Με δάκρυα στα μάτια ο Λουίς Σουάρες ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Ουρουγουάης (vid)

Λουίς Σουάρες

i

PrtScr

Με δάκρυα στα μάτια ο Λουίς Σουάρες ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Ουρουγουάης (vid)

Κώστας Τόπας 09:12 - 03.09.2024

O Λουίς Σουάρες εμφανώς συγκινημένος ανακοίνωσε το «τέλος» του από την εθνική Ουρουγουάης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Λουίς Σουάρες είναι ήδη ιστορία στην Ουρουγουάη. Ο έμπειρος φορ ανακοίνωσε το «αντίο» του από την εθνική ομάδα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενόψει των προκριματικών αγώνων της χώρας του με Παραγουάη και Βενεζουέλα.

«Η Παρασκευή θα είναι το τελευταίο παιχνίδι με την ομάδα της χώρας μου», δήλωσε ο Σουάρες. Μια μακρά και επιτυχημένη εποχή ενός παίκτη εποχής στο ποδόσφαιρο της Νότιας Αμερικής και του παγκόσμιου πλησιάζει στο τέλος της. Θα αποχαιρετήσει στο στάδιο Centenario «με τον ίδιο ενθουσιασμό με τον οποίο έκανα το ντεμπούτο μου το 2007», είπε αργότερα.

Η συνέντευξη Τύπου του Σουάρες ξεκίνησε με ένα βίντεο που θυμόταν μερικές από τις καλύτερες ενέργειές του με τη φανέλα της εθνικής ομάδας και όταν ο επιθετικός μίλησε ξεκίνησε με ένα συλλυπητήριο μήνυμα σε όλη την οικογένεια του Χουάν Ιζκιέρντο, ενός ποδοσφαιριστή της Νασιονάλ που πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού, με λόγια σπασμένα και συναισθηματικά.

«Έχω την ησυχία μου ότι αποσύρομαι γιατί είμαι αυτός που θέλει να παραμερίσει. Υπάρχουν παίκτες με μεγάλη πρόοδο, είμαι 37 ετών και μου είναι πολύ δύσκολο να παίξω στο επόμενο Μουντιάλ. Εγώ είμαι αυτός που βγαίνω στη σύνταξη και όχι οι τραυματισμοί ή το ότι σταματούν να με καλούν. Μπορώ να τα δώσω όλα μέχρι το τελευταίο παιχνίδι και δεν θα σβήσει σιγά σιγά η φλόγα», σχολίασε τη στιγμή που επέλεξε να ανακοινώσει την αποχώρησή του.

«Έχω κερδίσει πολλούς τίτλους στη διάρκεια της καριέρας μου, αλλά δεν θα άλλαζα με τίποτα το Copa America που κέρδισε με την Ουρουγουάη», είπε συγκινημένος όταν θυμήθηκε την καλύτερη στιγμή του με τη φανέλα της Σελέστε.

«Θα μπορούσα να το είχα κάνει στο Copa America, αλλά ο προπονητής μου είπε ότι βασιζόταν σε εμένα και γιατί όχι στο γήπεδό μου, με τους ανθρώπους μου. Αποχαιρετώντας τους ανθρώπους εδώ, δεν ξέρω αν είναι κάτι που έκαναν πολλοί», είπε ο Σουάρες για την αίσθηση ότι τελείωσε την καριέρα του στο Μοντεβιδέο.

«Θέλω να συνεχίσω να απολαμβάνω περισσότερο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ άνετα εκεί που βρίσκομαι. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι δεν θέλω να γίνω προπονητής, αν και θέλω να είμαι συνδεδεμένος με το ποδόσφαιρο», σχολίασε ο έμπειρος φορ για το κοντινότερο μέλλον του.

Σε βάρος της προσθήκης του τελευταίου του αγώνα, με 142 παιχνίδια από το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο του 2007 εναντίον της Κολομβίας, μόνο οι 161 συμμετοχές του Ντιέγκο Γκοντίν είναι πάνω από τον Λουίς Σουάρες. Επίσης, ο Ουρουγουανός με 69 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών. Έκανε το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο του 2007 κόντρα στη Βολιβία και, προς το παρόν, έκλεισε τον κύκλο στον τελευταίο αγώνα της με τον Καναδά με στόχο να κατακτήσει την τρίτη θέση στο Copa America 2024.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!