Ντε λα Φουέντε: «Δεν είμαστε καμικάζι που διακινδυνεύουν την υγεία των παικτών»

O Λουίς Ντε Λα Φουέντε

i

©imago

Ντε λα Φουέντε: «Δεν είμαστε καμικάζι που διακινδυνεύουν την υγεία των παικτών»

Νεφέλη Μπισμπίκη 09:35 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 15.10.2024

Ο Λαμίλ Γιαμάλ δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι της Τρίτης (15/10) λόγω κόπωσης και ο προπονητής της Ισπανίας δέχεται έντονη κριτική, για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί υπερβολικά στο παιχνίδι τον σταρ της Μπαρτσελόνα.

Ο Λαμίλ Γιαμάλ δεν έχει σταματήσει να εντυπωσιάζει, να σπάει ρεκόρ και γενικά να είναι καθοριστικός σε όποια παιχνίδια και αν παίζει, τόσο για την Μπαρτσελόνα, όσο και για την Εθνική Ισπανίας. Με την τελευταία μάλιστα, κατέκτησε και το Euro. Ωστόσο, η ομάδα του Λουίς Ντε Λα Φουέντε δεν θα τον έχει στην διάθεσή της στο ματς με την Σερβία, την Τρίτη (15/10) για το Νations League.

Δεν πρόκειται για κάποιον σοβαρό τραυματισμό, αλλά η ανησυχία όταν είδαν τον Γιαμάλ να κουτσαίνει μετά τον αγώνα με την Δανία το Σάββατο, προκάλεσε τεράστια ανησυχία. Όπως έδειξαν και οι εξετάσεις, δεν είναι κάτι σοβαρό, πρόκειται όμως για κόπωση. Για αυτό ακριβώς επικρίνουν πολλοί τον προπονητή της «φούρια ρόχα», πως ο νεαρός σταρ δηλαδή, χρησιμοποιείται παραπάνω από όσο πρέπει, καθώς και το πρόγραμμα που τον περιμένει με την Μπαρτσελόνα, είναι αρκετά βαρύ.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε ενόψει της αναμέτρησης με την Σερβία, πήρε θέση για το θέμα του Ισπανού:

«Ο Λαμίν είχε κάποια ενόχληση στο τέλος του αγώνα. Μίλησα μαζί του και μου είπε ότι πίστευε ότι δεν θα ήταν 100% σε φόρμα την Τρίτη και σε περίπτωση αμφιβολίας πάντα ποντάραμε για την υγεία του αθλητή, το ποδόσφαιρο είναι πάντα το ίδιο και γι' αυτό είναι στο σπίτι του, και δεν υπάρχει πλέον συζήτηση», ήταν αρχικά κάποια από τα λόγια του.

Ο Γιαμάλ κρίθηκε μετά την μαγνητική τομογραφία, πως έπρεπε να επιστρέψει πίσω στην Βαρκελώνη, χωρίς να σημαίνει πως έχει κάτι ανησυχητικό, απλώς η ομάδα της Ισπανίας θέλει να τον προστατέψει.

« Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν το δόλωμα. Θα το ξεκαθαρίσω. Πέρυσι παίξαμε 17 διεθνείς αγώνες γιατί είχαμε την τύχη να φτάσουμε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά φέτος είμαστε θα παίξουμε δέκα, συνολικά 27 μέσα σε δύο χρόνια, ένα το μήνα».

«Δεν έχω μιλήσει με κανέναν στην Μπαρτσελόνα, αν και έχω καλή σχέση μαζί τους. Ήταν ειλικρινής, δεν αισθάνεται καλά και τον ευχαριστώ για την ωριμότητά του να μου πει ότι δεν είναι 100%. Τον ευχαριστώ για αυτό».

Στη συνέχεια, ο Ντε Λα Φουέντε, ερωτηθείς αν θα ξεκούραζε τους καλύτερούς του παίκτες για το παιχνίδι με την Σερβία, εκείνος απάντησε:

«Θέλουμε να είμαστε πρώτοι και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε το μέγιστο από τους εαυτούς μας. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε. Γι' αυτό πληρωνόμαστε, αλλά δεν είμαστε καμικάζι που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των παικτών».

Tags: