Πισωγύρισμα για τη Λίβερπουλ που έμεινε στην ισοπαλία απέναντι στη μαχητική Λούτον

Πισωγύρισμα για τη Λίβερπουλ που έμεινε στην ισοπαλία απέναντι στη μαχητική Λούτον

Ιάσονας Τσίλης 20:34 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 14.08.2024

Η Λίβερπουλ υπέπεσε σε γκέλα ολκής απέναντι σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της Premier League. Η Λούτον προηγήθηκε, ωστόσο οι «ρεντς» κατάφεραν να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας στο 95' με τον Λουίς Ντίας.

Η Λίβερπουλ αντιμέτωπισε τη Λούτον στο «Κένιλγουορθ Ρόουντ» για την 11η αγωνιστική της Premier League, με στόχο την τρίτη σερί της νίκη και που θα την έφερνε στο -1 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Οι «κόκκινοι» δεν κατάφεραν να κερδίσουν και βρέθηκαν μάλιστα πολύ κοντά στην ήττα, με τον Λουίς Ντίας να τους  λυτρώνει στις καθυστερήσεις, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Οι «ρεντς» απείλησαν μόλις στο 5', με τον Ντάργουιν Νούνιες να επιχειρεί ένα σουτ από πλάγια θέση, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καμίνσκι.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ουρουγουανός επιθετικός της Λίβερπουλ έφτασε ακόμα πιο κοντά στο να σκοράρει, με τη μπάλα αυτή τη φορά να βρίσκει το δοκάρι.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνέχισε την πολιορκία της και στο 33' είχε κι άλλη κλασσική ευκαιρία, με τον Καμίνσκι όμως να αρνείται ξανά το γκολ στους «κόκκινους», αποκρούοντας εντυπωσιακά το σουτ του Ντιόγκο Ζότα.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ δεν μπήκε με την ίδια ενέργεια και δεν απείλησε μέχρι το 70. Μάλιστα, η Λούτον ήταν εκείνη η οποία είχε την πρώτη μεγάλη φάση με τον Μόρις να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, χωρίς όμως να μπορεί να νικήσει τον Άλισον

Στο 71' ο Νούνιες έχασε το... άχαστο. Με τον τερματοφύλακα της Λούτον εξουδετερωμένο, ο Ουρουγουανός επιθετικός αστόχησε απ' τα τρία μέτρα στέλνοντας τη μπάλα αρκετά μέτρα πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι.

Με τη Λίβερπουλ να χάνει τις ευκαιρίες και να μη μπορεί να σκοράρει, η Λούτον ξεθάρρεψε πήρε μέτρα στο γήπεδο και έπειτα από μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Τσονγκ άνοιξε το σκορ με πλασέ απ' το ύψος του πέναλτι.

Ο Λουίς Ντίας λύτρωσε την ομάδα του στο 96', όταν μετά από σέντρα ακριβείας του Χάρβεϊ Έλιοτ, πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και σκόραρε με εντυπωσιακή κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (12ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ