Το τρελό ταξίδι του Λούκας Πέρεθ: Από το να πληρώσει από την τσέπη του για να επιστρέψει στην Λα Κορούνια μέχρι την άνοδο (vids)

Λούκας Πέρεθ

i

©Deportivo de la Coruña

Το τρελό ταξίδι του Λούκας Πέρεθ: Από το να πληρώσει από την τσέπη του για να επιστρέψει στην Λα Κορούνια μέχρι την άνοδο (vids)

Κώστας Τόπας 12:29 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:36 - 29.05.2024

Στα 35 του χρόνια πλέον, ο Λούκας Πέρεθ ζει το όνειρό του, αφού πήρε από το χέρι την αγαπημένη του Λα Κορούνια και την οδήγησε στη La Liga, έπειτα από τέσσερα χρόνια στην τρίτη κατηγορία.

Ο Λούκας Πέρεθ, ο ήρωας της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, την οποία κι ανέβασε στη La Liga, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Μπαρτσελόνα Β', έγραψε ιστορία και στα 35 του έγραψε ιστορία.

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, η ομάδα του άλλοτε φορ του ΠΑΟΚ, κλείδωσε την πρωτιά στον 1ο όμιλο της Primera Division RFEF, έτσι θα αποτελέσει εκ νέου μέλος της Β’ κατηγορίας στην Ισπανία. Η μεγάλη νίκη ήρθε στο κατάμεστο Ριαθόρ χάρη σε μια εκτέλεση φάουλ του Λούκας Πέρεθ, με τον 35χρονο επιθετικό να έχει επιστρέψει φέτος στην αγαπημένη του Ντέπορ με στόχο να τη βοηθήσει να αναγεννηθεί.

Τα «πανκιά» επέστρεψαν: Η ιστορία της πειρατικής σημαίας και της αντιναζιστικής Σαν Πάουλι (vids)
BUNDESLIGA

09:42 - 13.05.2024

Τα «πανκιά» επέστρεψαν: Η ιστορία της πειρατικής σημαίας και της αντιναζιστικής Σαν Πάουλι (vids)

Η Σαν Πάουλι, η ομάδα του Μανώλη Σάλιακα επέστρεψε έπειτα από 13 χρόνια στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Η επιτομή ενός συλλόγου που υπάρχει για κάτι παραπάνω από χρήματα ή τρόπαια, αλλά για την ενθουσιώδη αγάπη για το παιχνίδι και την ικανότητα της να ενώνει τους ανθρώπους.

Στο τέλος του αγώνα, Λούκας Πέρεθ διαβεβαίωσε ότι είναι χαρούμενος, ήρθε για να βοηθήσει και να ανέβασε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας.

«Η ικανοποίησή μου είναι τεράστια. Αυτή η ομάδα που είχε χρέη όταν έφυγα στον τελευταίο υποβιβασμό είναι απίστευτη. Αυτή η πόλη επίσης είναι απίστευτη, αυτή η εικόνα σήμερα στους δρόμους της Κορούνια είναι η Ντέπορ, είμαστε εμείς και αυτοί θα μας δουν να επιστρέφουμε στην La Liga, αυτό είναι σίγουρο».

«Ας ακουστεί σε όλο τον κόσμο ότι η Λα Κορούνια επέστρεψε, ότι σήμερα είναι θέαμα, είναι υπέροχο να βλέπεις αυτή την ενότητα και αυτή τη σύνδεση μεταξύ της ομάδας και της κερκίδας του Ριαζόρ», σχολίασε συγκινημένος ο 35χρονος Γαλικιανός επιθετικός.

Η ιστορική Ντεπορτίβο πάλευε τέσσερα χρόνια για να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας και το πέτυχε σε ένα κατάμεστο γήπεδο, στο «Στάδιο Ριαζόρ», με 31.833 θεατές.

Οταν πλήρωσε χρήματα από την τσέπη του για να παίξει στην Λα Κορούνια

Τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου 2022, ο Λούκας Πέρεθ ανακοίνωσε μια απόφαση που συγκλόνισε τον κόσμο του ποδοσφαίρου: Αποφάσισε να φύγει από την Κάντιθ της La Liga για να υπογράψει στην Λα Κορούνια που τότε δεν άνηκε στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας.

Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ είναι η ζωντανή απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει χάσει τον ρομαντισμό του. Συγκεκριμένα, Λούκας Πέρεθ προέβη σε μια κίνηση που δείχνει πόσο αγαπάει τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, αφού πλήρωσε το μισό ποσό της ρήτρας αποδέσμευσής του, περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, στην Κάντιθ. Ο ίδιος είχε αγωνιστεί στη Ντέπορ από το 2014 έως το 2016 αλλά και τη σεζόν 2017-18 και δέθηκε τόσο με την ομάδα που αποφάσισε να την ακολουθήσει στη Γ' κατηγορία της Ισπανίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Έρχομαι στο πιο δύσκολο έργο της καριέρας μου, για να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα της πόλης μου να ανέβει στην La Liga. Είμαι πολύ συνειδητοποιημένος και είμαι ξεκάθαρος ότι έρχομαι να παίξω στη Ντεπορτίβο. κάτι που δεν είναι το ίδιο πρέπει να παίξω στην Πρώτη Ομοσπονδία Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είμαι σωτήρας, έλα, εγώ ή ο Μέσι δεν πρόκειται να προωθηθούμε αμέσως», είπε ο Λούκας Πέρεθ την ημέρα της παρουσίασης στις 3 Ιανουαρίου 2023.

Από χίλια κύματα

Υπενθυμίζεται ότι ο Λούκας Πέρεθ πέρασε πολλά για να φτάσει μέχρι εδώ σήμερα. Επειτα από περάσματα στις Ακαδημίες των Βιτόρια, Αρτέιξο, Αλαβές και Οντενές, το 2011 ο Γαλικιανός φορ ετοίμασε τις βαλίτσες του στην Ουκρανία για να παίξει στην Καρπάτι Λβιβ και τη Ντιναμό Κιέβου. Το 2013 ήρθε στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ. Ο Πέρεθ φόρεσε τη φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά, 52 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας απολογισμό 12 γκολ και 16 ασίστ, αγωνιζόμενος κυρίως τη σεζόν 2013/14.

Tο 2014 εκπλήρωσε το όνειρό του να παίξει στη Ντεπορτίβο (δανεικός από τον ΠΑΟΚ) καταφέρνοντας να μείνει και να πετύχει στην πρώτη ομάδα της Λα Κορούνια.

Ο Αντσελότι το έκανε ξανά: Εβαλε γυαλιά, άναψε πούρο και ξεσάλωσε με τους οπαδούς της Ρεάλ (vid)
LA LIGA

14:16 - 12.05.2024

Ο Αντσελότι το έκανε ξανά: Εβαλε γυαλιά, άναψε πούρο και ξεσάλωσε με τους οπαδούς της Ρεάλ (vid)

Ο Κάρλο Αντσελότι έκλεψε την παράσταση στους πανηγυρισμούς των ποδοσφαιριστών της Ρέαλ για την κατάκτηση της La Liga, καπνίζοντας πούρο και τραγουδώντας μαζί με τους «μερένχες» γι' αυτή την μεγάλη επιτυχία του συλλόγου.

Το 2016, η Άρσεναλ πλήρωσε 20 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Λούκας Πέρεθ, ο οποίος επέστρεψε στη Ντεπορτίβο τη σεζόν 2017-18. Η Γουέστ Χαμ και η Έλτσε ήταν οι άλλες ομάδες που αγωνίστηκε μέχρι την υπογραφή του στην Κάντιθ το 2022. Σήμερα ο Λούκας Πέρεθ μπορεί να είναι περήφανος για το γεγονός ότι οδήγησε την Λα Κορούνια στην κορυφαία κατηγορία της La Liga.