτης δεν συμμορφώνεται εγώ πρέπει να είμαι σκληρός μαζί του»

Κώστας Τόπας 15:38 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:38 - 05.10.2024

Ο Λουίς Ενρίκε κλήθηκε να μιλήσει για τα όσα συνέβησαν με τον Ουσμάν Ντεμπελέ και τον άφησε εκτός αποστολής στο παιχνίδι με την Άρσεναλ. Τι είπε για τα λάθη του Ντοναρούμα που κόστισαν στους Παριζιάνους απέναντι στους «κανονιέρηδες».

Ο Λουίς Ενρίκε μίλησε για την επιστροφή στις προπονήσεις του Ουσμάν Ντεμπελέ, τον οποίο άφησε εκτός στο παιχνίδια κόντρα στην Άρσεναλ για την League Phase του Champions League, λόγω απειθαρχίας και διαβεβαίωσε ότι είναι «σκληρός» όταν πρέπει και «ανεκτικός» όταν έχει την ευκαιρία.

«Όταν ένας παίκτης δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις του, απομακρύνεται, αλλά όταν ανταποκρίνεται σε αυτές, είναι έτοιμος. Είμαι σκληρός όταν πρέπει να είμαι σκληρός και πιο ανεκτικός όταν έχω την ευκαιρία. Αυτός είναι ο ρόλος μου», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, πριν από τον αγώνα με τη Νις την Κυριακή (06/10, 21:45).

Ο Ντεμπελέ δεν κλήθηκε για τον αγώνα στο Λονδίνο με την Άρσεναλ στα λόγω «προβλήματος αφοσίωσης στην ομάδα», σύμφωνα με τα λεγόμενα του Λουίς Ενρίκε. Η τιμωρία του Γάλλου μεσοεπιθετικού σημειώθηκε για τον αγώνα πρωταθλήματος στις 27 Σεπτεμβρίου εναντίον της Ρεν (3-1), κατά τον οποίο ο Ισπανός προπονητής επέπληξε τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα για ορισμένες επιλογές που έγιναν στον αγωνιστικό χώρο.

Χωρίς τον Ντεμπελέ, η Παρί Σεν Ζερμέν ηττήθηκε με 2-0 από την Άρσεναλ. Ενα αποτέλεσμα που αναλαμβάνει ο Λουίς Ενρίκε. «Δεν έχω πρόβλημα να πάρω αποφάσεις. Κανείς δεν πρόκειται να τις πάρει για μένα. Αν δεν δουλέψουν, φταίω εγώ, είναι ξεκάθαρο», τόνισε.

Ο προπονητής των Παριζιάνων, υπερασπίστηκε επίσης τον τερματοφύλακά του, τον Τζίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος επικρίθηκε για τα δύο γκολ που δέχτηκε στο Λονδίνο. «Αφήστε τον ήσυχο και επικρίνετε εμένα, είπε ο Λουίς Ενρίκε στα Μέσα ενημέρωσης.

«Κάθε φορά που υπάρχει μια ήττα, είναι πάντα πολύ λυπηρό να μιλάς για έναν συγκεκριμένο παίκτη», επέμεινε ο προπονητής της Παρί που λέει ότι είναι σίγουρος για αυτό που βλέπει στην προπόνηση και στον αγώνα σχετικά με τον Ντοναρούμα.

«Όταν δέχεσαι ένα γκολ, δεν πρέπει να κοιτάς μόνο το σουτ και το λάθος του τερματοφύλακα. Δεν πρέπει να κοιτάς μόνο το γλυκό όταν υπάρχει ένα γεύμα πριν από αυτό», κατέληξε ο Λουίς Ενρίκε.