Λουκάκου: Ο Βέλγος που περιφέρεται κάθε χρόνο κι έχει κοστίσει πάνω από 350 εκατ. ευρώ

Ρομέλου Λουκάκου - Φωτ. IMAGO

Λουκάκου: Ο Βέλγος που περιφέρεται κάθε χρόνο κι έχει κοστίσει πάνω από 350 εκατ. ευρώ

Κώστας Τόπας 11:58 - 30.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 30.08.2024

Ο Ρομέλου Λουκάκου άνοιξε ακόμη ένα κεφάλαιο στην καριέρα του, υπογράφοντας στη Νάπολι, η οποία έβγαλε 30 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της για να τον αποκτήσει από την Τσέλσι.

Το όνομα του Ρομέλου Λουκάκου βρίσκεται πάντα σε κάθε μεταγραφικό παράθυρο. Ενας επιθετικός που για πάνω από μια δεκαετία απασχολεί εξώφυλλα και πρωτοσέλιδα όχι για τα γκολ του, αλλά για τις ομάδες που αλλάζει συνεχώς ο Βέλγος φορ.

Ο Λουκάκου οποίος έχει παίξει σε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, προπονείται ήδη ως νέος παίκτης για τη Νάπολι στη Serie A μετά την απομάκρυνσή του από την Τσέλσι του Έντσο Μαρέσκα, μια ομάδα που τον υπέγραψε έναντι αμοιβής ρεκόρ το 2022. Ο χρόνος του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν μια ολοκληρωτική αποτυχία, καθώς έγινε η χειρότερη μεταγραφή στην ιστορία των «μπλε» και ένας εφιάλτης στις τάξεις των Λονδρέζων.

Αν ένα πράγμα δεν μπορεί να αρνηθεί στον παλιό καλό Λουκάκου, αυτό είναι να προσπαθήσει να ξαναρχίσει την καριέρα του αλλάζοντας σκηνικό. Ο 31χρονος φορ από την Αμβέρσα, έχει ήδη φορέσει τη φανέλα επτά διαφορετικών ομάδων, περνώντας από το Βέλγιο, την Ιταλία και την Αγγλία.

Συνολικά, προσθέτοντας μεταγραφές και δανεισμούς, ο Λουκάκου έχει κοστίσει 369 εκατομμύρια ευρώ, ποσά ακατάλληλα για έναν παίκτη που δεν έχει καθιερωθεί ποτέ σε καμία ομάδα σε τακτική βάση και που περιπλανιέται στην Ευρώπη για σχεδόν πέντε χρόνια.

Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή έγινε όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήρωσε 84 εκατομμύρια ευρώ για αυτόν μετά την αποχώρησή του από την Έβερτον, τον σύλλογο όπου έχει προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις μέχρι σήμερα. Στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν μια σκιά αυτού που ήταν στο «Γκούντισον Παρκ», αν και το καλοκαίρι του 2019 η Ιντερ δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να δαπανήσει 74 εκατομμύρια ευρώ στο τραπέζι για να αποκτήσει τις υπηρεσίες του.

Τα 369 εκατ. ευρώ και ο εφιάλτης στην Τσέλσι

Στο Μιλάνο είχε ως παρτενέρ τον Λαουτάρο Μαρτίνεθ στην κορυφή της επίθεσης, νούμερα που έκαναν την Τσέλσι να «τρελαθεί» Οι ιθύνοντες από το «Στάμφορντ Μπριτζ», που μόλις είχαν κατακτήσει το Champions League με τον Τούχελ, ξόδεψαν 113 εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν δικό τους τον Λουκάκου. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια, και το ταξίδι του στο Λονδίνο ήταν μια αληθινή δοκιμασία, συσσωρεύοντας έως και δύο περιόδους δανεισμού σε Ίντερ και Ρόμα μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Αφού επέστρεψε από τον δανεισμό στη Ρόμα, στην οποία σημείωσε 13 γκολ σε 23 αγώνες πρωταθλήματος, ο Λουκάκου επέστρεψε στο Λονδίνο με τις ελπίδες να πάρει λεπτά στη νέα ομάδα της Τσέλσι του Μαρέσκα. Ωστόσο, ο Βέλγος βρήκε την πόρτα του πούλμαν κλειστή και έπρεπε να ψάξει να βρει διέξοδο. Προορισμός του, η Serie A και πάλι, ο Ρομέλου είναι ήδη ο νέος επιθετικός της Νάπολι, μετά από μια μεταγραφή 30 εκατομμυρίων ευρώ συν μπόνους.

Ο 31χρονος φορ υπέγραψε μέχρι το 2027 με την ομάδα με επικεφαλής τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος ζήτησε την άφιξή του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!